مسجدی كه جامع تر از دیگر مساجد جامع تهران است

مسجدی كه جامع تر از دیگر مساجد جامع تهران است

به گزارش سفرگو قدیمی ترین مسجد تهران نامیده می شود؛ مسجدی كه شكل تدریجی معماری اش، دست كم دوران آل بویه، صفوی و قاجار را به رخ می كشد، امروز با نام «مسجد جامع» یا «مسجد عتیق» شناخته می شود.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، هر چند در طول سال های گذشته، تهران و به خصوص بازار آن بعنوان مهمترین مكان تجاری شهر شناخته می شد و پس از سال ۱۳۵۷ چند مسجد دیگر در نقاط مختلف شهر تهران ساخته شد اما تاریخی بودن و داشتن معیارهای مشخص تاریخی این «مسجد جامع»، در دل بافت تاریخی و بازار تهران، آنرا متفاوت تر از دیگر مسجد جامع تهران كرد.
پیش از انقلاب مسجد جامع بازار، تنها مسجد جامع تهران بوده است، اما بعد از فتوای امام خمینی(ره) در خصوص قرار گرفتن تهران در میان شهرهای بزرگ، مساجد جامع گوناگونی در شهر تهران ساخته شد، مانند مسجد جمهوری، مسجد افسریه، مسجد نارمك، مسجد پونك، مسجد جامع ضرابخانه، مسجد جامع چیذر و مسجد جامع شمیران اما هنوز به علت این كه این مسجد در بافت اصلی تهران و نه شهرستان های آن قرار دارد، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و حتی معماری های آن، این مسجد را یكی از شاخصهای مهم معماری اسلامی معرفی می كنند.


هر چند از تاریخ دقیق راه اندازی مسجد جامع بازار تهران اطلاعاتِ دقیقی توسط باستان شناسان به دست نیامده، اما معماری بخش های مختلف در دوران های متفاوت آن، سبب برهم خوردن تعادل و هماهنگی بین بخش های مختلف مسجد شده، بنایی كه پس از پایتخت شدن تهران، تجدید و توسعه یافت.
امروز مسجد جامع تهران در بافتِ تاریخی بازار قرار دارد، در حالیكه این بافت در سال های گذشته، بافت مسكونی محسوب می شد كه معمولا و برپایه رسم مردم قدیم، دور مساجد شهر، خانه ها و بازارها ساخته می شدند.
شبستان عتیق مسجد جامع تهران

1398/03/11
15:59:19
5.0 / 5
1540
تگهای خبر: تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد