دانه های گیاهی ۳۰۰۰ ساله در بوكان

دانه های گیاهی ۳۰۰۰ ساله در بوكان

سفرگو: «كاوش لایه نگاری قلعه «سردار بوكان» كه با هدف مستندنگاری و مطالعه توالی استقراری این محوطه در حال انجام می باشد به كشف دانه های گیاهی سه هزار ساله انجامید.»


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، یوسف حسن زاده، سرپرست لایه نگاری قلعه سردار بوكان در آذربایجان غربی، با بیان این خبر اظهار داشت: دانه های گیاهی سه هزارساله درون كاسه ای سفالی در چهارمین فاز معماری عصر آهن به دست آمد كه شامل دانه های گندم، دانه های علف های هرز و احیانا مقداری دانه های جو است.

به گفته ی او، در كنار این كاسه سفالی هاون و كوبه سنگی هم به دست آمد.

رییس گروه پژوهش موزه ملی ایران اضافه كرد: برخلاف تصور مردم از جستجوهای دیرینه شناسی كه آن را به كشف اشیای نفیس و قیمتی محدود می دانند، این گونه یافته ها اهمیت بسیار بالایی در بازسازی شیوه های معیشتی، چگونگی آب وهوای منطقه در گذشته و تنوع زیستی آن دارند.

وی با بیان این كه وجود رودخانه «سیمینه رود» و چشمه «آبی حوزه گهوره (حوضخانه بزرگ بوكان)» عامل اصلی استقراری عظیم با بیش از ۱۱ متر نهشته باستانی از دوره های مفرغ و آهن بوده است، تصریح كرد: قلعه سردار بوكان در سال ۱۳۴۷ به نام قلعه تپه به شماره ۵۷۰ در لیست آثار ملی به ثبت رسیده است و هم اكنون در مركز شهر بوكان در استان اذربایجان غربی قرار دارد.

حسن زاده تصریح كرد: باو جود ثبت این اثر در لیست آثار ملی به علت حضور قلعه سردار درون بافت مسكونی شهرستان بوكان، متاسفانه صدمه های زیادی به آن قلعه وارد شده است.

قلعه سردار یا اَرگ بوكان در سده نوزدهم میلادی و در سال۱۲۴۷ خورشیدی توسط عزیزخان مكری سرداركل عساكر منصوره و فرمانده كل قوای ایران در دوره ناصرالدین شاه ساخته شد.

عزیزخان مكری بانی این قلعه برای تسلط بر عشایر و كردهای مكری این بنا را ساخته بود. بخش های دیگر این ساختمان توسط فرزندان و نوادگان او تكمیل و گسترش یافته است. این ساختمان روی تپه ی تاریخی بنا نهاده شده است كه در طول زمان مكانی برای اجرای سیاست های دولت ها بوده و كُردهای دارای مقام عالی در حكومت های وقت از آن بعنوان یك مركز حكومتی استفاده می كردند و بین عشایر و طوایف كُرد این قلعه از اعتبار خاصی در مناطق كردنشین ایران برخوردار بوده است. ارتفاع این ارگ از سطح زمین ۱۳ تا ۱۵ متر و طول آن ۳۰ متر است.










1397/05/26
13:14:23
5.0 / 5
2283
تگهای خبر: ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد