بنزین، ترمز تازه گردشگری

بنزین، ترمز تازه گردشگری

به گزارش سفرگو، محدودیت در استفاده از کارت های اضطراری جایگاه های سوخت و تغییر سهمیه بندی بنزین، حالا به دغدغه تازه صنعت توریسم تبدیل گشته است؛ تصمیمی که با گسترش اجرای آن در استانهای مختلف، نگرانی ها در رابطه با توقف خودرو های گردشگران در مسیرهای طولانی، زمین گیر شدن کمپرها و بالارفتن هزینه سفر را بیشتر کرده است.



به گزارش سفرگو به نقل از خبر آنلاین، این طرح ابتدا در استان کرمان بصورت پایلوت اجرا شد و بعد در استانهای خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان. از شروع آبان نیز ۸ استان دیگر شامل هرمزگان، یزد، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اردبیل و کردستان به این طرح اضافه شدند تا شمار استانهای مشمول به ۱۱ استان برسد.
همشهری در خبری نوشت: فعالین گردشگری هشدار می دهند تداوم این وضعیت می تواند سفرهای داخلی و فعالیت کسب وکارهای گردشگری را با چالش جدی مواجه کند.

زمین گیر شدن مسافران

عاون توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ضمن اشاره به مشکلات ایجادشده در پی تغییر سهمیه های بنزین، خواهان پیش بینی راهکاری برای تأمین سوخت خودرو های درحال عبور و مرور در مسیرهای طولانی شد.
مصطفی فاطمی با بیان این که بخش عمده ای از استانها با این مورد درگیر شده اند به همشهری اظهار داشت: «اگر این مشکل حل نشود، ممکنست مسافران در جاده ها و مسیرهای طولانی با مشکل مواجه شوند. درحال حاضر نیز در خراسان جنوبی، برخی از خودرو های کمپری در جاده متوقف شده اند. هرچند مردم ما میهمان نواز هستند و در کوتاه مدت و مسافت های کوتاه ممکنست به کمک مسافران بیایند، اما این نوع همراهی نمی تواند مشکل را بصورت اساسی حل کند.»
رئیس کارگروه گردشگری شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم با تایید این مورد که ایجاد محدودیت در سوخت گیری می تواند مشکلاتی جدی برای گردشگران و فعالین این حوزه به وجود آورد، اظهار داشت: «این موضوع در سالیان گذشته نیز مطرح بود. اما آن چه ما در گذشته هم تأکید داشتیم این بود که محدودیت در قیمت بنزین می تواند قابل قبول باشد، اما اگر توریست اصلا نتواند با هر قیمتی سوخت گیری انجام دهد، بدترین سناریو در گردشگری اتفاق می افتد.»
محسن حاجی سعید اضافه کرد: «اکنون این محدودیت در چند استان درحال اجراست و از آنجا که مساله ساماندهی نشده و در رابطه با ابعاد مختلف آن، فکر نشده است، بطور قطع بخش توریسم نیز با چالش هایی مواجه خواهد شد.»

تغییر الگوی سفر گردشگران

حدودیت های احتمالی در تأمین بنزین برای بخش توریسم می تواند نتایج زیادی داشته باشد. یک لیدر محلی در آذربایجان شرقی به همشهری اظهار داشت: «محدودیت سوخت می تواند فعالیت رانندگان و راهنمایان گردشگری را با مشکل مواجه کند و بر روند سفرهای داخلی تاثیر بگذارد. برخی رانندگان گردشگری هم زمان مسئولیت رانندگی و راهنمائی مسافران را بر عهده دارند و برای ادامه فعالیت به حمایت های متناسب نیاز دارند.»
آراز محمدی ضمن اشاره به احتمال تغییر الگوی سفر گردشگران اظهار داشت: «کاهش سهمیه بنزین ممکنست اشخاصی را که با خودروی شخصی فواصل زیاد را طی می کنند، به کاهش تعداد سفرهایشان وادار کند. همین طور احتمال دارد هزینه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، همچون اتوبوس و قطار، تحت تاثیر تغییرات بازار سوخت قرار گیرد.»
یک لیدر گردشگری در تهران هم اعتقاد دارد که افزایش قیمت سوخت و کاهش سهمیه آن، علاوه بر حمل و نقل بر هزینه های دیگر، همچون مواد غذایی و خدمات نیز تاثیر می گذارد، چونکه بخش های مختلف اقتصادی به حمل و نقل وابسته هستند.
تهمینه حسینی با اشاره به اینکه کمبود گازوئیل، خصوصاً در مقاصد گردشگری جنوب کشور و مناطقی مانند چابهار به یکی از اشکالات جدی تبدیل گشته است، اظهار داشت: «برخی رانندگان اتوبوس از سفر به این مناطق خودداری می کنند و برخی دیگر نیز فقط با افزایش چشم گیر هزینه ها حاضر به همکاری هستند. این مورد امکان عرضه بسته های گردشگری با قیمت مناسب را از بین می برد.»
این فعال گردشگری تاکید کرد: «با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی مردم، حتی در صورت اعلام تور با قیمت های جدید نیز استقبال چندانی صورت نمی گیرد. اخیراً یکی از همکارانم در چابهار از رکود گردشگری و دشواری تأمین معیشت فعالین محلی گلایه کرده بود، در صورتیکه درآمد خیلی از آنها به ورود گردشگران وابسته است.»

پیگیری از شرکت ملی نفت

عاون توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از پیگیری موضوع از طرف شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اطلاع داد و اظهار داشت: «باید بررسی شود که بوسیله هیات دولت یا سایر مراجع ذی ربط، چطور می توان این مشکل را پیگیری و رفع کرد. هفته ی پیش تأکید کردم مکاتبات لازم بوسیله دفتر صورت گیرد تا موضوع را پیگیری و راهکاری برای حل آن پیدا نماییم.»
فاطمی خاطرنشان کرد: «لازم است برای اشخاصی که در مسیرهای طولانی با مشکل تأمین بنزین مواجه می شوند، راهکار اساسی درنظر گرفته شود. می توان امکان استفاده از بنزین با نرخ آزاد را فراهم نمود تا مردم بتوانند سوخت مورد نیاز خویش را تأمین کنند و در راه نمانند.»

راهکارهایی برای متوقف نشدن گردشگری

راز محمدی، تور لیدر هم برای رفع محدودیت های سفر ناشی از سهمیه های سوخت پیشنهاد نمود که دولت در روزهای پرتردد و فصل های اوج سفر، تسهیلاتی برای تأمین سوخت مورد نیاز گردشگران و ناوگان حمل و نقل عمومی درنظر بگیرد. او اظهار داشت: «اختصاص سوخت تشویقی در مناسبت های خاص، هم برای خودرو های شخصی و هم برای وسایل نقلیه عمومی فعال در جابه جایی مسافران، می تواند به تسهیل سفرها کمک نماید. پشتیبانی از رانندگان و فعالین گردشگری و پیش بینی تدابیر ویژه برای سفرهای بین شهری می تواند از کاهش سفرهای داخلی جلوگیری و به تداوم فعالیت کسب وکارهای گردشگری یاری کند.»
تهمینه حسینی، تور لیدر فعال در تهران هم اظهار داشت: «تا زمانی که وضعیت اقتصادی خانوارها بهبود پیدا نکند، نمی توان انتظار رونق گردشگری را داشت.» بگفته او، مشکلات طرح شده فقط به یک مجموعه محدود نیست و خیلی از لیدرها، هتل ها، محل اقامت ها و دیگر فعالین این صنعت با شرایط مشابهی مواجه هستند.
همچنین محسن حاجی سعید، رئیس کارگروه گردشگری شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر لزوم توجه به شرایط فعالین گردشگری اظهار داشت: «راهنمایان گردشگری، رانندگان و اشخاصی که تاکسی های گردشگری دارند، در صورت ایجاد محدودیت در سوخت گیری با مشکلاتی مواجه خواهند شد. بنابراین، ضروری است قبل از اجرای چنین تصمیم هایی، شرایط فعالین این بخش و نیازهای سفر و جابه جایی گردشگران مورد توجه قرار گیرد.»
1405/08/15
10:22:33
5.0 / 5
7
تگهای خبر: اقتصاد , توریست , خدمات , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo