پول عربستان برای ابرپروژه ها کم آمد

پول عربستان برای ابرپروژه ها کم آمد

به گزارش سفرگو، عربستان سعودی برای مساعدت با تأمین مالی مجموعه ای از پروژه های جاه طلبانه خود، همچون کلان شهر نئوم، وام می گیرد.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، عربستان سعودی با اجرای پروژه چشم انداز جاه طلبانه خود بدنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود، دور از سوخت های فسیلی و تبدیل شدن به یک قطب جهانی برای گردشگری، فناوری و نوآوری است.
وال استریت ژورنال گزارش داده است این کشور برای مساعدت با تامین مالی مجموعه ای از پروژه های بزرگ خود، همچون کلان شهر بیابانی ۵۰۰ میلیارد دلاری نئوم، وام دریافت می کند و ظاهرا درآمدهای نفتی کفاف منابع مالی این پروژه ها را نمی دهد.
صندوق ثروت دولتی عربستان بودجه ای را برای پروژه های عظیم درنظر گرفته است که تخمین زده می شود به ده ها میلیارد دلار برای هر پروژه برسد. با این وجود، وجه نقد صندوق به پایین ترین سطح خود از ماه دسامبر ۲۰۲۰ کم شده است و الان حدود ۱۵ میلیارد دلار در اختیار دارد.
بر این اساس، عربستان برای اولین بار در سالهای اخیر به استقراض روی آورده است تا منابع مالی خودرا افزایش دهد و همین طور سهام بیشتری را در شرکت نفت دولتی آرامکو بفروشد.
«تیم کالن»، یکی از همکاران میهمان در اندیشکده مؤسسه کشورهای عرب خلیج فارس در واشنگتن، به وال استریت ژورنال اظهار داشت: «تعداد کارهایی که در اینجا به انجام می رسد حیرت آور است. ممکنست عربستان سعودی تا سال ۲۰۳۰ به جمع آوری ۲۷۰ میلیارد دلار دیگر برای صندوق سرمایه گذاری عمومی نیاز داشته باشد. این احیانا مستلزم استقراض بیشتر و همین طور استفاده از ذخایر ارز خارجی مورد استفاده برای پیوند ریال سعودی با دلار است.»
به عنوان قسمتی از چشم انداز ۲۰۳۰، عربستان سعودی در بین طیف عظیمی از پروژه ها، ۶۲ میلیارد دلار برای توسعه شهر باستانی دیریه، ۲۳.۶ میلیارد دلار برای توسعه یک اقامتگاه زیست محیطی لوکس دریای سرخ و ۵ میلیارد دلار برای تبدیل سکوی نفتی خلیج فارس به یک اقامتگاه گردشگری ماجراجویانه مختص کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، دولت عربستان سعودی در ماه ژانویه ۱۲ میلیارد دلار بوسیله فروش اوراق قرضه، جمع آوری کرد، در صورتیکه صندوق ثروت ملی عربستان اوراق قرضه به ارزش ۵ میلیارد دلار را هفته پس از آن فروخت. تخمین زده می شود فروش یک درصد دیگر از سهام آرامکو می تواند حدود ۲۰ میلیارد دلار در اختیار عربستان قرار دهد.
صندوق بین المللی پول در ماه اکتبر ۲۰۲۳ اعلام نمود که سعودی ها برای تامین هزینه های خود به نفتی حدود ۸۶ دلار در هر بشکه نیاز دارند. بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، نفت خام برنت، معیار جهانی، در سال قبل بطور متوسط ۸۳ دلار در هر بشکه بود که به شدت کمتر از ۱۰۱ دلار در سال ۲۰۲۲ است.
«کارن یانگ»، کارشناس ارشد در مؤسسه خاورمیانه معتقد می باشد که احتمالاً تعدادی از پروژه های چشم انداز ۲۰۲۳ عربستان به سبب مشکلات مالی در سال های آتی کوچک یا متوقف شوند.
بر طبق آن چه تا حالا در رسانه ها انتشار یافته است، «نئوم» در شمال غربی عربستان سعودی واقع شده است و مساحتی در حدود ۲۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع را در بر می گیرد. این منطقه که از جنوب به دریای سرخ و از غرب به خلیج عقبه محدود شده است، در امتداد سواحل شامل ۵۰۰ کیلومتر خط ساحلی و ۴۱ جزیره و تپه های بیابانی و کوه های پوشیده از برف توسعه می یابد.
زمانی که ابرپروژه نئوم بطور کامل تحقق یابد، این شهر میزبان ۱۰ منطقه مختلف خواهد بود. تا حالا تنها چهار مورد از این مناطق بصورت رسمی اعلام شده است.
«سنداله»، اولین مقصدی خواهد بود که در این کلان شهر به روی گردشگران باز می شود. این مقصد جزیره ای لوکس با مساحتی بیش از ۸۴۰ هزار متر مربع در دریای سرخ، تمرکز زیادی بر حفظ زیبایی های طبیعی اطراف خود خواهد داشت که بیشتر آنها دست نخورده و بکر هستند.
منطقه بعدی «تروجنا» نام دارد که در کوه های نئوم، قسمتی از مرتفع ترین رشته کوه های عربستان سعودی قرار دارد. این اولین مقصد مهم اسکی در فضای باز در بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس خواهد بود.
این مقصد گردشگری کوهستانی که به شش منطقه مختلف تقسیم شده است، دارای امکاناتی برای اسکی بازان حرفه ای و آماتور خواهد بود که مسیرهایی با دشواری های متفاوت در سراسر قله های آن، که ارتفاع تعدادی از آنها تا ۲۶۰۰ متر از سطح دریا می رسد، خواهد داشت.
اگزاگون (۸ ضلعی) جنبه جدی کلان شهر نئوم است که در حقیقت بزرگترین مجتمع صنعتی شناور جهان را در خود جای می دهد و در گوشه جنوب غربی این مقصد در دریای سرخ و نزدیک به کانال سوئز واقع شده است که آنرا به موقعیتی فوق العاده برای تجارت تبدیل می کند.
در نهایت، منطقه «لاین» قرار دارد که شاید بیشترین بحث ها درباره ی منطقه نئوم را به خود اختصاص می دهد. این شهرِ بدون خودرو ۱۷۰ کیلومتر در بین صحرا امتداد دارد، اما عرض آن تنها ۲۰۰ متر است. لاین که در یک نمای آینه ای طراحی شده برای انعکاس محیط بکر محصور شده است که در نهایت، میزبان ۹ میلیون نفر خواهد بود.
گردشگری در حقیقت ستون «چشم انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت می باشد که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی گردید.
بنا بر اعلام سازمان جهانی گردشگری عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ در مجموع میزبان حدود ۲۷ میلیون توریست خارجی بوده و از حیث رشد گردشگری در مقایسه با سال ۲۰۱۹ (پیش از همه گیری کرونا) در رتبه نخست جهان قرار دارد.



1402/12/03
13:34:14
5.0 / 5
339
تگهای خبر: باستانی , توریست , خودرو , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد