كشف یادمان شاه آشوری در كرمانشاه

كشف یادمان شاه آشوری در كرمانشاه

به گزارش سفرگو جستجوهای باستان شناختی «کوزران» کرمانشاه به کشف تکه ای از یک سنگ یادمان سلطنتی در ارتباط با زمان سارگن دوم، شاه نیرومند آشوری با ۲۳ سطر نوشته به خط میخی منجر گردید.


به گزارش سفرگو به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سجاد علی بیگی ـ سرپرست هیأت دیرینه شناسی ـ درباره این کاوش اظهار داشت: هیأتی متشکل از باستان شناسان ایرانی از اوایل فروردین ماه ۱۴۰۰، جستجوهای باستان شناختی را در «قباق تپه کوزران» در شهرستان کرمانشاه شروع کرده اند. «قباق تپه» بقایای استقرار مهم و وسیعی است که حداقل از هزاره سوم قبل از میلاد تا دوره اسلامی مسکون بوده است.
عضو هیأت علمی گروه دیرینه شناسی دانشگاه رازی افزود: باستان شناسان به دنبال کشف سرنخی از حضور آشوریان در قباق تپه و برای پاسخ به پرسش هایی در مورد کارکرد و قدمت محوطه با موافقت پژوهشکده دیرینه شناسی و مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، راهی این محوطه باستانی شده اند.
او اضافه کرد: طی بررسی ها و بازدیدهای پیشین در این محوطه بخشی از یک «قاب سنگی دور پاشنه در» کشف شد که کاملاً به سبک و سیاق هنر آشورِ نو حجاری شده و نشان می داد که احتمالاً مرکزی اداری یا پایگاهی آشوری در این مکان وجود داشته است.
علی بیگی افزود: با عنایت به این یافته، اهمیت محوطه و موقعیت راهبردی آن در شمال ماهیدشت، فصل نخست پژوهش های دیرینه شناسی در این محوطه شروع شد.
به قول او، در دو گمانه کوچک حفرشده در این محوطه، تابحال بقایایی از دوره ساسانی، آشور نو و هزاره دوم قبل از میلاد و در بین مواد سطحی، سفال هایی از دوره اشکانی و سلوکی به دست آمده است.
این دیرینه شناس مهم ترین یافته این فصل را کشف تکه ای از یک سنگ یادمان سلطنتی آشوری با ۲۳ سطر نوشته به خط میخی دانست که به استناد آن معتقد است: بعد از فتح این محوطه توسط آشوریان برگزار شده است.
علی بیگی اظهار نمود: این سنگِ یادمان به زمان سارگنِ دوم، شاه نیرومند آشوری مربوط است که به یادبود ششمین لشگرکشی وی برگزار شده و حاوی اطلاعاتی از وقایع تاریخی پنجمین و ششمین سال سلطنت وی (۷۱۷-۷۱۶ پ. م) است.
سرپرست هیأت دیرینه شناسی اظهار داشت: این کشف تاریخی دریچه تازه ای را به روی مطالعات آشورشناسی در ایران خواهد گشود و باستان شناسان امیدوارند در فصل های آتی بتوانند اطلاعات بیشتری از استقرار عصر آهن III (دوره آشور نو) این محوطه به دست بیاورند.
علی بیگی خاطرنشان کرد: این پژوهش با اعتبار دانشگاه رازی و صندوق پشتیبانی از پژوهشگران و فناوران کشور و با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام می باشد.



1400/01/24
14:07:23
5.0 / 5
1050
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد