مهمانوازی عربی در خانه های بافته از نی

مهمانوازی عربی در خانه های بافته از نی

سفرگو: 20 مضیف به رسم مهمانوازی عرب های خوزستان در كل استان ساخته شده تا نمایش دهنده فرهنگ میزبانی اعراب حاشیه تالاب های این استان در خانه های ساخته شده از نی باشد.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، عرب های خوزستان فرهنگ خودرا در مضیف به نمایش می گذارند. آنها مضیف هایی كه ۶ هزار سال قدمت دارند را در چارچوب كارهای فرهنگی مؤسسه مردم نهاد مسیان احیا می كنند تا هم از گردشگران استان میزبانی كنند و هم فرهنگ میزبانی خودشان را به دیگران معرفی كنند. آن هم در مضیف هایی كه تنها در ایران و جنوب عراق ساخته در كنار تالاب ها از نی های خودروی هورالعظیم و شادگان و كارون و.... ایجاد می شود.
نحوه ساخت مضیف را پیرمردهای تالاب نشین خوب بلد هستند بنا بر این گروهی از جوانان عرب خوزستان هنر این پیرمردها را یاد گرفته اند و هر كجا كه تقاضا باشد آنرا برای میزبانی می سازند. برای این مضیف ها دری ساخته نمی گردد. در مضیف برای همه میهمان ها باز است میهمان تا سه روز می تواند اینجا اقامت كند بدون اینكه از طرف میزبان مورد سوال واقع شود. پس از سه روز میزبان می پرسد آیا چیزی نیاز دارد یا نه. در این مدت هم از طرف میزبان پذیرایی می شود با همان سبك و سیاق عربی و با قهوه عربی كه طرز تهیه و حتی خوردن آن آدابی دارد كه از طرف میزبان به میهمان توضیح داده می شود. مالكان این مضیف ها در طول ایام اربعین هم میزبان زوار بوده اند. هر زمان دیگری هم كه به استان خوزستان بروید می توانید روی میزبانی عرب های خوزستان در این مضیف ها كه حالا تعدادشان رو به افزایش است حساب باز كنید. مضیف هایی كه سرتاسر تنها از نی ساخته شده اند و نه مصالح ساختمانی دیگر.
باسم حمادی سرپرست گروه هنری میسان كه به ساخت این مضیف ها نیز مشغول هستند به خبرنگار مهر اظهار داشت: ۲۰ عدد مضیف در شهرهای ماهشهر، اهواز، خرمشهر، بستان، سوسنگرد، شوش و آبادان ساخته شده است حتی در تیر ماه امسال نیز یك مضیف در پارك ایران كوچك در جهانشهر كرج به همراه ۴ كپر دیگر ساخته شد. این مضیف ها در طول زمان گرفتار مشكلاتی می شوند بدین سبب باید تقریباً هر ۱۲ سال از نو ساخته شوند با وجود اینكه قدمت ساخت این مضیف ها ۶ هزارسال است اما مضیفی كه بیشتر عمر كرده باشد و هم اكنون موجود باشد یك مضیف ده ساله است چون به مرور زمان این مضیف ها به رنگ قهوه ای سوخته در می آیند و پی و بدنه آنها به سبب بارش باران و تابش آفتاب از بین می رود.
او اظهار داشت: باد و باران نمی تواند خللی در این خانه های ساخته شده از نی ایجاد كند حتی سیل هم نتوانست این مضیف ها را از بین ببرد تنها قاتل این مضیف ها آتش است. آتشی كه چند سال پیش سه تا از مضیف ها را سوزاند.
این فعال گردشگری اظهار داشت: یك مضیف با ۵ نفر هنرمند در مدت یك هفته ایجاد می شود. ما به غیر از این مضیف ها خانه های كپری هم داریم. در این خانه میزبان می نشیند و در مضیف میهمان. این كپرها هم نیمی از گل و نیمی دیگر از نی است. این خانه های ساخته شده از نی را هورنشین ها می سازند یعنی كسانی كه نزدیك به تالاب زندگی می كنند. كپر مخصوص بادیه نشین ها و چادر را صحرا نشین ها برپا می كنند شهری ها هم كه ساختمانهای با گل و خاك و سیمان می سازند.


منبع:

1398/10/21
19:46:01
5.0 / 5
2000
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد