یك سال پس از درگذشت عزت الله انتظامی

آخرین وضعیت خانه موزه انتظامی به روایت یك مدیر

آخرین وضعیت خانه موزه انتظامی به روایت یك مدیر

به گزارش سفرگو مدیر خانه موزه انتظامی به فعالیت هایی كه در خانه موزه عزت الله انتظامی در نخستین سالگرد درگذشت این هنرمند انجام شده، اشاره نمود و اظهار داشت: از مدتی پیش كارگروهی تشكیل شد و تصمیماتی گرفته شد تا ارتباط این موزه با زندگی شخصی این هنرمند بسیار بیشتر شود.


شكرخدا گودرزی در گفت وگویی با ایسنا درباره تغییرات و فعالیت هایی كه در یك سال اخیر و پس از فوت این هنرمند در خانه موزه صورت گرفته است، توضیح داد: ما در این مدت به خصوص سه ماهه اخیر كارهای مفصلی برای خانه موزه انجام دادیم. به همین دلیل كارگروهی متشكل از كارشناس ارشد موزه داری از سازمان میراث فرهنگی خانم فكور كارشناس موزه، خانه موزه مختار شبرنگ و بنده، تشكیل شد و پس از برگزاری جلسات متعدد، تولید محتوا صورت گرفت و گفتیم این موزه تا امروز درباره تئاتر مانور داده اما چندان موفق نبوده، بنابر این نه موزه تئاتر است و نه موزه استاد انتظامی و متاسفانه هیچ كدام شان كامل نیست.
او افزود: ما پس از فوت آقای انتظامی از مجید انتظامی پسر این هنرمند وسایل شخصی دیگری را هم گرفته بودیم. بدین سبب با عنایت به برنامه ریزی هایی كه انجام دادیم، یك طرح محتوایی نقطه به نقطه استخراج شد. درواقع ما مشخص كردیم چه چیزهایی باید از نقطه ورودی تا آخرین سالن را دربربگیرد. سپس این طرح را با آقای زندوكیلی معاون هنری شهرداری و آقای اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و همین طور رئیس كمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در بین گذاشتیم برای اینكه فعالیت های عمرانی ما نیاز به بودجه داشت. پس از تایید رئیس سازمان با آقای حق شناس یك جلسه تشكیل شد و چون آنها نیز می خواستند از نام خیابان انتظامی و سردیس رونمایی صورت بگیرد پیشنهاد شد این مراسم را تبدیل به یك مجموعه نماییم و همه را با هم انجام دهیم. بدین سبب بخش پشتیبانی و شكل گیری طرح محتوایی ما از جانب شهرداری منطقه یك آقای موسوی انجام شد.
مدیر خانه موزه انتظامی اضافه كرد: یكی از بحث های تولید محتوای ما بازسازی قسمتی از فعالیت های تئاتری و سینمایی استاد انتظامی بود. ما دو نمونه از كاراكترهای این هنرمند را بعنوان مدل الگو انتخاب كردیم، ناصرالدین شاه در كمال الملك و پهلوان كچل در بنگاه تئاترآل. طراحی لباس آنها خیلی مشكل بود و پارچه هایشان اصلا در بازار پیدا نمی شد بنابر این ما كوشیدیم آنرا چاپ نماییم تا نزدیك به طرح پارچه شود. در كنار اینها ما بخشی را به توضیح مراحل تشكیل این خانه موزه اختصاص دادیم. باغچه ای كه در حیاط وجود داشت و گاهی به سالن تئاتر هم نم پس می داد، به سكو تبدیل كردیم كه هم یك فضای سنتی ایجاد كند و هم فضایی برای نمایش ها در فضای باز داشته باشیم. همین طور سردیس برنزی از استاد انتظامی كه توسط آقای ایرج محمدی ساخته شده بود را از زیباسازی گرفتیم و در حیاط نصب كردیم و علاوه بر این، مجسمه دیگری كه در خانه هنرمندان قرار داشت، با نامه نگاری های گوناگون توانستیم به این خانه موزه منتقل نماییم و برایش فضای مشخصی تعبیه شد.


گودرزی درباره فعالیت هایی كه در داخل موزه انجام شده هم بیان كرد: نخستین بخش در داخل موزه به زندگی خصوصی استاد از تولد تا مرگشان می پردازد و لباس ها، وسایل شخصی، عصا، عینك، عطر و... را در فضاسازی های مشخص قرار دادیم. در مرحله بعد وارد تونل زمان می شویم كه كمترین تغییرات را نسبت به قبل پیدا كرد. در بخش بعد به ۵۶ فیلم سینمایی او پرداخته شد. پس از عبور از آیینه جادویی به فضایی می رسیم كه مجسه استاد در وسط سالن قرار گرفته و بر روی دیوارها با نمایه هایی كه طراحی شد چرخش زندگی حرفه ای ایشان نشان داده شده است. سپس فعالیت های تئاتری و تله تئاتری او با نمایه هایی به نمایش در می آید. در كنار همه اینها ما اسناد و مداركی هم از كارنامه های دوران مدرسه تا مدرك درجه یك هنری شان را گرد آوری كرده بودیم؛ این ها هم با تعبیه فضاهایی به معرض نمایش گذاشته شد.
ایشان سپس اظهار داشت: در ادامه مسیر، ویترینی طراحی شد تا آن دو كاراكتر ناصرالدین شاه و پهلوان كچل به معرض نمایش گذاشته شود. بدین سان لباس ها را به تن مانكن هایی كردیم و ایرج محمدی كه سردیس استاد را ساخته بود، قالب صورت او را برای ما تهیه كرد و آقای كنگرانی سازنده مجسمه تمام قد استاد بر روی هر كدام نوعی گریم انجام داد تا به چهره این دو نقش نزدیك شود و توانست یك چهره غضبناك ملوكانه و یك چهره خندان پهلوان كچل را برای ما ایجاد كند. درنهایت بخش دیالوگ های ماندگار، جوایز، كارهای عام المنفعه مثل ساختن مدارس و كمك های كه صورت گرفته بود بخش انتهایی موزه را تشكیل می دهد. در كنار همه این فعالیت ها ما اسنادی را گردآوری كردیم كه میتواند محل رجوع پژوهشگران و پژوهشگران نیز قرار بگیرد.
شكرخدا گودرزی درانتها صحبت های خود بیان كرد: اسماعیل فلاح خیر مدیر پیشین و جواد حیدری پور مدیر فرهنگی هنری فعلی منطقه یك، همكاریهای بسیاری با ما داشتند. نكته دیگری كه باید بگویم این است كه تا قبل از این ارتباط موزه با زندگی آقای انتظامی بسیار كم بود اما الان با تغییرات ایجاد شده، شرایط بهتری پیدا كرده و مقرر است همزمان با نخستین سالگرد فوت عزت الله انتظامی این مجموعه با حضور مسئولین شهرداری و خانواده این هنرمند باردیگر بازگشایی شود و از سردیس و خیابانی به نام او رونمایی می شود.






منبع:

1398/05/26
15:35:28
5.0 / 5
1712
تگهای خبر: تولید , سازمان میراث فرهنگی , فرهنگی , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد