مطالعه انسان شناختی تجربه زیسته زنان از زلزله سرپل ذهاب انجام شد

مطالعه انسان شناختی تجربه زیسته زنان از زلزله سرپل ذهاب انجام شد

سفرگو: طرح مطالعاتی انسان شناختی تجربه زیسته زنان از زلزله سرپل ذهاب از سلسله طرح های پژوهشكده مردم شناسی با هدف درك تجربه زیسته زنان سرپل ذهاب از زلزله به انجام رسید.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، علیرضا حسن زاده رئیس پژوهشکده مردم شناسی درباره این طرح اظهار داشت: زلزله به لحاظ گستره تأثیراتی که بر زندگی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی افراد دارد و همین طور حجم انبوه تغییرات اجتماعی که به دنبال می آورد، متغیر مهمی در تحول حیات اجتماعی جوامع شمرده می شود.
او با اشاره به این نکته که نتایج اجتماعی فاجعه برمبنای سن، جنسیت، طبقه اقتصادی و اجتماعی متفاوت می باشد و کودکان، زنان و افراد کم درآمد، لطمه بیشتری در گروه لطمه دیدگان فاجعه را تجربه می کنند اشاره کرد: پژوهش حاضر به مطالعه انسان شناختی تجربه زیسته زنان از زلزله پرداخته و نتایج مهمی را جهت به کارگیری در مرحله قبل از بحران با توجه بحران خیز بودن ایران به دست آورده است.
مینو سلیمی مجری این طرح نیز در ادامه اظهار داشت: مطالعه حاضر پژوهشی مردم شناسی است که با هدف درک تجربه زیسته زنان سرپل ذهاب از زلزله انجام شده است.
او اضافه کرد: مطالعه تجربه زیسته زنان و توجه به کارکرد مثبت آنان در جامعه و اعتماد و مشارکت دادن آنان در جریان بازسازی های اجتماعی، فرهنگی جامعه فاجعه دیده می تواند به صورت شایان توجهی مؤثر باشد برای اینکه آنها قسمتی از یک شبکه روابط اجتماعی فعالی هستند که خبر یا اطلاعیه هشدار را بوسیله کانال های غیررسمی دریافت می کنند.
سلیمی اشاره کرد: بدین سان زنان می توانند هم گیرنده و هم انتقال دهنده خوبی برای پیام های هشدار، ایمنی و بازسازی های اجتماعی و فرهنگی در مقابل خطرات ناشی از زلزله تلقی شوند.
او گفت: زنان می توانند در ایجاد فرهنگ ایمنی و بازسازی زودهنگام جامعه فاجعه دیده در جامعه کارهای پیشگیرانه و ضروری بعد از بحران های طبیعی خصوصاً زلزله نقش های مهمی را ایفا نمایند.
این پژوهشگر اضافه کرد: زنان در شهر زلزله زده سرپل ذهاب، از ریسک لطمه پذیری بالاتری در قیاس با مردان برخوردار می باشند و معرفت به کم و کیف این لطمه پذیری و بسترهای شکل گیری و تداوم آن لزوم انجام دادن مطالعه دراین زمینه را نشان میدهد.
مجری طرح اضافه کرد: با توجه به چنین ملاحظاتی درباب وضعیت زنان در هنگام بروز سوانح و میزان لطمه پذیری آنان از یک سو و شیوه بهینه مدیریت ریسک این سوانح با هدف کاهش میزان لطمه پذیری زنان و بهره گیری از مطالعاتی که تجربه زیسته زنان را مورد مطالعه قرار داده ضروری می باشد.
وی اشاره کرد که این پژوهش نشان داد: در سرپل-ذهاب زنان شرایط بسیار سختی را سپری می کنند و بی هویتی زنان بعد از زلزله و عدم انطباق آنان با وضعیت بعد از زلزله از مسائل عمده زنان است.
سلیمی در آخر تصریح کرد: اگر به تمام شرایط موجود از بین رفتن حریم خصوصی و زندگی در کانکس ها را اضافه نماییم در یک کلام می توان گفت ما شاهد نابه سمانی اجتماعی، روانی در این مناطق هستیم.


منبع:

1399/07/03
12:14:52
5.0 / 5
1335
تگهای خبر: زندگی , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد