وضعیت آثار تاریخی و گردشگری پس از زمین لرزه فیروزكوه
به گزارش سفرگو مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان فیروزكوه می گوید: به دنبال وقوع چند زمین لرزه در این منطقه، خوشبختانه تا كنون هیچ صدمه ای به بناهای تاریخی فیروزكوه وارد نشده است، اما غارنوردان و گردشگران تا اطلاع ثانوی به این منطقه تردد نكنند.
به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، از بامداد روز گذشته (یکشنبه، ۲۲ تیر) تا امروز چند زمین لرزه که گاها اعلام می شود امتداد گسل مشا است، زمین فیروزکوه را لرزانده است، حتی این لرزش ها تا امروز بامداد (دوشنبه، ۲۳ تیر) هم ادامه داشته است خوشبختانه هیچ صدمه ای به بناهای تاریخی وارد نکرده است.
ابراهیم اکبری در گفتگو با ایسنا، با بیان این که زلزله ها از ساعت ۶ بامداد روز ۲۲ تیر در فیروزکوه شروع شده و ساعت ۱۲ شدت آن به ۴ ریشتر رسیده است، ادامه می دهد: با عنایت به عمق بالایی که این لرزش ها داشت، دغدغه مان این بود که آثار تاریخی در نزدیک کانون زلزله صدمه دیده باشند، به خصوص که در محور جاده زرین دشت قرار داشتند که پس از بررسی ها متوجه شدیم خوشبختانه صدمه ای متوجه آنها نشده است.
او با اشاره به لرزش های باردیگر بامداد امروز در این منطقه، می افزاید: پس از بررسی ها متوجه شدیم که خوشبختانه هیچ کدام از بناهای تاریخی مانند امامزاده ها و برج های فیروزکوه در روز دوم لرزش ها هم صدمه ندیده اند.
مدیر اداره میراث فرهنگی فیروزکوه با بیان این که منطقه غار بورنیک در فیروزکوه که شعاعِ نسبتا کمتری به کانون زلزله داشته، خوشبختانه صدمه جدی ندیده است، ادامه می دهد: روز گذشته هم از غارنوردان و گردشگران درخواست کردیم به علت نبودن شرایط ایمنی کافی و احتمال وقوع زمین لرزه های دیگر فعلا به این منطقه وارد نشوند.
اکبری اما درباره اندیشیدن تمهیدات برای حفاظت از آثار تاریخی فیروزکوه در صورت لرزش های دیگر و با شدت بیشتر، بیان می کند: حالا موزه ای در شهرستان فیروزکوه فعالیت ندارد که قرار بر ایجاد راهکاری برای حفاظت از آثار موزه ای باشد. اما از طرفی خوشبختانه بناهای تاریخی فیروزکوه از شرایط استحکامِ بسیار خوبی برخوردار می باشند و به واسطه همکاری ای که میراث فرهنگی با مردم در این منطقه دارد، از این بابت هم نگرانی نداریم و هیچ مشکلی برای آثار تاریخی متصور نیستیم.
او تاکید می کند: وضعیت آثار تاریخی منطقه به جز در زمان بحرانی مانند زلزله، از شرایط خوبی برخوردار است، حتی از بُعد حفاری در مناطق تاریخی که در طول سه سال قبل در سطح استان تهران زبان زد شده و ایمنی کامل در مناطق تاریخی وجود دارد.
مدیر اداره میراث فرهنگی فیروزکوه با اشاره به برگزاری جلسه ستاد بحران فیروزکوه در شب گذشته بیان می کند: همه تدابیر اندیشیده شده و همه دستگاه ها به شکلی با عنایت به شرایط و فعالیتهای ذاتی خود، اقداماتِ مورد نیاز را انجام می دهند، میراث فرهنگی هم با عنایت به حضور بموقع نیروی یگان حفاظت، تلاش می کند تا امنیت در شرایط خاص را برای آثار تاریخی فراهم آورد.
منبع: safargoo.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب