در وبینار UNWTO محقق شد؛

انتخاب ایران بعنوان نایب رییس کمیسیون جنوب آسیا

انتخاب ایران بعنوان نایب رییس کمیسیون جنوب آسیا

سفرگو: معاون گردشگری کشور از انتخاب ایران بعنوان نایب رییس کمیسیون منطقه ای جنوب آسیای سازمان جهانی گردشگری( UNWTO) آگاهی داد.



به گزارش سفرگو به نقل از روابط عمومی معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ولی تیموری معاون گردشگری در تشریح دستاوردهای حضور مجازی در پنجاه و هشتمین نشست کمیسیون جنوب آسیا و نیز کمیسیون مشترک مناطق شرق آسیا، اقیانوسیه و جنوب آسیا که بصورت وبیناری برگزار شد؛ اظهار داشت: باتوجه به در پیش بودن بیست و چهارمین مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) که در آذرماه سال جاری بصورت دوسالانه در کشور مراکش برگزار خواهد شد؛ برگزاری و حضور در نشست های مقدماتی مهم ترین و تخصصی ترین نهاد بین المللی صنعت گردشگری در دستور کار کشورهای عضو قرار گرفته است؛ که برگزاری نشست های منطقه ای شرق و جنوب آسیا همچون این موارد به شمار می آید.
تیموری با اعلان اینکه طبق روال جاری در نشست های منطقه ای، موضوعات، تصمیمات و پیشنهادات موردنظر جمع بندی و تصویب شده و برای تصویب نهایی به مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری ارسال می شوند؛ اضافه کرد: نشست های منطقه ای بصورت مجزا و مشترک در دو گروه منطقه شرق آسیا و اقیانوسیه و نیز منطقه جنوب آسیا انجام شد و مطابق با دستور کار مورد نظر شامل تعیین آرایش کشورها در ساختارهای داخلی کمیسیون، تعیین نمایندگی کمیسیون در ساختارهای بالادستی سازمان جهانی گردشگری و مسائلی از این دست، دستاورد مهم تمدید عضویت جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرائی سازمان جهانی گردشگری برای دو سال آینده و نیز انتخاب کشورمان بعنوان نایب رییس کمیسیون جنوب آسیا به ثمر نشست.
معاون گردشگری درباره اهمیت دستاوردهای حاصل اظهار نمود: شورای اجرائی سازمان جهانی گردشگری با ۳۴ کشور عضو، بالاترین بخش و رکن تصمیم گیری و سیاستگذاری ذیل مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری به شمار می آید و همه تصمیم گیری های مربوط به کمیته ها و کمیسیون های فنی و منطقه ای باید در این شورا به تأیید رسیده و سپس در اختیار مجمع عمومی قرار گیرد. بدین جهت تمدید عضویت جمهوری اسلامی ایران در شورای اجرائی مذکور طی سال های ۲۰۲۲ الی ۲۰۲۵ از اهمیت بسیار زیادی برخوردارست خصوصاً آنکه تا کنون طی اقدامی بی سابقه موفق شده ایم برای نخستین بار در طول ۴ سال قبل سه دوره متوالی امتیاز عضویت مذکور را از آن جمهوری اسلامی ایران نماییم.
معاون گردشگری تعامل تخصصی و همکاری مستمر با سازمان جهانی گردشگری، کارهای هدفمند در کارگروه ها و کمیته های این نهاد بین المللی و نیز تعامل مطلوب با سایر اعضا را همچون اقداماتی زمینه ای خواند که در تحقق دستاوردهای مذکور نقش آفرینی کرده است.
تیموری همین طور در تشریح ساختار کمیسیون مشترک مناطق شرق و جنوب آسیا بعنوان بخش دوم وبینار برگزار شده؛ اظهار داشت: در اجلاس مشترک مطالبی نظیر مطرح شدن برنامه کاری برای دو سال آینده، ارائه گزارشی از اقدامات کمیته ها وکارگروه های تخصصی سازمان جهانی گردشگری و نیز ارائه گزارشی از اقدامات مهم برخی کشورهای عضو در حوزه گردشگری خصوصاً با رویکرد شرایط موجود بحران کرونا در گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گفته معاون گردشگری در بخش اجلاس مشترک گزارشی از آخرین وضعیت گردشگری کشور در ابعاد داخلی، ورودی و خروجی در قالب یک سخنرانی ارائه شد و در کنار آن گزارش جامعی از مقررات و قوانین موجود و نیز نحوه مواجهه با بحران کووید - ۱۹ در ۱۸ ماه گذشته، ارائه شد.
تیموری اشاره کرد: در نشست مشترک مناطق علاوه بر موارد ذکر شده گزارش کاملی از اقدامات مهمی که در وزارت گردشگری در طول سالیان اخیر همزمان با مدیریت بحران کرونا انجام گرفته است؛ ارائه شد و بطور شاخص به نتایجی همچون تدوین و تصویب سند استراتژیک توسعه گردشگری کشور، طراحی و تصویب برند گردشگری کشور، تدوین و اجرای نظام جامع آموزش گردشگری کشور، تدوین و استقرار هشت جدول از ۱۰ جدول حساب های اقماری گردشگری اشاره شد.
معاون گردشگری اشاره کرد: با توجه به این که وزارت گردشگری ایران در کارگروه های تخصصی سازمان جهانی گردشگری همچون کمیته کد بین المللی پشتیبانی از گردشگران، ارائه کنندگان خدمات و جوامع محلی و نیز کمیته بررسی پروسه عضویت اعضای وابسته سازمان جهانی عضو است؛ بدین جهت اقدامات انجام گرفته دراین زمینه نیز مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تیموری همین طور تصویب عضویت وزارت گردشگری در کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری را نیز یکی دیگر از دستاوردهای نشست بین المللی برگزار شده خواند و اظهار داشت: با تأیید نهایی عضویت وزارت گردشگری در کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری بعد از اختتام نشست مجمع عمومی مربوطه در مراکش، کارهای وزارت گردشگری در کمیته آموزش بعنوان عضو اصلی شروع می شود. با توجه به این که از هر منطقه تنها یک کشور می تواند عضو کمیته موردنظر شود؛ این مسئولیت و امتیاز در منطقه جنوب آسیا به جمهوری اسلامی ایران سپرده شده است.
وی در تشریح اهمیت کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری تصریح کرد: کمیته مذکور وظیفه برنامه ریزی، سیاستگذاری و تصمیم گیری درباره موضوعات آموزش های تخصصی صنعت گردشگری را به عهده دارد و با پیشنهاد به مجمع عمومی، برنامه های آموزشی مربوطه را بصورت مجازی و حضوری پیش می برد. بدین جهت بطور قطع وزارت گردشگری بواسطه این عضویت می تواند از مزیت های این امکان همچون میزبانی و اجرای برخی کارهای تخصصی آموزشی مرتبط استفاده نماید و با برقراری ارتباط مستقیم با دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی تخصصی دنیا در زمینه گردشگری سبب ارتقای دانش به روز صنعت گردشگری کشور شود.
همچنین در این جلسه زوراب پولولیکاشویلی دبیر کل سازمان جهانی گردشگری نیز طی سخنانی به ارائه گزارش در مورد تدابیر این سازمان برای مقابله با اثرات منفی بحران کووید - ۱۹ در صنعت گردشگری پرداخت.
او در گزارش مذکور مطالبی همچون فراگیر شدن آموزش بعنوان ابزاری برای افزایش آگاهی ملت ها و جلب مشارکت آگاهانه و همچنین ارائه کمک های فنی از طرف سازمان جهانی گردشگری به کشورهای عضو در امتداد بروزرسانی روش ها و اهداف در زمینه گردشگری و نیز لزوم همکاری میان کشورهای عضو درباب گنجاندن گردشگری در سرفصل های توسعه را بیان نمود.


منبع:

1400/06/26
13:32:33
5.0 / 5
509
تگهای خبر: آموزش , خدمات , صنایع دستی , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد