گردشی در حرم مقدس شهرری، آنچه هر زائر باید هنگام سفر به ری بداند

گردشی در حرم مقدس شهرری، آنچه هر زائر باید هنگام سفر به ری بداند

سفرگو: شهرری با تمدنی چند هزار ساله هر روز میزبان زائران و توریستهایی است كه به مهمترین جاذبه مذهبی این شهر رفته و از آن بازدید می كنند. حرم حضرت عبدالعظیم در بین شیعیان شهرت زیادی دارد.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، یكی از مهمترین سفرهای زیارتی تهران سفر به شهرری و زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، امامزاده طاهر و امامزاده حمزه (ع) است. تهرانی ها و قمی ها معمولا بیشترین زائران این شهر تاریخی هستند كه به زیارت باز می روند. در سالهای اخیر تغییر و تحولات زیادی در صحن و سراهای حرم شاه عبدالعظیم رخ داده كه لازم است شاید هر توریست از آن اطلاع كسب كند. اما همواره همه گردشگران زیارتی وقتی به شهرری می رسند همانند شهر مشهد از هر كجا كه گنبد و بارگاه شاه ری را ببینند سلام و صلوات می فرستند. اهالی شهرری هم كه از قدیم نسبت به او ارادت ویژه ای دارند و این سنت هنوز در بین همه اهالی قدیم ری پابرجا می باشد.

هنوز بساط ساخت و ساز و تحول در آستان جمع نشده است گردشگران هنگام ورود به حرم از دالان و مجتمع های تجاری عبور می كنند برخی هم كه نمی خواهند از این مجتمع گذر كنند از خیابان های كناری می روند و این مسیر را دور می زنند.

ساخت و ساز در باغ طوطی
از قدیم الایام باغ طوطی یكی از مهمترین حیاط های حرم بوده است. می گویند زمانی اینجا باغ بوده است برخی هم می گویند كه چون طوطی خانم، همسر ناصرالدین شاه را در این گورستان دفن كردند به باغ طوطی شهرت یافت. اما حالا همه وقتی وارد صحن و سرا می شوند قبور را زیارت می كنند و فاتحه ای نثار درگذشتگان. آنها كه در باغ طوطی دفن بودند؛ معمولا كسانی هستند كه از اهالی قدیم تهران و ری بوده اند. خانواده های آنها اگر اخیرا سری به این مكان نزده باشند، با تغییرات زیادی مواجه خواهند شد در سال ۹۳ كه ساخت و سازها در این بخش زیاد بود مردم برای پیدا كردن عزیزانشان بسیار سردرگم بودند تا جایی كه به این مساله اعتراض كرده و حتی نامه ای باز نوشتند با این وجود حالا محدوده زیادی از این بخش از حیاط به شبستان تبدیل گشته است و مردم روی قبور نماز به جا می آورند.

ردیف و شماره قبور روی دیوار نوشته شده و مردم باید به شماره آنها توجه كرده تا بتوانند قبور مورد نظرشان را بیابند قبوری كه زمانی آنجا بود را حالا می توان در چارچوب نام های حك شده روی سنگ های مرمری زیر فرش ها زیارت كرد. بازماندگان برای پیدا كردن قبور می بایست به تولیت آستان مراجعه نموده و شماره و ردیف بگیرند.

كسانی كه وارد حرم می خواهند شوند باید آداب آنرا رعایت نمایند داخل صحن شدن برای بانوان بدون چادر ممنوع می باشد. ورودی صحن از هر طرف برای آنها مكانی وجود دارد تا بتوانند چادر كرایه كنند در مغازه های اطراف صحن باز چادرهای مشكی و رنگی فروخته می شود.

شبستان تازه تاسیس به نام امام خمینی (ره)

افراد مهم و مشهوری در حیاط های حرم دفن شده اند بعضی از قبور آنها با بقیه قبور متفاوت می باشد و زائران می توانند آنها را به راحتی ببینند. یكی از آنها شیخ محمد خیابانی است.
به زائران در داخل صحن و حرم اجازه عكاسی داده نمی گردد. در بعضی از مناطق خانواده ها می توانند كنار هم بنشینند و از فضای معنوی حرم استفاده كنند. به اندازه كافی كتاب های دعا و قرآن در صحن به همراه مهر و تسبیح وجود دارد. خادمان باز تلاش می كنند تا بهم ریختگی های احتمالی را درست كنند. همین طور در این فضا كسی اجازه خوابیدن در داخل حرم را ندارد. اینها مواردی است كه زائران به صورت عرف رعایت می كنند.
زیارت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی برای هر زائری حداقل دو ساعت طول می كشد اگر تنها قصد زیارت داشته باشد. وگرنه دیدن موزه آستان خالی از لطف نیست.

1397/11/02
21:32:20
5.0 / 5
1718
تگهای خبر: تاریخی , توریست , سفر , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد