از نسل جدید كسی حتی نام این غذا را نمی داند
سفرگو: محقق ابركوهی اظهار داشت: «مُطَنجینه» و «دَرَنجوش» دو غذایی هستند كه كاملاً فراموش شده و از نسل جدید كسی حتی نام آنها را هم نمی داند.
به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، با پیگیری های اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ابركوه، یكی از غذاهای سنتی این شهر به نام «دَرَنجوش» در لیست آثار ملی ناملموس به ثبت رسید.
خورشت مُطَنجینه، دَرَنجوش، دَمپُخت اَلُم، كُماچِ توتی، خورشت صغری خانم، آش شُرشُرُك ذرت، گیپو، آش و خورشت ریزدارتُرش همچون غذاهای سنتی ابركوه است كه اغلب به فراموشی سپرده شده بود اما با مطالعه و تحقیقات «حامد اكرمی» یكی از پژوهشگران این حوزه مجدداً شاهد احیای بعضی از این غذاهای سنتی مانند َرَنجوش هستیم.
اكرمی اظهار نمود: «مُطَنجینه» و «دَرَنجوش» دو غذایی هستند كه كاملاً فراموش شده و از نسل جدید كسی حتی نام آنها را هم نمی داند كه خوشبختانه با تحقیقات بسیار و تلاش های شبانه روزی موفق به تهیه پرونده این غذاها شده و با همت میراث فرهنگی جهت ثبت ملی به سازمان مربوطه ارسال كردیم كه در نهایت دَرَنجوش به ثبت ملی رسید.
وی در رابطه موارد مصرف این غذای سنتی اظهار داشت: در قدیم درنجوش بیشتر برای پذیرایی از مهمانان مجالس عزاداری و جشن های عروسی مورداستفاده قرار می گرفت.
این محقق ابركوهی، قدمت درنجوش را بیشتر از نیم قرن عنوان نمود و در ارتباط با شیوه طبخ آن اظهار داشت: برای پخت این غذا از موادی همچون بادمجان، سیر، پیاز، نرمه برنج، لپه، ادویه جات، سبزی محلی و گوشت گوسفندی استفاده می شود كه آشپز باید هر كدام را جداگانه طبخ كرده و سپس بكوبد.
وی بیان كرد: سپس مواد پخته شده را باید به ترتیب در آب جوش وارد كرده و مرتب آنرا هم بزنند و البته در همین راستا نام قدیمی این غذا «در هم جوش» بوده كه رفته رفته به «درنجوش» تغییر كرده است: درنجوش نوعی غذای كامل است كه مصرف آن به همراه نان تازه، بسیار لذت بخش است و خواص بسیاری باز دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب