میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته
ایجاد مزرعه میگو در ژئوسایت های قشم
به گزارش سفرگو تامین اعتبار برای آزادسازی قلعه فلك الافلاك، امضای تفاهمنامه با سوئیس، خطر كارت قرمز به ژئوپارك قشم به علت ایجاد مزرعه میگو همچون خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
به گزارش سفرگو به نقل از مهر در این هفته مبحث اختصاص بودجه به نیرویهای نظامی برای آزادسازی قلعه فلك الافلاك خبر ساز شد چون كه خبر رسید سازمان برنامه و بودجه به تدریج مكلف شده كه مبلغی بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان در سالهای متوالی با نظر كارشناسان برای آزادسازی حریم قلعه فلك الافلاك در نظر بگیرد. در اینباره محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی كشور به خبرنگار مهر اظهار داشت: قلعه فلك الافلاك مدتی در دست نیروهای نظامی بوده است كه در این مدت سرمایه گذاری هایی انجام داده بودند و باید آنرا برای در اختیار قرار دادن عرصه این تاریخی به میراث فرهنگی واگذار می كردند.
معاون میراث فرهنگی كشور بیان كرد: سازمان برنامه و بودجه به تدریج مكلف شد كه مبلغی بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان در سالهای متوالی با نظر كارشناسان در نظر بگیرد. بخشی هم از راه زمین معوض جبران شود كه خوشبختانه در سنوات گذشته و در چارچوب موافقت نامه مبادله شده با سازمان برنامه و بودجه، در بازه زمانی معین تامین اعتبار و تخصیص داده شد. حالا مرحله نهایی در چارچوب اسناد خزانه اسلامی در حال تبادل است كه همزمان با تحویل گرفتن فضاهای مذكور و برنامه ریزی برای ساماندهی در سال ۹۸ انجام می شود.
بعد از آنكه در بعضی از استانها زلزله بعضی از هموطنان را بی خانمان كرد، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مدیران كل استان های مبتلابه زلزله دستور داد به یاری هم وطنان زلزله زده بشتابند. در دستور علی اصغر مونسان، آمده است: «واحدهای تابعه موظف اند همه امكانات موجود را برای امدادرسانی موثر در مناطق صدمه دیده از زلزله صبح امروز و رفع نیازهای فوری و ضروری و عرضه خدمات به زلزله زدگان و مصدومان به كار گیرند.»
همچنین در دستور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به مدیران كل این استان ها بر پایش و بررسی مستمر وضعیت آثار باستانی مناطق زلزله زده و آمادگی برای مقابله با خسارات احتمالی تاكید گردیده است.
در این حوزه هم مدیران كل استان آذربایجان شرقی اعلام نمود كه هیچ خسارتی به بناهای تاریخی استان نرسیده است.
در این هفته همینطور تفاهم نامه همكاری گردشگری بین دو كشور ایران و سوئیس به امضای ولی تیموری معاون گردشگری و سوماروگا رئیس بخش بازارهای نوظهور گردشگری سوئیس رسید. تفاهم نامه همكاری گردشگری بین ایران و سوئیس در حاشیه اجلاس كمیسیون مشترك دو كشور، كه با مسئولیت وزارت بهداشت ایران در سوئیس برگزار شد، به امضای مسؤلان گردشگری دو كشور رسید. برپایه این تفاهم نامه، طرف ها در قالب توانمندی و تسهیلات خود، همكاریهای مشترك در زمینه گردشگری را برپایه اصل برابری و منافع متقابل و طبق قوانین كشورهای عضو و معاهدات بین المللی كنونی، تقویت و توسعه خواهند داد. همینطور دو طرف متعهد شدند نهادهای دولتی خویش را به همكاری در حوزه گردشگری تشویق كنند.
براساس بند ۳ این تفاهم نامه مسؤلان گردشگری ایران و سوئیس متعهد شدند اطلاعات مربوط به حضور در نمایشگاه ها، كنگره ها، روزهای گردشگری و سمینارهای كشور خویش را به طرف دیگر اطلاع رسانی كند.
این هفته از جزیره قشم هم خبرهای ناخوشایندی شنیده شد. خبر رسیده كه جهاد كشاورزی هرمزگان با ایجاد مزرعه پرورش میگو در ژئوپارك جهانی قشم موافقت كرده كه این اتفاق باعث می شود ژئوپارك قشم از جانب یونسكو اخطار بگیرد.
در این باره علیرضا امری كاظمی مدیر ژئوپارك جهانی قشم به خبرنگار مهر اظهار داشت: چندی قبل سازمان منطقه آزاد قشم با سازمان جهاد كشاورزی استان هرمزگان توافق نامه ای را امضا كرد كه مبحث آن استعلام هر گونه مجوز از منطقه آزاد قشم بود ولی پس از آن توافق نامه مشاهده كردیم مجوزهایی كه داده می شد بدون اطلاع و استعلام از این سازمان انجام گرفته است. حتی تعداد این مجوزها نسبت به پیش از توافق نامه بیشتر هم شد! حالا مجوزها بدون اطلاع ما در حریم ژئوسایت ها داده شده است بعضی از این واگذاری ها فعال شده و برخی دیگر هنوز فعال نیستند.
امری كاظمی اظهار داشت: در غرب جزیره در نزدیكی ژئوسایت غارنمكدان، نزدیكی ژئوسایت دیواره قاضی و بصیرا و باسعیدو اقداماتی در جهت تغییر منظر انجام می دهند. مانند ایجاد حوضچه و.... ولی هنوز وارد حریم یا عرصه اصلی ژئوسایت ها نشده اند. نگرانی ما این است كه واگذاری های انجام شده توسعه یافته و به ژئوسایت ها سرایت كند. بعنوان مثال حالا محدوده ای برای پرورش میگو در نظر گرفته اند كه در ژئولینك، ساحل كارگه و حریم غار نمكدان است و هر گونه تغییر كاربری در محدوده آن ژئوسایت ها را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
تصویب دو پیشنهاد در كمیسیون شورایعالی میراث فرهنگی نشست كمیسیون تخصصی شورایعالی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای طرح پیشنهادهای معاونت گردشگری با حضور رضا معصومی راد رئیس دبیرخانه شورایعالی میراث فرهنگی و اعضای این شورا و نمایندگانی از وزارتخانه های كشور، امور خارجه، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی و سازمان حفاظت محیط زیست برگزار گردید.
در این نشست چهار پیشنهاد معاونت گردشگری مطرح و دو پیشنهاد به تصویب رسید، در پیشنهاد نخست وزاررتخانه های كشور و راه و شهرسازی موظف می باشند در تهیه یا بازبینی طرح های جامع، تفضیلی شهرها و هادی روستاها، متناسب با ظرفیت و مزیت های شهر و روستا، تعیین شده توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نسبت به پیشبینی زمین با كاربری ایجاد فضاهای گردشگری اقدام نماید.
در پیشنهاد دوم، سازمان ملی زمین و مسكن و امور اراضی كشور موظفند به منظور كاهش هزینه های سرمایه گذاری در صنعت توریسم، قیمت گذاری اراضی را برپایه شرایط، پیش از اجرای طرح محاسبه كرده و با تقسیط مناسب از مجریان طرح ها وصول كنند.
پایان فصل دوم فعالیت مرمت گران بدون مرز فصل دوم فعالیت مرمتگران بدون مرز ایتالیا در تخت جمشید به پایان رسید و بعد از آن مرمتگران به انجام مطالعات مستندنگاری خود ادامه می دهند. در فعالیت های فصل اول و دوم، پلكان جنوبی كاخ تچر و دروازه شرقی كاخ شورا در مجموعه جهانی تخت جمشید مرمت می شوند. پر كردن درزها و ترك ها با ملاط آهكی «لدان» برای پیشگیری از صدمه های ناشی از رطوبت، مهم ترین اقدام مرمتگران ایتالیایی و گروه ایرانی در فصل دوم بود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب