محكومیت جدید برای حفاران غیرمجاز چیست؟

محكومیت جدید برای حفاران غیرمجاز چیست؟

به گزارش سفرگو «محكومیت حبس متهم به حفاری غیرمجاز به مجازات تهیه و نصب ۳۰ عدد تابلو مشخص كننده حدود آثار تاریخی و هم تعیین حریم ۳۰ اثر تاریخی تبدیل شد.»


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، به دنبال اجرایی شدن جایگزین مجازات حبس برای مجرمان، محكومیت حبس متهم به حفاری غیر مجاز از ۶ ماه تا سه سال حبس، به «تهیه و نصب ۳۰ عدد تابلو مشخص كننده حدود آثار تاریخی و تعیین حریم ۳۰ اثر تاریخی» تغییر نمود.
ابراهیم شقاقی، مدیر كل حقوقی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این زمینه به ایسنا می گوید: از اواسط سال گذشته، قانون «جایگزین حبس» تصویب گردید، در همان زمان در جلسه با میراث فرهنگی هم نسبت به افترا هایی كه می توانند جایگزین حبس شوند، هم پرسش شد، ما هم جرم هایی مانند حفاری غیر مجاز را مطرح كردیم. در نتیجه قاضی در زمان اجرای حكم خود، با تصویب این جایگزین ها، اعلام می كند كه مجرم باید در خدمات عمومی در دستگاه هایی مانند شهرداری ها یا میراث فرهنگی خدمت كند، این قانون در همه كشور قابل اجراست.
او ادامه می دهد: با عنایت به این كه حفاری غیرمجاز هم جزو جرم های قابل تبدیل است، ازاین رو برای جرمِ حفاری غیرمجاز هم جایگزینِ حبس تصویب گردید.
جلیل جباری - مدیركل میراث فرهنگی آذربایجان غربی - هم با بیان این كه یك شخصِ متهم به حفاری غیرمجاز، محكوم به نصب ۳۰ تابلو مشخص كننده حدود آثار تاریخی شده است، در این زمینه توضیح داد: با پیگیری امور حقوقی و املاك این اداره كل و بر مبنای مقررات ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی، محكومیت حبس حفار غیرمجاز به تهیه و نصب ۳۰ عدد تابلو مشخص كننده حدود آثار تاریخی و تعیین حریم ۳۰ اثر تاریخی تبدیل شد.
جباری افزود: این متهم موظف است ظرف حدود ۲ ماه نسبت به اجرای حكم اقدام نماید، این حكم با اعمال نظر اداره كل میراث فرهنگی آذربایجان غربی و نظارت كارشناسان این اداره كل اجرا خواهد شد.
«براساس ماده یك لایحه قانونی راجع به پیشگیری از انجام اعمال حفاری هاش غیرمجاز و كاوش به قصد به دست آوردن اشیای عتیقه و آثار تاریخی كه بر مبنای ضوابط بین المللی یكصد سال یا بیشتر از تاریخ بوجود آمده یا ساخت ان گذشته باشد به مصوب ۲۷ اردیبهشت ۱۳۵۸، «انجام هر گونه حفاری و كاوش به قصد به دست آوردن اشیای عتیقه و آثار تاریخی مطلقاً ممنوع می باشد و مرتكب به حبس تأدیبی از ۶ ماه تا سه سال و ضبط اشیای مكشوفه و آلات و ادوات حفاری به نفع بیت المال محكوم می شود. چنانچه حفاری در اماكن تاریخی كه به ثبت ملی رسیده باشد، صورت گیرد مرتكب به حداكثر مجازات مقرر محكوم می شود.»



1398/01/22
23:48:03
5.0 / 5
1677
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , خدمات , سازمان میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد