جنگ 12 روزه با گردشگری ایران چه کرد؟

جنگ 12 روزه با گردشگری ایران چه کرد؟

به گزارش سفرگو، معاون گردشگری با بیان اینکه جنگ ۱۲ روزه در صنعت توریسم و جذب توریستهای خارجی تاثیر منفی داشته است، اظهار داشت: بررسی ها نشان داده است بازگشت صنعت توریسم به شرایط عادی حدود ۶ تا ۷ ماه زمان می برد.



به گزارش سفرگو به نقل از خبر آنلاین، حسن بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری «گردشگری سلامت» که یکشنبه ۱۶ شهریورماه برگزار شد، درباره ی ضرورت نظارت بر گردشگری سلامت، درباره ی تاثیر جنگ ۱۲ روزه بر کاهش مسافران کشور، اظهار داشت: بررسی تعداد گردشگران ورود به ایران در فروردین ماه سالجاری نسبت به فروردین سال قبل مبین اینست که میزان آنها ۴۸.۵ درصد افزایش پیدا کرده است. روند افزایش گردشگران ورودی به کشور را در اردیبهشت ماه سالجاری تجربه کرد، به نحوی که میزان آنها در اردیبهشت ماه سالجاری ۱۴.۴ درصد افزایش پیدا کرده است. بحران ها و جنگ های منطقه ای سبب کاهش شدید میزان گردشگران به کشور شده، به نحوی که میزان گردشگران ورودی به کشور در خرداد و تیرماه سالجاری به ترتیب ۵۲ و ۴۲ درصد کاهش پیدا کرد. همین طور مردادماه، کاهش ۲۲ درصدی گردشگران را تجربه نمود و پیش بینی ها حاکی از آنست که این میزان در شهریور ماه به نقطه صفر برسد.
ایسنا در خبری نوشت: بندپی با اشاره به اینکه بازگشت صنعت گردشگری به شرایط عادی برعکس حوزه های اقتصادی یک پروسه زمان بر است، اضافه کرد: بررسی ها نشان میدهد بازگشت صنعت گردشگری به شرایط عادی حدود ۶ تا ۷ ماه زمان می برد. بااینکه گردشگری کشور لطمه دیده است اما گردشگری زیارتی و سلامت در بحران ها، کم ترین میزان لطمه پذیری را دارند. آمار و ارقام مبین اینست که سه تا چهارهزار نفر به شکل روزانه در منطقه اروند آبادان برای دریافت خدمات درمانی وارد کشور می شوند.
معاون گردشگری درباره ی تصویر ایران در زمینه جهانی اظهار نمود: بررسی شرایط در دو دهه اخیر نشان میدهد که کشور از منظر جهانی و از نظر امنیت و چهره بین المللی، چهره مطلوبی ندارد. کلیدی ترین مسئله برای توسعه گردشگری، حس امنیت است. ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار توریست خارجی در سال ۹۸ به کشور سفر کردند اما تعداد این افراد به علت حادثه ای که برای یک تبعه آذربایجانی، تعداد گردشگران آذربایجانی را تا ۱.۸ میلیون کم کرد.
او درباره ی تعداد گردشگران کشور در سال قبل اظهار داشت: میزان گردشگران ورودی به کشور در سال گذشته، ۷ میلیون و ۳۹۹هزار نفر ثبت شده است اما بحران ها و جنگ های منطقه ای مانند جنگ ۱۲ روزه در صنعت گردشگری و جذب گردشگران تأثیر منفی گذاشته است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی با اشاره به اینکه در زمینه تبلیغات گردشگری ضعف داریم، اظهار نمود: ضعف در زمینه تبلیغات گردشگری از عوامل محدودکننده بشمار می رود. هزینه تبلیغات گردشگری کشور به ازای هر توریست حدود ۳۰ سنت است و این درحالی که ترکیه برای هر توریست بیشتر از ۱۰ دلار در حوزه تبلیغات هزینه می کند.
او با اشاره به اینکه توسعه گردشگری مستلزم پیروی از چند راهبرد اساسی است، اضافه کرد: در وهله نخست، جایگاه گردشگری در سیاست گذاری های کشور میبایست ارتقا یابد. گردشگری نه تنها نقش اقتصادی دارد، بلکه سبب اشتغال زایی، ارزآوری، ارتقا سلامت می شود و ارزش های اجتماعی و فرهنگی به ارمغان می آورد.
بندپی درباره ی دیدگاه سازمان جهانی بهداشت نسبت به ایران، اظهار داشت: ظرفیتهای طبیعی، بوم گردی، میراث فرهنگی و سلامت کشور بسیار زیاد است و بنابراین سازمان جهانی بهداشت، ایران را در لیست ۲۰ کشور برتر گردشگرپذیر دنیا قرار داده است. این شناخت جهانی، یک فرصت مناسب برای توسعه گردشگری سلامت و پایدار بشمار می رود.
او در ادامه این جلسه اظهار نمود: ارائه خدمات گردشگری سلامت باید به نحوی باشد که ارائه خدمات از زمان پذیرش بیمار تا پایان درمان با نصب و هماهنگی صورت گیرد. بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور، نقطه کانونی خدمات گردشگری سلامت در کشور بشمار می رود.
او درباره ی مأموریت وزارت امور خارجه در حوزه گردشگری سلامت، توضیح داد: مأموریت محوله‌ی وزارت امور خارجه در رابطه با گردشگری سلامت اینست که با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نسبت به فعال کردن ظرفیتهای بین المللی ورود کند و برای کشورهای هدف گردشگری سلامت، یک رایزن گردشگری سلامت مانند رایزن فرهنگی و اقتصادی که هم اینک در کشورهای دیگر فعالیت می نمایند، تعیین کند.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره ی راه اندازی سامانه جامع گردشگری سلامت، اظهار داشت: سامانه جامع گردشگری سلامت در این جلسه خبری رونمایی می شود. راه اندازی این سامانه سبب می شود که تمام داده های حوزه گردشگری سلامت از زمان ورود بیمار به کشور، وضعیت بیمار بعد از ترخیص و خدمات ارائه شده به شکل شفاف ثبت گردد. هنگامی که شفافیت در ارائه خدمات وجود داشته باشد، نه تنها اعتمادسازی، اعتبار بخشی و برندسازی گردشگری سلامت برای کشور را به ارمغان می آورد، بلکه ارزایابی در سطح بین المللی را نیز متحول می کند.
بندپی درباره ی تبلیغات و بازاریابی در حوزه گردشگری سلامت اظهار نمود: تقسیم وظایف در زمینه تبلیغ، بازاریابی و پذیرش بیماران خارجی به صورت کامل مشخص شده است.
او با اشاره به اینکه برندسازی در حوزه گردشگری سلامت یک ضرورت است، اظهار داشت: انسجام داده ها، بازاریابی بین المللی، تقویت نمایندگی های کشور در کشورهای هدف و برندسازی می تواند سبب هموارشدن مسیر توسعه گردشگری کشور شود. قطعا، گردشگری سلامت به همراه گردشگری زیارتی می تواند یک ظرفیت ویژه برای ارزآوری و تثبیت جایگاه ایران در بازار منطقه ای و جهان باشد.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره ی برگزاری نشست های گردشگری سلامت در کشور اظهار داشت: شهرهای تهران و همدان، میزبان برگزاری نشست های مهم گردشگری سلامت بوده اند و این جلسه ها با استقبال قابل ملاحظه ای روبرو شده است. وضعیت ظرفیت گردشگری در حوزه های شهری، آثار طبیعی، آثار فرهنگی بر سلامت کشور به نحوی است که جایگاه ایران را در حوزه دندانپزشکی، پیوند کبد و درمان ناباروری تثبیت کرده و ما را در بین ۱۰ کشور برتر دنیا قرار داده است. اقدامات انجام شده و توسعه زیرساخت ها می تواند نقش برجسته ی در جذب توریست خارجی و معرفی قابلیت های واقعی ایران ایفا کند. استمرار برنامه ها و تبلیغات هدفمند می تواند راهبرد کلیدی برای ارتقاء جایگاه ایران در زمینه گردشگری جهانی باشد.
او درباره ی برنامه ها برای تقویت گردشگری سلامت اظهار نمود: برنامه ریزی ویژه ای بمنظور تقویت گردشگری سلامت و فرهنگی برای جذب گردشگران از کشورهای منطقه مانند هند، روسیه و چین داریم. این تصمیم در چارچوب یک پروژه پایلوت با همکاری وزارت امور خارجه عملیاتی می شود و رایزن های گردشگری در جهت این هدف در بعضی کشورها مستقر می شوند. رایزن های گردشگری مانند رایزن های اقتصادی و فرهنگی عمل می کنند و مسئولیت معرفی ظرفیتهای گردشگری و گردشگری سلامت کشور به مخاطبان بین المللی را برعهده دارند.
بندپی با اشاره به اینکه ۳۰۰ بیمارستان کشور توانسته اند مجوز IPD دریافت نمایند، اظهار داشت: افزایش ظرفیت ها در دستور کار است و بر مبنای برنامه هفتم توسعه، تعداد گردشگران ورودی به کشور میبایست به ۱۵ میلیون نفر برسد. نظارت بر مراکز گردشگری و سامانه های در رابطه با آن به همراه ساز و کارهای تشویقی و تمرینی می تواند تضمینی برای انجام درست کارها و ارائه خدمات باکیفیت به گردشگران باشد.
معاون گردشگری با اشاره به اینکه بیشتر از ۵۰ درصد هتل های کشور در مشهد قرار دارد، تصریح کرد: حدود ۵۰ درصد گردشگران زیارتی کشور به مشهد سفر می کند. شهرهایی مانند همدان، اصفهان و شیراز نیز از اهمیت فراوانی برخوردار می باشند. بررسی ها مبین اینست که ۵۰ درصد دفاتر گردشگری در تهران و حدود ۳۰ درصد در جزیره کیش و اصفهان مستقر است. همین طور بخشی از دفاتر گردشگری در شیراز مستقر است. این ظرفیت مبین اینست که با استفاده از ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی میتوان در راه توسعه گردشگری سلامت و افزایش تعداد توریست بین المللی گامهای موثری برداشت.
1404/06/28
13:09:27
5.0 / 5
7
تگهای خبر: آنلاین , پزشك , تاریخی , توریست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

راهنمای جامع سفر، اطلاعات کامل درباره تورهای داخلی و خارجی، بلیط های چارتر و هتل ها

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد