مدیر انجمن مؤسسات آموزشی گردشگری:
۲۰ رئیس در ۳۰ سال اخیر روی صندلی سازمان میراث فرهنگی نشستند
سفرگو: مدیر انجمن مؤسسات آموزشی گردشگری اظهار داشت: طبق بررسی هایی كه ما انجام دادیم متوجه شدیم در ۳۰ سال اخیر سازمان میراث فرهنگی ۲۰ رئیس داشته است.
به گزارش سفرگو به نقل از مهر، نشست بررسی طرح تشكیل وزارت خانه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی با حضور اعضای حیات رئیسه گروه مشترك مجلس و روسای تشكل های گردشگری و اعضای مجمع هماهنگی تشكل های گردشگری كشور شب گذشته در هتل باباطاهر تهران برگزار گردید.
در این نشست، محسن اسلامی مدیر انجمن مؤسسات آموزشی گردشگری اظهار داشت: از سال ۶۶ تا ۹۶ و در ۳۰ سال قبل سازمان میراث فرهنگی ۲۰ رئیس و بیش از چند صد معاون و مدیر داشته است.
وی ادامه داد: چون گردشگری خاصیت میان بخشی دارد خیلی از سیاست گذاری های آن در سازمان های دیگر انجام می گردد مانند حج و زیارت، اوقاف، هواپیمایی، راه آهن و.... بیش از ۱۶۰ دستگاه كارشان به گردشگری مرتبط می باشد. همسو كردن گردشگری در سطح كلان و زیر نظر شورای عالی میراث فرهنگی مدنظر است. باید تكلیف بخش خصوصی مشخص شود و. ازآنجاكه قانون ما قانونی كاملی نبوده، اكنون تشكل های ما هركدام به استناد یك قانون تشكیل شده اند مانند اتحادیه ها با قانون اصناف، انجمن های صنفی به استناد قانون كار و تشكل های دیگر به استناد قانون های مختلف. ما در این زمینه پیشنهادهایی داریم كه به نمایندگان داده ایم.
تصویب كلیات طرح تشكیل وزارتخانه
در ادامه این نشست، سلمان خدادادی بعنوان رئیس گروه مشترك مجلس اظهار داشت: برخی می گفتند كه طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارت خانه گردشگری نباید در ساختار دولت قرار گیرد. یك بار نمایندگان مجلس مخالفت كردند بار دیگر رای گیری شد و گفتند كه این طرح خلاف برنامه ششم است ولی بازهم به رای گذاشته شد و درنهایت نمایندگان در رد طرح قانع نشدند و توجیه آوردند و با اعضای حیات رئیسه صحبت كرده و كلیات آن به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: شاید پیش از این نمی شد تغییرات زیادی در طرح به وجود آورد اما اكنون می توان در جزئیات آن تغییراتی تولید و در جهت پویا كردن وزارت خانه گردشگری كاركرد. عده از افراد می گفتند كه این طرح برخلاف قانون است چون دولت بزرگ تر می گردد ولی گفتیم اتفاقاً این طرح باعث خواهد شد كه دولت سبك تر شود كشوری مانند ایتالیا كادر زیادی برای گردشگری دارد با طرح وزارت خانه گردشگری به دولت كمك می گردد كه در حوزه گردشگری چابك تر عمل كند. شهرام شیروانی بازرس جامعه هتلداران ایران هم در این برنامه اظهار داشت: در ۱۳ سال اخیر كه سازمان میراث فرهنگی ادغام شده، ۱۵ رئیس داشته است كه به صورت میانگین هر كدام ۱۵ ماه كار كرده اند. هر كدام از این روسا در سازمان میراث فرهنگی تغییراتی داشته اند به نحوی كه در این مدت ۱۴ معاون گردشگری آمده و رفته اند. هر كسی كه به این سازمان می آید باید بداند چند وقت مدیریت می كند و بر چه اساسی برنامه ریزی خواهد نمود. وی خاطرنشان كرد: امروز سازمان میراث فرهنگی ۶ معاونت دارد كه خوشبختانه خودش در حال كم كردن آن است و معاونت گردشگری و سرمایه گذاری با هم ادغام شده و به ۵ معاونت می رسد. فعالیت هایی كه در این سازمان انجام شده معمولا بدون نظارت بوده است. روسای سازمان سرمایه گذاران را به درستی هدایت نكرده اند كه كجا هتل ساخته شود. اكنون در شهر مشهد ۱۹۰ هتل، ۴۵۰ هتل آپارتمان، ۸۰۰ مهمانپذیر و بیش از هزار خانه مسافر وجود دارد و ۲۰۰ هتل هم بزودی در مدار بهره برداری قرار می گیرد، تهران هم به همین صورت است. بازرس جامعه هتلداران ایران اضافه كرد: مهمانسراهای دولتی باید واگذار می شد و از تولید مهمانسرای دولتی جدید جلوگیری شود. كشورهای اطراف ما مانند تركیه، مالزی و گرجستان بار اضافی ارزش افزوده را به دوش مسافر نمی گذارند. ما اگر اصرار داریم كه ارزش افزوده حذف شود برای این است كه رقابت پذیری با كشورهای همسایه وجود داشته باشد. ما می خواهیم كه نمایندگان مجلس كمك كنند تا ارزش افزوده را از هتل ها بردارند. گردشگران عراقی باید در قالب تور به ایران بیایند در ادامه این نشست، كمالیان رئیس انجمن صنفی دفاتر زیارتی اظهار داشت: در بحث ورود توریست كه به عهده سازمان میراث فرهنگی است، عملا كاری انجام نشده است. ما شاهدیم گردشگران عراقی كه وارد ایران می شوند به صورت انفرادی سفر می كنند و آژانس های مسافرتی كمتر درگیر این مورد هستند، در حالیكه می بایست آنها در قالب تور به ایران سفر كنند. تورهایی كه از ایران به عراق می رود هم با استفاده از غیرمجاز اجرا می گردد كه با سیستم انحصاری كه در یكی از شركت ها تولید شده، با این مسئله روبرو هستیم كه دفاتر مسافرتی از محل خروج مسافران هم سودی نمی برند. این اتفاق سبب شده كه با شركت های عراقی نتوانیم قرارداد متقابل داشته باشیم و از عراق به ایران تور بیاوریم. محمد محب خدایی معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی هم اظهار داشت: یكی از اشكالات اساسی گردشگری این است كه صدمه شناسی قاعده ای و قانونی انجام نشده است. خواهش ما این است كه نمایندگان مجلس قوانین قوی را برای گردشگری تبیین كنند. امیدواریم در آینده نزدیك شاهد این باشیم كه قانون هایی گذاشته شود كه پل خوبی برای تردد همه ذی نفعان گردشگری باشد و ظرفیت های موجود را پویا كند و هر قاعده ای كه تعریف می شود، صنعت گردشگری را به این دید ببیند كه مقرر است جایگزین نفت شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب