بررسی اوضاع سفر گردشگران داخلی و خارجی در ایران

سفر رشد دارد اما

سفر رشد دارد اما

به گزارش سفرگو رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران اظهار داشت: سفر نسبت به سال قبل روند رو به رشدی دارد اما گرانی، اثرات تحریم، تبلیغات منفی، تفاوت نرخ ارز و ریال، دو نرخی شدن خدمات و ملاحظات کرونا، سلیقه و فرهنگ سفر مردم را تغییر داده است؛ توریستهای خارجی با تورهای کوچک تر به ایران سفر می کنند و مردم ایران هم بیشتر جاده ای و با وسایل نقلیه شخصی به سفر می روند.


امیرپویان رفیعی شاد - رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران - در گفت و گو با ایسنا، درباره اوضاع سفر توریستهای خارجی به ایران و سفرهای داخلی مردم داخل کشور، اظهار نمود: درباره تورهای ورودی یا سفر توریستهای خارجی به ایران، باتوجه به اینکه در سال ۹۸ فقط نصف سال این تورها فعال بود و نیمه دوم سال تحت تاثیر نرخ بنزین و مسائل سیاسی قرار گرفت، بهتر است وضعیت آنرا با سال ۱۳۹۷ مقایسه نماییم که نسبت به آن دوره، با تغییر شکل و ساختار روبه رو شده است؛ گروههای توریستهای خارجی کوچک تر و بیشتر شخصی (Individual) شده است. از یک سو با تحریم و محدودیت پرواز مستقیم به ایران مواجهیم و از طرف دیگر، تبلیغات سوء مقابل ایران همچنان جریان دارد.
وی افزود: با آن که گفته می شود ایران مقصد ارزانی است، ولی نبود پرواز مستقیم از کشورهای مختلف، هزینه سفر را به ایران برای خارجی ها گران کرده است. هم اکنون تعداد شهرهایی که دارای پرواز مستقیم بین المللی هستند، به قدری محدود است که انتخاب را برای توریست سخت کرده و هزینه ها را افزایش داده است. فرض کنید یک نفر از اروپای شمالی قصد کند به ایران سفری داشته باشد، چندبار باید جابه جا شود تا به ایران برسد.
رفیعی شاد همین طور به تبلیغات سوء مقابل ایران اشاره نمود و اضافه کرد: این شیوه تبلغیات همچنان وجود دارد و هنوز ایران مقصد پرخطری معرفی می شود. البته بازار گردشگری ورودی ایران به نسبت سالهای کرونا روند رو به رشدی را تجربه می کند اما هنوز سفر گردشگران یکسری از کشورها به ایران از سرگرفته نشده است.
او همین طور اظهار داشت: روند صدور ویزای ایران برخلاف آن چه وعده داده شده بود، کند است. گاه صدور ویزا بین ۱۰ تا ۱۵ روز طول می کشد و گاهی هم سر موعد صادر می شود. به هر حال ویزا در مقابل چالش های دیگر، مساله حل نشدنی نیست؛ مساله اصلی بازگشت توریستهای خارجی به ایران، همانند سالهای قبل از کرونا است.
رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران افزود: نقطه مجهول و پرسش برانگیزی که در حال حاضر وجود دارد، این است که در هیأت دولت که اتفاقا تعداد اعضای آن خیلی هم زیاد نیست و وزیران گردشگری، راه، امور خارجه و اقتصاد عضو آن هستند و می توانند با یک تعامل ساده، خیلی از مشکلات گردشگری را حل کنند، چرا چنین اقدامی را انجام نمی دهند، چرا نمی توانند به یک حرف و راهکار مشترک برسند؟ مسائل و مطالبات وقتی به بدنه کارشناسی می رسد، طبیعی است که درگیر بروکراسی شده و حل آن پیچیده خواهد شد. جنس مشکلات گردشگری به شکلی است که باید در رده بالا حل شود.
رفیعی شاد در ادامه این بحث، به فروش ارزی بلیت هواپیما به اتباع خارجی و سهمیه بندی محدودی که در این زمینه انجام شده است، اشاره نمود و اضافه کرد: دونرخی شدن بلیت هواپیما و موزه ها راه را به تدریج برای هتل ها، رستوران ها و رانندگان باز می کند؛ هرچند که برخی هتل ها همین حالا هم نرخها را دو نرخی کرده اند. بجای آن که روی صنعتی سازی و ضریب تکاثر متمرکز شویم، عده ای به خاطر سود کوتاه مدت، نرخها را افزایش داده اند؛ رویه ای که حتما به خانواده صنعت گردشگری لطمه می زند. ضمن آن که تعیین نرخ متفاوت برای اتباع و مسافران خارجی، برخلاف ۱۰ فرمان منشور اخلاقی سازمان جهانی جهانگردی است که تاکید می کند توریست باید از حقوق برابر با جامعه میزبان بهره مند شود. بجای اینکه قیمت را بالا ببریم، باید تعداد گردشگران را افزایش دهیم تا همگی از سود آن منتفع شویم که همان اصل صنعتی سازی است.
او سپس، نگاهی داشت به وضعیت سفرهای داخلی و درباره آن، اظهار داشت: سفر در داخل کشور خوب انجام می شود اما هزینه ها خیلی بالا رفته است. از جانب دیگر، توان مردم در تامین معیشت پایین آمده است. با این وجود شاهد افزایش ضریب اشغال هتل ها هستیم که عامل آنرا باید در تغییر فرهنگ سفر مردم جست وجو کرد، یعنی اگر سابق بر این مردم به شهر دیگری برای دیدن اقوام سفر می کردند و در خانه آنها می ماندند، حالا به خاطر ملاحظات کرونا، ترجیح می دهند در مکان مستقل دیگری اقامت داشته باشند.
رفیعی شاد افزود: علت دیگر پُر بودن هتل ها در بیشتر شهرها و در تعطیلات را باید در مابه التفاوت نرخ ارز و ریال جست که سبب بالا رفتن قیمت سفر و تورهای خارجی شده، در نتیجه اقبال مردم به سفرهای داخلی بیشتر شده است. حالا اینکه این سفرهای داخلی چقدر هدفمند و با تور و بوسیله آژانس ها مسافرتی انجام می شود، باید سراغ آمارها رفت که بر طبق آخرین آمار موجود، میزان استفاده مردم از تورهای گردشگری کمتر از ۱۰ درصد است. در حقیقت، بیشتر مردم ترجیح می دهند خودشان سفر کنند، وضعیت جاده ها در هر تعطیلی هم تأییدی بر این مساله است.




منبع:

1401/05/19
22:24:15
5.0 / 5
427
تگهای خبر: تعطیلات , توریست , خدمات , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد