برای اولین بار
آسیاب موزه تهران راه اندازی می شود
به گزارش سفرگو آسیاب موزه تهران توسط یكی از اهالی قدیمی یوسف آباد تهران احیا شده و مقرر است در سال جدید به روی مردم باز شود.
به گزارش سفرگو به نقل از مهر، آسیاب آبی یوسف آباد كه متولیان شهر چند سال پیش می خواستند آنرا تخریب كنند ولی مبادرت به موقع مالكان آن برای ثبت ملی این آسیاب آبی اجازه تخریب این بنای قاجاری را نداده بود، حالا مقرر است در سال ۹۸ به آسیاب موزه تبدیل گردد.
خبرنگاران میراث فرهنگی به دعوت اداره میراث فرهنگی استان تهران سری به این آسیاب زدند و متوجه شدند كه مالك می خواهد تا این میراث خانوادگی را حفظ كند آن هم در شرایطی كه همه مالكان زمین های اطراف به ساخت برج و مجتمع تجاری مشغول هستند. خانواده عجایبی سال ۹۴ هم هنگام بازدید خبرنگار مهر از این مجموعه اعلام نموده بودند كه قصد نگهداری از بنا را دارند. این بنای مخروبه در محله یوسف آباد تهران در مكانی قرار گرفته كه مسئولان شهری می خواستند زمین این بنا را به اتوبان رسالت اضافه كنند.
عجایبی درباره این میراث خانوادگی به خبرنگار مهر اظهار داشت: اینجا میراث پدری ما بوده است. در این آسیاب گندم مردم محله ونك و یوسف آباد حتی دركه و اوین ارد می شد. این آسیاب سالهای زیادی را به خود دیده است همچون سال قحطی را. عجایبی به یاد دارد كه پدرش در آن زمان به هر متقاضی دو كیسه آرد می داده است و می گفته هر زمان داشتید سرخرمن به جایش گندم بدهید.
او اعتقاد دارد كه قدیمی های شهر این آسیاب آبی را خوب به یاد دارند و نگهداشتن این میراث می تواند بخشی از تاریخ شهر تهران را بازگو كند. بنابراین است كه جلوی بساز و بفروش ها و متولیان شهر را گرفته تا آنرا حفظ كند و حالا با پولی كه دارد آنرا با كمك میراث فرهنگی استان تهران مرمت كرده تا به موزه آسیاب تبدیل گردد. آسیابی كه باآنكه قناتش خشك شده اما می توان دوباره آب را با موتور در آن به جریان انداخت و گاوآهن و وسایلی كه از قدیم مانده را در آن گذاشت و به نسل امروز نشان داد كه در زمان های گذشته چطور آرد را آسیاب می كردند.
در كنار این آسیاب آبی هنوز نانوایی ۵۰ ساله ای مشغول به كار است این نانوایی هم در دست خاندان عجایبی قرار دارد آنها قصد دارند تا نان های مختلف را در این نانوایی پخته و به مردم عرضه كنند. یعنی در سال آینده این مكان مجموعه از آسیاب آبی و نانوایی خواهد شد.
در این باره معمار زاده كارشناس میراث فرهنگی به خبرنگار مهر اظهار داشت: مقرر است تا هزینه ای برای ساخت مجسمه ها، تجهیز موزه و غیره شود تا بتوان از آن بعنوان موزه بهره برد. زمین رو به روی این آسیاب هم حالا به فضای سبز تبدیل گشته است اگر این زمین هم به آسیاب ملحق می شد، می توانست مجموعه ای فرهنگی تفریحی و تاریخی تولید كند كه متعلق به همه مردم شهر است. اما شهرداری موافقت نمی كند و با حصار كشی تلاش دارد تا این دو را از هم جدا كند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب