ثبت آثار ملی محوطه های ملی و جهانی

ثبت آثار ملی محوطه های ملی و جهانی

به گزارش سفرگو در كنار ثبت ملی آثار تاریخی قرار گرفته در ˮموزه ملی ایرانˮ، ˮسعدآبادˮ، ˮتپه حسنلوˮ و حتی ˮشهرسوختهˮ، ۲۷ اثر تاریخی هم از كاخ جهانی گلستان هم در لیست آثار ملی به ثبت رسیده اند.



به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، مسعود نصرتی مدیر مجموعه میراث جهانی كاخ گلستان با بیان این كه ۲۷ اثر نقاشی محمودخان ملك الشعرا (صبا) در كاخ گلستان، چند روز گذشته در لیست میراث ملی منقول به ثبت رسید، اظهار داشت: سبك نقاشی صبا را می توان یكی از شاخص ترین نمونه ها و نمادهای تجدد در نقاشی دوره قاجار به شمار آورد كه نه اصل و ریشه را گم كرده و نه در اصول هنر مدرن غرب غرق شده است، همینطور در آثارش ابتكار و خلق وجوه تازه از تركیب سنت های هنری ایران با اصول و قواعد نقاشی اروپایی را به خوبی می توان مشاهده كرد.

وی ادامه داد: نقاشی های این هنرمند قاجاری از بناها و فضاهای تهران عصر ناصری بسیار دقیق و مستند بوده و در آثارش به خوبی مهارت های بالای وی در ژرف نمایی كیفیت های نوری نشان داده شده است. آثار صبا ساده و بی هیچ ادعایی، مظهر تحولی جهانی و بازتاب دوران این استاد است، بنابراین است آثارش هم ارزش هنری و هم ارزش تاریخی دارد.

او اضافه كرد: صبا از دوران كودكی پیش عموی خود «محمد قاسم خان» ملقب به «فروغ» به تحصیل پرداخت و در نوجوانی شیفته هنر شد و به یادگیری فنون، اصول هنرهای سنتی و صنایع ظریفه پرداخت.

وی ادامه داد: او از پدر و پدر بزرگ خود لقب ملك الشعرایی را در دربار محمدشاه قاجار به ارث برد و در پایین تمام نقاشیهایش «بنده درگاه محمود» نوشته شده است كه امضای آثار نقاشی صبا به حساب می آید.

مدیر مجموعه میراث جهانی كاخ گلستان اظهار نمود: محمودخان گذشته از هنر نقاشی در فن شعر هم استاد بوده و در فنون پیكرتراشی، منبت كاری، خوشنویسی و موسیقی از كم نظیران عصر خود به شمار میرود، از محمود صبا ۲۷ اثر پرارزش شامل نقاشیهای آبرنگ، رنگ و روغن، قلمدان، ماكت و كولاژ تمبر در كاخ گلستان بجای مانده است. بیشتر تابلوهای نقاشی این هنرمند از عمارتها، فضاهای بیرونی و درونی كاخ های سلطنتی قاجار به تصویر كشیده شده است.

او افزود: محمود خان ملك الشعرا (صبا) ۲۰۰ سال پیش در تهران متولد شد و در سن ۸۰ سالگی درگذشت، پدرش محمد حسین خان متخلص به «عندلیب» و پدر بزرگ او «فتحعلی خان صبای كاشانی»، شاعر و ملك الشعرای دربار فتحعلی شاه قاجار بود.



۱۸۶ اثر منقول واجد ثبت ملی شناخته شدند

همچنین روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به نقل از فرهاد نظری، مدیركل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی كشور در یك گزارش كلی از ثبت ۱۸۶ اثر در لیست آثار ملی منقول اطلاع داده است.

برپایه این گزارش؛ «۱۸۶ اثر موزه ای از استان های آذربایجان غربی، خوزستان، سیستان وبلوچستان و فارس، موزه ملی ایران، موزه میرعماد مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد و كاخ گلستان در لیست آثار ملی منقول به ثبت رسید كه از این تعداد ۳۵ اثر به سفال های نیشابور موزه ملی ایران، ۲۰ قطعه خط نستعلیق اساتید خوشنویسی میرعلی هروی، شاه محمود نیشابوری ملقب به زرین قلم در موزه خط و كتابت متعلق می باشد.

۲۷ اثر مكشوفه از جستجوهای باستان شناختی محوطه باستانی حسنلو در آذربایجان غربی شامل اشیای سفالی، مفرغی و استخوانی و ۳۶ اثر از محوطه ثبت جهانی شهر سوخته در ۵۶ كیلومتری شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان از دیگر آثار ثبت شده در لیست آثار ملی منقول هستند.

به گفته وی ۳۱ شی از موزه تخت جمشید و۱۰ اثر محوطه تاریخی و جهانی شوش همچون آثاری است كه در كمیته ثبت آثار منقول واجد ارزش ثبت شناخته شد. »





 

1396/10/24
15:14:48
5.0 / 5
2256
تگهای خبر: تاریخی , فرهنگی , موزه , آثار تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد