روایتی از سرپرست كاوش های شهر سوخته

یافته هایی که تاریخ ایران را متحول کرد

یافته هایی که تاریخ ایران را متحول کرد

به گزارش سفرگو، سرپرست جستجوهای شهر سوخته اظهار داشت: غربی ها تمایل به القاء این مساله داشتند که تمدن در میان النهرین (غرب ایران) و سند (شرق ایران) وجود داشته و فلات ایران تنها گذرگاهی بوده است، اما این درست نیست. با کشف تمدن شهر سوخته و جیرفت این نتیجه به دست آمد که این مناطق هیچ چیز از بین النهرین کم ندارد.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، مجموعه تاریخی نیاوران همزمان با هفته پژوهش، ششمین نشست از سلسله نشست های «یک عمر تجربه» را به سید منصور سید سجادی ـ چهره ماندگار میراث فرهنگی، عتیقه شناس سرشناس ایرانی و سرپرست جستجوهای شهر سوخته ـ اختصاص داد.
سجادی در این جلسه با اشاره به پیشینه ای از سالهای حضورش در حوزه دیرینه شناسی کشور اظهار داشت: دلیل حضورم در عرصه دیرینه شناسی به دوران تحصیلات مدرسه باز می گردد؛ در پایه ششم ابتدایی، تنها کتابی که عکس روی جلد آن انسان های ابتدایی و عصر حجر بودند، تاریخ و جغرافیا بودند که همین مورد زندگی مرا عوض کرد و به موضوع دیرینه شناسی علاقمند شدم.
این عتیقه شناس بیان کرد: دیرینه شناسی کار عشق است و کار کارمندی نیست و ساعت کار در آن مدلول ندارد. اگر عشق به کار نباشد تبدیل به عاملی می شویم که جایی را کاوش کرده و تنها چند شیء داخل موزه قرار می دهد. حال آنکه بازسازی جامعه باستانی در دیرینه شناسی بسیار اهمیت دارد.
سرپرست جستجوهای شهر سوخته با اعلان اینکه کار دیرینه شناسی با مردم شناسی فرق دارد، اظهار داشت: انسان شناس با حضور در جوامع با اشخاص صحبت می کند و سبک زندگی را ثبت و ضبط می کند، اما عتیقه شناس از خاک خاموش آثار را استخراج می کند و هدف از این کار، بازسازی جامعه انسانی است.
او افزود: به عنوان مثال زمانی که صحبت از مهر مادری می شود، مردم شناس این مهر را می بیند و لمس می کند، اما عتیقه شناس با مشاهده بقایای باستانی (اعم از انسانی و اشیاء) و تحلیل یافته ها به آن مدلول می رسد.
سیدسجادی افزود: یافته های دیرینه شناسی نشان میدهد در سیستان و بلوچستان که محیطی خشک دارد هشت نوع انگور تولید می شده، اما امروز اصلا انگوری تولید نمی شود و این یافته ها در اختیار نهادها قرار داده می شود تا پتانسیل های مناطق مشخص شده و از آن در برنامه ریزی ها بهره گرفته شود.
سید منصور سید سجادی در نمایشگاه « «شهر سوخته، اسطوره ای که تاریخ شد» که اکنون در موزه ملی برپاست

1402/09/26
15:37:29
5.0 / 5
255
تگهای خبر: باستانی , تاریخی , تولید , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد