مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام مطرح كرد

مجموعه تاریخی شیخ احمد جام، نقطه عطفی در بازآفرینی و تحول هنر و معماری خراسان

مجموعه تاریخی شیخ احمد جام، نقطه عطفی در بازآفرینی و تحول هنر و معماری خراسان

به گزارش سفرگو، خراسان رضوی مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام اظهار داشت: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام، نقطه عطفی در بازآفرینی و تحول هنر و معماری خراسان رضوی است.


فرامرز صابر مقدم در حاشیه برگزاری نمایشگاه تصویری «میراث ماندگار جام» در مجموعه تاریخی شیخ احمد جام به ایسنا اظهار داشت: این نمایشگاه به مناسبت فرا رسیدن نوروز با هدف ارائه تصاویر بیش از نیم قرن کوشش برای مرمت و احیاء این مجموعه تاریخی در آب انبار دوره صفویه این مجموعه برگزار شده است.
وی اظهار داشت: اهمیت این مجموعه به سبب وجود عناصر و شاخصه های معماری، الگوها و متعلقات تزئینی، کتیبه های متنوع و هدفمند و آرایه هایی ملهم از کهن الگوهای ایرانی با پس زمینه عرفانی و مذهبی است.
مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام اضافه کرد: برنامه بازپیرایی این مجموعه با تهیه یک گزارش فنی با هدف شناسایی بناها و مطالعه از نظر سبک معماری توسط کارشناسان دفتر فنی خراسان در سال ۱۳۴۸ شروع و تا حالا کارهای مرمتی و ساماندهی در آن بطور مستمر ادامه دارد.

صابر مقدم ابراز کرد: این اثر تاریخی، نقطه عطفی در بازآفرینی و تحول هنر و معماری خراسان شناخته شده و مؤید ارتباط متقابل و پیوند بین مفاهیم عرفانی و جلوه هایی از ابنیه دوران اسلامی است.
وی اشاره کرد: مجموعه تاریخی شیخ احمد جام شامل ابنیه و فضاهایی همچون سردر و پیش طاق ورودی، صحن وسیع، بنای گنبدخانه (خلوتخانه)، مسجدجامع قدیم، ایوان و سردر، مسجد کرمانی، گنبد سفید، فضای سراچه، مدرسه جلالی فیروز شاهی، مسجد جامع نو، بنای آب انبار و شبستان زیرزمینی (زمستانی) است که برهه زمانی از قرن هفتم هجری تا دوره قاجار را در بر می گیرد.
مدیر پایگاه میراث ملی مجموعه تاریخی شیخ احمد جام اعلام نمود: تصاویر نمایشگاه «میراث ماندگار جام» از مجموعه تصاویر آرشیوی «نگاتیو»، آلبومی و «اسلاید» موجود از شروع مرمت ها در واحد ‌بایگانی عکس و اسناد اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تهیه شده و در قالب تابلوهای قبل و پس از مرمت در معرض دید بازدیدکنندگان قرارگرفته و تا پایان ایام نوروز دایر است.




منبع:

1403/01/09
16:18:54
5.0 / 5
174
تگهای خبر: تاریخی , صنایع دستی , فرهنگی , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد