نوایی كه از اولین بنای مسیحی جهان بلند شد بعلاوه فیلم

نوایی كه از اولین بنای مسیحی جهان بلند شد بعلاوه فیلم

سفرگو: بر طبق سنتی دیرینه، مسیحیان ابتدای سال را اول ژانویه می دانند، همانگونه كه ما ایرانی ها ابتدای سال خودرا روز اول فروردین می دانیم و اعراب ابتدای سال خودرا ماه محرم می دانند و شروع سال، غیر از مبدأ سال است.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، استان آذربایجان غربی با عنایت به بقایای آثار تاریخی، سرزمینی با قدمت بیشتر از 8000 سال بوده و با دارا بودن آثار و بناهای مذهبی همچون كلیساها نماد و زبان گویای تعامل فرهنگی و زندگی مسالمت آمیز ادیان مختلف در این پهنه گیتی است.
آذربایجان غربی سرزمین احترام به ادیان، باورها و آئین های گوناگون در برگیرنده آثار و بقایای تاریخی از زرتشت كه اولین آیین یكتاپرستی جهان تا مسیحیت و اسلام بوده و الان باز با گذشت هزاران سال در تضارب اندیشه ها، تعامل ادیان و مذاهب نقش محوری ایفا می كند.
كلیساهای آذربایجان نمونه های برجسته ای از معماری و تزئینات سنتی ارمنی هستند كه ارزش جهانی دارند. آنها آثاری هستند كه در مقابل تبادلات فرهنگی منطقه خصوصاً بیزانس، ارتودوكس و فارسی از خود مقاومت نشان داده اند، قدمت این كلیساها به قرن ۷ الی ۱۴ می رسد كه چندین بار به سبب بلایای طبیعی و انسانی بازسازی و مرمت شده اند.
همچون كلیساهای معروف استان می توان به قره كلیسا كه ثبت جهانی شده اشاره نمود.
كلیسای تادئوس (طاطاووس) معروف به قره كلیسا در نزدیكی شهر چالدران از توابع آذربایجان غربی در روستایی به همین نام قرار گرفته و برخی منابع از آن بعنوان اولین بنای مسیحی جهان یاد كرده اند به همین خاطر حضور و تجمع ارامنه در این محل برای انجام مناسك عبادی، با عنایت به تقدس این محل و ارتباط آن به یكی از حواریون مسیح (طاطاووس) چهره ویژه ای به این مكان می دهد.
مراسم آیینی عبادی قره كلیسا كه با عنایت به سالگرد طاطاووس یكی از حواریون مسیح در این منطقه برگزار می شود، همچون مراسم اقلیت های مذهبی ارامنه است كه از جهت های گوناگون دارای خاصیت های مختص به خود است، زمان برگزاری این مراسم برمبنای تقویم شمسی امكان دارد هر ساله از 25 تیر تا هفته نخست مرداد ماه متغیر باشد.
مراسم این ایام طی روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه به اجرا در می آید، با ذكر این نكته كه زائران و مسافران از یك روز قبل برای حضور در مراسم و اتراق در چادرهایی كه از طرف شورای خلیفه گری ارامنه برگزار شده و یا چادرهای شخصی از دور و نزدیك خودرا به محل می رسانند.
كلیسای مریم مقدس كه به نام كلیسای "زور زور" باز معروف است، در آذربایجان غربی، شهرستان ماكو و در ۱۲ كیلومتری شمال غرب قره كلیسا قرار دارد. بنای اولیه آن در دره بستر رودخانه قره سو و به ارتفاع ۵۰ متر بالاتر از سطح دره قرار داشته است ولی به سبب اینكه سپس آبگیری سد بارون ممكن بود در عمق دریاچه پشت سد قرار بگیرد توسط سازمان میراث فرهنگی و همكاری شورای خلیفه گری ارامنه آذربایجان تماما به ارتفاعات كنار دریاچه منتقل و در آن نقطه باردیگر بازسازی گردید
از مهم ترین كلیساهای ارومیه، كلیسای حضرت مریم معروف به(ننه مریم) است. این كلیسا در مركز شهر ارومیه و در خیابان خیام قرار گرفته و بنای اولیه آن مربوط به قرن اول میلادی است و از آن بعنوان كهن ترین كلیسای ایران یاد میگردد.
از دیگر كلیساهای شهرستان ارومیه مربوط به آشوری ها می توان به موارد چون كلیسای ماریوحنا كه در 24 كیلومتری شمال ارومیه و در داخل روستای آده واقع شده اشاره نمود كه بنای موجود، در سال 1901 میلادی بر بقایای كلیسایی از دوران ایلخانی بنا شده است.
همین طور كلیسای دیگری به نام كلیسای ماریوحنا در 40 كیلومتری شمال ارومیه بر بلندترین نقطه كوه و مشرف بر روستای گویلان ساخته شده است. كلیسای ماردانیال، متعلق به دوران ساسانیان در 25 كیلومتری شمال ارومیه و بر بالای یك تپه باستانی متعلق به هزاره اول پیش از میلاد بر ساحل رودخانه نازلوچای بنا شده است.
كلیسای مارگیور كیس در 35 كیلومتری شمال ارومیه در روستای سپرغان قرار دارد در نزدیكی این كلیسا، كلیسای حضرت مریم و كلیسای حضرت سركیس باز قرار دارند. همین طور كلیسای دیگری باز به نام كلیسای مارگیور كیس در هشت كیلومتری شرق ارومیه و در روستای گلپاشین دیده میگردد.
كلیسای مارت خنه در 45 كیلومتری شمال ارومیه كلیسای مارت خنه در روستای جمال آباد واقع شده و متعلق به دوره ساسانیان است. كلیسای پطروسوپولس در 10 كیلومتری جاده ارومیه ـ بندر گلمخانه واقع شده و قدمت آن به قرن هشتم میلادی می رسد كه توسط مربختیشوع، از پزشكان معروف هارون الرشید، خلیفه عباسی، بنا شده است.
كلیسای مار سركیس در پنج كیلومتری جنوب شهر ارومیه و در روستای كلیسا كندی قرار دارد. كلیسای مارتوما باز در 30 كیلومتری غرب شهر ارومیه در روستای بالولان واقع شده و تاریخ آن مربوط به دوران ساسانیان است.
كلیسای حضرت مریم، كلیسای دیگری است كه در 32 كیلومتری غرب شهر ارومیه در روستای موانا قرار دارد، كتیبه ای به خط آرامی، تاریخ بنای این كلیسا را به سال 1879 میلادی نسبت می دهد. تنها كنیسه (كنیسه كلیمیان) استان آذربایجان غربی باز در محله نجاران شهر ارومیه و در كنار بازار قدیمی واقع شده كه دیدارش خالی از لطف نیست.
كلیسای آشوری های سلماس به نام كلیسای مارگیور كیس در 6 كیلومتری غرب شهر و در روستای خسروآباد واقع شده و بنای اولیه آن مربوط به دوره ساسانیان است و برخی عقیده دارند كه صلیب مقدس حضرت مسیح كه توسط خسرو پرویز از اورشلیم آورده شده بود، در این كلیسا نگهداری می شد.
یكی از دلایل اهمیت شهر خوی برای كسانی كه به این شهر سفر می كنند، وجود مقبره منسوب به شمس تبریزی و همین طور میل شمس است اما وجود كلیسای ارامنه سورپ سركیس كه در محله قدیمی شهر خوی، معروف به كهنه محله قرار دارد و قدمت آن به قرن 12 میلادی می رسد، برای مسافر مسیر سفر بسیار حایز اهمیت است. سه كلیسای دیگر در خوی وجود دارند كه همگی از كلیساهای ارامنه به شمار می روند، كلیسای فنایی مربوط به دوران صفویه است و در حومه شهر خوی قرار دارد.
كلیسای مهلذان در 10 كیلومتری جاده خوی ـ ایواوغلی در روستایی به نام مهلذان واقع شده است. مسافری كه می خواهد از خوی به سمت چالدران برود، می تواند از كلیسای قریس در 40 كیلومتری جاده خوی ـ فیرورق ـ چالدران، واقع شده در روستای قریس دیدار كند.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/webm

1397/10/14
15:21:49
5.0 / 5
1685
تگهای خبر: آثار تاریخی , باستانی , پزشك , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد