بوم گردی بام ایران بر بام مشكلات

بوم گردی بام ایران بر بام مشكلات

به گزارش سفرگو چهارمحال و بختیاری کرونا هم چنان می تازد، مشاغل و صنعت های مختلف به دنبال تبعات این ویروس ناشناخته یکی بعد از دیگری در سراشیبی سقوط قرار گرفته اند، صنعت بومگردی در سالیان اخیر جایگاه خویش را در میان گردشگران و طبیعت گردان پیدا کرده بود و خیلی از افراد تمایل داشتند به جای اقامت در هتل های لوکس و گرانقیمت، در این اقامتگاه های محلی اقامت کنند و از آرامش حاکم بر فضای سنتی لذت ببرند.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، بوم گردی به صنعت سبز در کشور معروف است، گردشگران و افرادی که از سر و صدای زندگی ماشینی و شهرنشینی کلافه بودند، برای دست یابی به آرامش و تجدید روحیه به روستاهای تاریخی و گردشگری سراسر کشور رجوع می کردند و بهترین محل برای اقامت این افراد هم همین مراکز اقامتی بوم گردی بود.
روستائیان هم می توانستند با دریافت تسهیلات، منازل سنتی و دارای قدمت تاریخی خویش را تبدیل به اقامتگاه بوم گردی و از این طریق برای خود و اعضای خانواده اشتغالی را فراهم نمایند، اما هیچ کس فکر نمی کرد یک ویروس ناشناخته بتواند در یک مدت کوتاه روزگار این صنعت سبز را سیاه کند، فعالان این حوزه را به آستانه ورشکستگی برساند و باعث تعطیلی این مراکز اقامتی و تفریحی شود.
چهارمحال و بختیاری به دلیل وجود مناطق بکر و روستاهای تاریخی همچون سرآقاسید، یاسه چای، شیخ علیخان و... یکی از مناطق گردشگرپذیر در کشور به حساب می آید، این روستاها به شکلی نگین بوم گردی در میان روستاهای تاریخی در کشور می باشند، اگر به صنعت نوپای بوم گردی در این استان بی توجهی شود شاید نتوان تا سال ها به شرایط پیش از کرونا برگردیم.
بسیاری از فعالان حوزه بوم گردی برای تأمین معیشت خود دست به تغییر شغل زدند
مجید علیخانی یکی از صاحبان کمپ گردشگری و بومگردی عشایری در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بعد از انتشار کرونا صنعت توریسم با مشکلات بسیاری روبرو شده است، اظهار نمود: خیلی از اقامتگاه های گردشگری بعد از انتشار کرونا به دلیل نبود توریست و مسافر و محدودیت های بوجود آمده با مشکلات زیادی روبرو هستند.
وی افزود: تعداد کم مسافران رجوع کننده به اقامتگاه های بوم گردی دیگر جوابگوی هزینه ها نیست، عمدتا کارگران شاغل در این مراکز تعدیل شده اند و کارگران باقی مانده هم در تمام روزهای ماه مشغول به کار نیستند.
علیخانی ضمن اشاره به تسهیلات پرداختی به فعالان حوزه گردشگری، توضیح داد: این تسهیلات باتوجه به تورم موجود در کشور جوابگوی هزینه های تحمیل شده به اقامتگاه های بومگردی نیست، همینطور امهال تسهیلات، بشخودگی مالیات، هزینه های آب و برق و گاز و بیمه باوجود وعده ها عملیاتی نشد، پیگیری ها در این عرصه هم نتیجه بخش نبود.
این فعال حوزه بوم گردی اظهار داشت: بعد از انتشار کرونا معیشت خیلی از فعالان این حوزه گرفتار مشکل شد، ازاین رو خیلی از این افراد برای تأمین معیشت خود دست به تغییر شغل زدند، به نظر می آید اگر روند انتشار کرونا ادامه پیدا کند، حدود ۴۰ درصد بوم گردی های استان تعطیل خواهد شد و صاحبان آنها هم تمایل چندانی برای برگشت به این عرصه نخواهند داشت.
وی بیان نمود: تعطیلی بوم گردی ها باعث صدمه به تاسیسات و زیرساخت های فراهم شده در آن مکان می شود و باتوجه به اینکه این اقامتگاه ها درآمدچندانی نداشته اند، نمی توانند بعد از آخر کرونا نسبت به تعمیر و اصلاح ساختارهای صدمه دیده اقدام نمایند.
علیخانی در انتها با اشاره به اینکه راهنمایان گردشگری و آژانس های مسافرتی رابط بین مراکز و اقدامتگاه های بوم گری و گردشگران هستند، خاطرنشان کرد: خیلی از این افراد هم شغل خویش را تغییر داده اند، بعد از انتشار کرونا اگر این افراد باردیگر به شغل خود بازنگردند این ارتباطات برای جذب توریست و میهمان از بین خواهد رفت و مشکلاتی هم برای جذب توریست به جود خواهد آمد.
کرونا معادلات گردشگری را برهم زد
نظری یکی از صاحبان اقامتگاه بوم گردی در شهرکرد در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: انتشار کرونا سبب کسادی گردشگری و بالتبع آن اقامتگاه های محلی و بوم گردی شد، متاسفانه روند این بیماری طولانی شده است و مشکلات فعالان حوزه گردشگری روز به روز بیش تر می شود.
وی بیان نمود: کاهش سفر سبب شده که فعالیت اقامتگاه های بوم گردی با وجود هزینه های بیمه، مالیات، کارگر، آب، برق و گاز مقرون به صرفه نباشد، ازاین رو ترجیح می دهم تا بهبود شرایط به فعالیت در این عرصه نپردازم.
نظری ضمن اشاره به این که اقامتگاه بوم گردی ام پیش از انتشار کرونا اخیرا آغاز به فعالیت نموده بود، اظهار داشت: امیدوار بودم بتوانم در نوروز ۱۳۹۹ و با آغاز سفرهای نوروزی بخشی از هزینه هایم را جبران و به سوددهی برسم، اما متاسفانه کرونا تمامی معادلاتم را برهم زد، به نظر می آید حتی بعد از آخر کرونا هم گردشگری حداقل تا یکسال به شرایط عادی بازنگردد.
این فعال حوزه بوم گردی اظهار داشت: خیلی از مشاغل در روزهای انتشار کرونا گرفتار ضرر و زیان شدند، اما گردشگری یکی از موضوع هایی بود که از همان ابتدای اعمال محدودیت های کرونایی مشمول تعطیلی شد و این محدودیت ها صدمه فراوانی به فعالان این حوزه وارد کرد.
وی تصریح کرد: اگر دولت چاره ای برای پشتیبانی از فعالان عرصه گردشگری نیندیشد، بطور قطع سرپا شدن این اقامتگاه ها شاید دیگر امکانپذیر نباشد.
اکثر اقامتگاه های بوم گردی به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمده اند
جواد عبدالهی رئیس گروه مراکز و خدمات گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری ضمن اشاره به این که ۵۰ واحد بوم گردی در استان وجود دارد، اظهار نمود: پیش از شیوع کرونا با پرداخت تسهیلات تلاش شد تا افراد جویای کار در روستاها و شهرهای کوچک بتوانند از راه ظرفیت های موجود در حوزه بوم گردی به فعالیت و کسب درآمد بپردازند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته بوم گردی جایگاه خویش را بین گردشگران و مسافران پیدا کرده بود و افراد فعال در این عرصه هم توانستند برای خود و سایرین اشتغال ایجاد کنند و مهاجرت روستائیان به شهرها هم کاهش داشت.
عبدالهی با اشاره به اینکه با شیوع کرونا اغلب اقامتگاه های بوم گردی در چهارمحال و بختیاری به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمدند، اظهار داشت: به دلیل کاهش چشم گیر توریست و درآمد این اقامتگاه ها، خیلی از نیروهای شاغل در این مراکز تعدیل شدند.
رئیس گروه مراکز و خدمات گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دولت برای پشتیبانی از صاحبان مراکز اقامتی و بوم گردی به این قشر تسهیلات با سود ۱۲ درصد پرداخت کرد، اظهار داشت: اما باتوجه به طولانی شدن فرایند بیماری کرونا و بی رونقی گردشگری این تسهیلات تنها منجر به بدهکار شدن فعالان این حوزه به بانک شد و این افراد توانایی پرداخت اقساط را ندارند.
وی ادامه داد: مصوبه ای به بانک عامل برای امهال تسهیلات بانکی صاحبان اقامتگاه های گردشگری و بوم گردی ابلاغ گردید، اما باوجود این مصوبه این مورد انجام نشد و حتی جرایمی هم برای دیرکرد پرداخت اقساط در نظر گرفته شد.
عبدالهی تصریح کرد: مقرر شد شرکتهای آب، برق، گاز و... برای پرداخت بدهی اقامتگاه های بوم گردی مهلتی را تعیین کنند، همینطور این مراکز مشمول بخشودگی مالیاتی شوند، اما این اقدامات تأثیر چندانی نداشت، اگر حمایت لازم از این قشر صورت نگیرد، طبق اعلام صاحبان این اقامتگاه ها حدود ۵۰ درصد دیگر تا آخر کرونا فعالیت نخواهند کرد.
رئیس گروه مراکز و خدمات گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با تکیه بر این که پیشبینی می شود تا یکسال بعد از اتمام کرونا گردشگری به رونق سابق بازنگردد، اظهار داشت: خیلی از خانواده ها با مشکلات مالی درگیر هستند و از لحاظ روانی هم خانواده ها از سفر کردن واهمه دارند، ازاین رو شاید به این دلیل گردشگری به سختی به پویایی برسد.
او در آخر اظهار داشت: به نظر می آید دستگاههای اجرایی برای پشتیبانی از صاحبان اقامتگاه های بوم گردی می توانند کمک های فنی و اعتباری اختصاص دهند تا فعالان این حوزه بتوانند در این شرایط سرپا بمانند.




منبع:

1400/03/02
21:39:48
5.0 / 5
1072
تگهای خبر: تاریخی , توریست , خدمات , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد