در شهرستان اسدآباد همدان انجام شد؛

پایان پژوهش گمانه زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران

پایان پژوهش گمانه زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران

به گزارش سفرگو، به دنبال تصویب برنامه گمانه زنی باستان شناختی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران شهر آجین (آژین) در شهرستان اسدآباد همدان این برنامه به مرحله اجرا درآمد.



به گزارش سفرگو به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، امیر بهرامی سرپرست هیأت دیرینه شناسی با بیان این خبر و با اعلان اینکه تپه ستران آجین (آژین) در استان همدان، شهرستان اسدآباد، بخش پیرسلمان و در شمال شرقی شهر آجین واقع شده خاطرنشان کرد: این محوطه باستانی در تاریخ ۱۰/‏۱۱/‏۱۳۸۳‬ با شماره ۱۱۳۵۸ در لیست آثار ملی به ثبت رسیده و از بخش شرقی تپه یک جاده آسفالت به سمت روستاهای دهستان کُلیایی عبور می کند. ضلع شمالی و غربی تپه هم توسط منازل مسکونی محصور شده و در ضلع جنوبی تپه هم ساختمان شهرداری آجین قرار گرفته است.
سرپرست هیأت دیرینه شناسی اظهار نمود: محوطه باستانی ستران آجین (آژین) در محدوده بافت شهری قرار گرفته است و باتوجه به کارهای عمرانی شهری در معرض تهدید و نابودی قرار دارد. این محوطه از یک سو به سبب احاطه آن توسط منازل مسکونی تبدیل به زباله دانی شده و از طرف دیگر ساخت و سازهای جدید شهری سبب از میان رفتن قسمتهایی از تپه شده و نهشته ها و آثار معماری تپه را تخریب کرده است.
بهرامی اظهار داشت: لزوم اقدامات پیشگیرانه در جهت محافظت از این تپه در نخستین اقدام مؤثر، مشخص کردن محدوده عرصه و پیشنهاد حریم آن است تا وضعیت حریم آن روشن شود تا ادارات مختلف برنامه های عمرانی و خدماتی خویش را باتوجه به وضع موجود اثر و با هماهنگی میراث فرهنگی و رعایت ضوابط عرصه و حریم این محوطه باستانی به اجرا درآورند.
سرپرست هیأت دیرینه شناسی اضافه کرد: عرضه طرح حفاظتی و همینطور ترغیب کردن ارگان های دولتی همچون فرمانداری و شهرداری شهرستان به منظور مساعدت در پیشگیری از تعرض بیشتر به تپه و همینطور پاکسازی سطح تپه از نخاله و زباله بسیار ضرورت دارد.
این عتیقه شناس اظهار نمود: پژوهش میدانی باستان شناختی تعیین عرصه و پیشنهاد حریم تپه ستران آجین با تشکیل ۲۰ گمانه به ابعاد ۵/۱×۵/۱ متر در اطراف محوطه و کاوش آنها بر مبنای لایه بندی طبیعی نهشته ها انجام شد. عمق کاوش در گمانه از ۱.۵ تا ۳ متر متغیر است. بر مبنای نتایج حاصل از این برنامه میدانی، مشخص شد که عرصه واقعی این محوطه حدود ۱.۵ هکتار است.
قدیمی ترین بقایای استقراری تپه ستران آجین در ارتباط با هزاره چهارم پیش از میلاد است. این محوطه در دوران های تاریخی و اسلامی هم مورد استفاده مردمان بوده است.


منبع:

1402/08/23
13:41:40
5.0 / 5
211
تگهای خبر: باستانی , تاریخی , خدمات , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد