یك هنرمند صنایع دستی:
مدت هاست كه صنایع دستی به حاشیه رفته است
به گزارش سفرگو یك هنرمند صنایع دستی درباره وضعیت صنایع دستی در ایام كرونایی، بر این باور است كه وضعیت تولید و فروش صنایع دستی نسبت به قبل نامساعد شده است و این در شرایطی است كه معاونت صنایع دستی هم به هنرمندان این حوزه كمكی نمی نماید.
ابوالفضل رشوانلو، هنرمند قلمزن در شهر گرگان در گفت وگویی با ایسنا درباره وضعیت این روزهای هنرمندان صنایع دستی با عنایت به كساد بازار فروش این حوزه به دنبال شیوع كرونا، اظهار نمود: این روزها وضعیت صنایع دستی بسیار بد شده است. همان گونه كه می دانید بیشتر فروش صنایع دستی برای شب عید و تابستان است و در سایر روزهای سال بیشتر كارها سفارشی هستند.
او افزود: با عنایت به این كه سال جاری سفارش های عید كنسل شدند، نمایشگاه ها تعطیل شدند و میزان سفارش ها خیلی كم شده بود عملا بازار این حوزه از كار افتاد. همینطور نوسان قیمت مواد اولیه در ایام كرونایی از دیگر مشكلات هنرمندان صنایع دستی در این روزها است كه نمی توانند مواد اولیه تهیه و قیمت قطعی برای محصولاتشان مشخص كنند. بعنوان مثال ما در شهر گرگان برای تولید محصولات قلمزنی مواد اولیه نداریم و اغلب این مواد اولیه از اصفهان بعنوان پایگاه اصلی تأمین می شود. قبل از كرونا مشكلی نداشتیم، اما الان به علت نوسانات قیمت امكان تهیه خیلی سخت شده است.
این هنرمند صنایع دستی همینطور درباره اینكه معاونت صنایع دستی در شرایط فعلی چه كمكی به هنرمندان این حوزه می كند، تصریح كرد: از قبل از ایام كرونا هم معاونت صنایع دستی برای هنرمندان این عرصه كار خاصی انجام نمی داد. البته این مورد فقط گله من نیست، بلكه حرف بسیاری دیگر از هنرمندان است. از زمانی كه صنایع دستی زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری شد و چه الان كه این نهاد، وزارتخانه شده است صنایع دستی به حاشیه رفت و تمام بودجه این نهاد صرف گردشگری و میراث می شود.
رشوانلو خاطرنشان كرد: تنها كاری كه برای هنرمندان صنایع دستی انجام می دهند این است كه به بعضی از هنرمندان آن هم با شرایط خاص وام تعلق می گیرد و جالب است كه حتما مبلغ وام باید برای خرید ابزار و مواد اولیه صرف شود؛ این در صورتیكه شرایط وام برای همه هنرمندان كاربرد یكسانی ندارد.
او با تاكید بر اهمیت فروش محصولات و رونق بازار فروش تصریح كرد: طبیعتا وقتی فروشگاه ها تعطیل باشند میزان تولید و عرضه هم كاسته می شود. از طرفی وضعیت صادرات هم اصلا خوب نیست. متأسفانه با تورمی كه در اقتصاد كشور وجود دارد مواد اولیه گران شده، قیمت محصولات افزایش یافته و توانایی مردم برای خرید صنایع دستی كم شده است.
رشوانلو بیان نمود: در این میان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید بازار فروش را برای عرضه محصولات هنرمندان بخصوص آن هایی كه در شهرستان ها حضور دارند فراهم و حتی زمینه را برای فروش مجازی محصولات در خارج از كشور هم آماده كند.
این هنرمند صنایع دستی تاكید كرد: هم اكنون تمام مسئولیت ها از تهیه مواد اولیه گرفته تا تولید، عرضه و فروش به عهده هنرمندان است و این در شرایطی است كه ما كه هنرمندان خُرد هستیم و كارگاه های كوچك داریم و نمی توانیم بخش بازرگانی را به عهده بگیریم؛ چونكه تولید صنایع دستی خوب واقعا فرآیندی زمان بَر است و افزایش قیمت دارد، اما متأسفانه از آن طرف بازار فروش خوبی وجود ندارد و ما نه فرصت و نه توانایی بهبود وضعیت بازرگانی این عرصه را نداریم. امروز كسانی در عرصه صنایع دستی سود می برند كه پول دارند، می توانند محصولات ارزان بخرند و چند برابر قیمت به فروش برسانند. در واقع سود واقعی را فروشنده می برد و نه تولیدكننده و هنرمندان.
رشوانلو در انتها خاطرنشان كرد: متأسفانه مدت ها است كه صنایع دستی به حاشیه رفته و در زمینه تولید و فروش صدمه های بسیاری دیده است. امروز هنرمندان صنایع دستی نه در حوزه آموزش و نه در عرصه تولید محصول امكان درآمدزایی ندارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب