اعلام تقویم كاری اماكن تاریخی از ۲۴ اسفند

مراسم تحویل سال و شب های احیا در اماکن تاریخی

مراسم تحویل سال و شب های احیا در اماکن تاریخی

سفرگو: با تشریح دستورالعمل فعالیت اماکن تاریخی در نوروز 1403 که مقارن با ماه رمضان است، طرح نوروزی اماکن تاریخی از 24 اسفندماه شروع می شود. همین طور مقرر شد، علاوه بر لحظه تحویل سال، مراسم شب های قدر در اماکن تاریخی برپا شود. هرچند به پایگاه های میراث جهانی و ملی تاکید شد برای برنامه های شبانه باید مجوز شورای تامین گرفته شود.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، همایش «به استقبال نوروز و ماه رمضان»، به منظور تبیین دستورالعمل فعالیت موزه ها، اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاه های ملی و جهانی به این مناسبت، پنجشنبه ۱۰ اسفندماه برگزار شد.

تقویم کاری اماکن تاریخی در ماه رمضان و نوروز
فاطمه داوری، مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی با اشاره به اینکه تقارن ماه رمضان و نوروز، تقویم کاری متفاوتی را رقم زده است، اظهار داشت: برنامه های نوروزی ما از ۲۴ اسفندماه شروع می شود و تا پایان نیمه اول فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد. در این زمان چند برنامه مهم داریم که بعنوان مثال در روز ۲۵ اسفند که مصادف با پایان سرایش شاهنامه است، برنامه مهمی برگزار خواهیم کرد.
داوری افزود: در روز اول نوروز و لحظه سال تحویل، برنامه تحویل سال در اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاه ها برگزار خواهد شد. در ادامه آن در روز ۷ فروردین که مصادف با سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) است، برنامه های جشن ولادت امام حسن (ع) برگزار خواهد شد. این در شرایطی است که در پایگاه های ملی و جهانی و اماکن تاریخی میزبان برگزاری مراسم احیای شب های قدر هستیم.
مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی اضافه کرد: دستورالعمل برگزاری مراسم نوروز و ماه رمضان به تمام استان ها و پایگاه های ملی و جهانی ابلاغ گردیده و همکاران ما در تمام استان ها برابر این دستورالعمل رفتار خواهند کرد.
او خاطرنشان کرد: در نوروز ۱۴۰۳ ساعت کاری تمام اماکن تاریخی مشخص شده با این وجود اماکن منتخب تا ساعت ۲۱ فعال می باشند.
داوری همین طور با اشاره به اینکه زبان حوزه میراث فرهنگی زبان فرهنگ است سفارش کرد: در نوروز و ماه رمضان همکاران ما در اماکن فرهنگی تاریخی باید با زبانی مهربانانه و نرم به راهنمایی و هدایت افراد و بازدیدکنندگان بپردازند.
وی در ادامه به شیوه اعلام آمارها نیز اشاره نمود و اظهار داشت: آمارهای بازدید در هر استان فقط از طرف مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آن استان اعلام خواهد نمود و در سطح ملی نیز اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت خانه آمارهای بازدید را اعلام می کند.
همین طور رضا سامه، مدیرکل پایگاه های ملی و جهانی در سخنانی تصریح کرد: در اجرای برنامه های ابلاغی به موضوعات مهمی مثل تاب آوری بناها و پایگاه ها توجه داشته باشید. برنامه و جدول زمان بندی بازدید داشته باشید تا شاهد حضور بیش از اندازه در یک پایگاه یا مکان تاریخی نباشیم.
وی همینطور به موضوع بیمه نیز اشاره نمود و اظهار داشت: بیمه مسئولیت مدنی در پایگاه ها را تعیین تکلیف کنید و هیچ پایگاهی وجود نداشته باشد که بیمه نداشته باشد. امسال همه پایگاه ها باید بیمه داشته باشند.
سامه افزود: در کنار توجه به موضوع هایی مثل بیمه، با توجه به تقارن ماه رمضان در هر پایگاهی که مقرر است در شب و پس از افطار میزبان بازدیدکنندگان باشد، حتما باید مجوز شورای تامین را دریافت کند.
مدیرکل پایگاه های ملی و جهانی همین طور پیشنهاد کرد از فرصت تقارن نوروز و ماه رمضان برای معرفی میراث ناملموس و آیین های در رابطه با نوروز و ماه رمضان در پایگاه های ملی و جهانی استفاده گردد.
او تصریح کرد: سامان دهی سرویسهای بهداشتی و توجه به نظافت محیطی یکی دیگر از اقدامات مهمی است که در پایگاه های ملی و جهانی باید رعایت شود.
سامه همین طور اظهار داشت: برگزاری بازارچه های صنایع دستی، تولید محتوا، اطلاع رسانی، توزیع بروشور، نصب تابلوهای راهنما، جمع آوری زباله ها و رعایت نظافت از دیگر اقدامات مهمی است که هم زمان با نوروز در پایگاه های ملی و جهانی باید مورد توجه قرار گیرد.
هادی میرزایی، سرپرست اداره کل امور موزه ها نیز اظهار داشت: تجهیز، ایمن سازی، اقدامات فرهنگی و هنری، اقدامات اجرائی و مالی و هماهنگی موضوع هایی است که در نوروز ۱۴۰۳ در اماکن فرهنگی تاریخی و موزه ها اجرا خواهد شد.
میرزایی در ادامه ضمن اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیتهای دستگاههای مختلف، بیان نمود: در نوروز امسال استفاده از ظرفیت شهرداری ها می تواند به افزایش جذب بازدیدکننده از موزه ها کمک نماید.
وی همینطور بر ضرورت تشکیل کمیته های بحران و پدافند غیرعامل در نوروز ۱۴۰۳ با عنایت به حوادث پیشبینی نشده، تصریح کرد.

شکاف بزرگ در بودجه میراث فرهنگی
علی طلوعی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در این همایش به وضعیت درآمدی این وزارت خانه پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه درآمد وزارت میراث فرهنگی امسال ۶۵ درصد رشد داشته است، که ۸۱ درصد این رشد از ورودی موزه هاست با این وجود همچنان در حوزه میراث فرهنگی به اعتبارات بالایی نیاز داریم.
او اضافه کرد: یکی از علت های افزایش درآمدهای وزارت میراث فرهنگی افزایش درآمدهای موزه هاست. خوشبختانه از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه بیش از ۲۲ میلیون نفر از موزه ها و اماکن فرهنگی تاریخی بازدید کرده اند و این در شرایطی است که تعداد بازدیدکنندگان در کل سال قبل ۲۱ میلیون نفر بود.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: برای مرمت اضطراری بافت ها و محوطه های تاریخی ۷ همت نیاز داریم، اما کل اعتبار ما ۴۳۲ میلیارد تومان است. همین طور برای تجهیز و تکمیل موزه ها نیز ۶ همت نیاز داریم، اما کل اعتبارات ما در این حوزه ۴۰۹ میلیارد تومان است.
او اظهار نمود: کاملا مشخص است که با این بودجه ها و با سازوکار دولتی نمی توان در حوزه میراث فرهنگی کاری انجام داد، اما باید توجه داشت که بااینکه ۲دهم درصد کل بودجه کشور به وزارت میراث فرهنگی اختصاص دارد، اما سهم ما در تولید ناخالص کشور ۵ درصد و همین طور سهم ما در اشتغال کشور ۸.۳، در صادرات ۱۰ درصد و سهم ما در رشد اقتصادی کشور ۲۹ درصد است.
طلوعی اضافه کرد: در جمهوری اسلامی ایران هیچ دستگاهی این ضریب تکاثر پولی را ندارد. هیچ دستگاهی را نداریم که بودجه آن اندک باشد، اما در حوزه اشتغال و رشد اقتصادی تا این حد نقش داشته باشد ازاین رو ما می توانیم با استفاده از ضریب تکاثری نجات بخش باشیم و این می تواند مزیت اصلی ما باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ما نزدیک ۶ میلیون شیء تاریخی داریم، اما تنها ۱۵۰ جایگاه شغلی امین اموال داریم که البته این در شرایطی است که امین اموال های ما مسئولیت های دیگری نیز دارند. ما برای نگهداری اشیا تاریخی حداقل ۶۰۰ امین اموال دیگر نیاز داریم.





منبع:

1402/12/11
18:50:47
5.0 / 5
209
تگهای خبر: تاریخی , تولید , صنایع دستی , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد