رئیس سازمان میراث فرهنگی مطرح كرد

ورود بیش از۶میلیون توریست به ایران، گلایه مونسان از تندیس فیلم فجر

ورود بیش از۶میلیون توریست به ایران، گلایه مونسان از تندیس فیلم فجر

سفرگو: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینكه تنها بخش اقامتی، افزایش نرخ نداشته است، اظهار داشت: در ۹ ماهه امسال بیشتر از ۶ میلیون توریست وارد كشور شده اند.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، علی اصغر مونسان عصر روز نهم بهمن ماه در برنامه «رادیو گفت وگو» كه با حضور خبرنگاران گردشگری و میراث فرهنگی برگزار شد، حضور پیدا كرد و به سؤالات آنها پاسخ داد.
مونسان درباره حساب های اقماری اظهار داشت: نقش سازمان میراث فرهنگی مشخص است و اگر حساب های اقماری را داشته باشیم، می توانیم سهم درآمدمان از محل گردشگری را به دست بیاوریم. در بدو ورودم به این سازمان، طی یك درخواست كتبی از بانك مركزی خواستم كه این آمار را به ما بدهد، اما نداشتند. تلاش شد كمیته ای متشكل از بانك مركزی، مركز آمار و سازمان میراث فرهنگی تشكیل گردد. اگر این آمار را در اختیار داشته باشیم، نقش مان در توسعه گردشگری مشخص خواهد شد.
وی افزود: در هیئت دولت سعی كردیم تا بودجه این سازمان بیشتر شود البته افزایش بودجه به معنای افزایش اعتبارات نیست. مشخص نیست چقدر از این بودجه ای كه برایمان در نظر گرفته اند، به پول تبدیل گردد البته با وجود اینكه بودجه سازمان میراث بیشتر شده ولی فاصله ما تا وزارتخانه ورزش، حدود دو و نیم برابر پایین تر است؛ آن هم سازمانی كه سه بخش مهم را دارد. ما پشت این بودجه ناكافی باقی نماندیم و سعی كردیم كه فعالیت هایماعن را بیشتر نماییم.
مونسان اشاره كرد: در ۹ ماهه امسال بیشتر از ۶ میلیون توریست خارجی به ایران آمده اند كه پیش بینی می نماییم ۸ میلیارد دلار درآمد ارزی كسب شده باشد؛ البته آمارهای درآمد بخش حمل و نقل در این حوزه قرار نمی گیرد درحالی كه اگر توریست نباشد، صنعت حمل و نقل درآمدی نخواهد داشت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان كرد: ۴۰۰ پروژه در یك و نیم سال قبل افتتاح و به بهره برداری رسیده است كه این ۴۰۰ پروژه از بومگردی گرفته تا هتل متغیر بوده است. بیشتر از ۱۹۰۰ پروژه در حوزه زیرساخت در دست اجرا داریم كه ۵۰۰ پروژه آن مربوط به هتل است و با برآوردهای ریالی امروز، ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی را شامل می شود.
وی افزود: سند جامع گردشگری كشور آماده شده و در كمیسیون های دولت در دست بررسی می باشد، اگر به تصویب برسد، مسیر راهبردی گردشگری كشور مشخص می شود. در سند توسعه گردشگری، همكاری همه دستگاه ها را شاهد می باشیم.
مونسان اضافه كرد: من میراث فرهنگی را با قلبم دنبال می كنم، این طور نیست كه تنها به حوزه گردشگری توجه داشته باشم ولی میراث فرهنگی متخصصان خودرا دارد و سازوكار آن مشخص است. ما هر چقدر كه در حوزه میراث فرهنگی، منابع بیشتری در اختیار داشته باشیم، بهتر می توانیم در این حوزه فعالیت نماییم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همین طور درباره فضاهای مجازی و تصاویر و اخباری كه از حوزه میراث در این فضاها منتشر می شود باز اظهار داشت: اگر با این اخبار به صورت صادقانه برخورد شود، اتفاقاً خیلی خوب است ولی بعضی از اوقات تسویه حساب های شخصی صورت می گیرد. بطور مثال می خواهند فعالیت های یك مدیركل را زیر سؤال ببرند، بدین سبب در فضای مجازی برایش حاشیه سازی می كنند.
وی اشاره كرد: بیشتر بودجه ما در حوزه میراث فرهنگی مصرف می شود. در تخت جمشید از یك و نیم سال پیش دائماً كار مرمت انجام می شود ولی مردم ما توقع دارند كه به همه جا رسیدگی شود البته حق هم با آنها است اما منابع ما محدودت است.
مونسان به سفرش به اسپانیا اشاره نمود و اظهار داشت: در این سفر با مسئولان موزه ای در اسپانیا مذاكره كردم، آنها خواستار برگزاری نمایشگاهی از آثار تاریخی ایران هستند. ۱۹۶ اثر مقرر است در اسپانیا نمایش داده شود. نمایشگاهی كه در هلند با همین آثار برگزار شده بود، ۴۰۰ هزار بازدیدكننده داشته است. ما در حوزه میراث فرهنگی، همه چیز داریم جز پول.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره تندیس جشنواره فیلم فجر باز اظهار داشت: زمانی كه متوجه شدم تندیس جشنواره فیلم را از كشور امارات می آوریم، ابراز تأسف كردم درحالی كه ایران مهد تمدن است؛ این مساله تحت اختیار ما نبود ولی گلایه كردیم. ما می توانستیم بهترین تندیس ها را تقدیمشان نماییم. امیدوارم دیگر سال آینده حداقل این اتفاق نیفتد.
وی همین طور درباره خطر حذف بعضی از آثار میراث جهانی از لیست یونسكو اضافه كرد: ما هیچ وقت اجازه نمی دهیم به سبب یك اتفاق، آثارمان از ثبت یونسكو بیرون رود. بطور مثال در سوژه راه اندازی زیرگذر شهر تاریخی شوش، مردم و مسئولان دغدغه ای داشتند. برخی می گفتند كه چون در آن محدوده تصادفات زیاد است، باید زیرگذر احداث شود حتی بعضی از مردم گلایه می كردند كه ما دغدغه آنها را در نظر نمی گیریم در صورتیكه این طور نیست و به مردم اطلاعات درستی داده نشده است. با احداث یك كنارگذر، می توان این مشكل را حل كرد. متأسفانه بدون هماهنگی ما، مسئولان شهر اقداماتی كرده بودند كه با ورود استاندار، این مساله متوقف گردید. من نمی دانم چه اصراری بر احداث زیرگذر در آن محدوده وجود دارد كه به سبب آن، این مساله را مسئولان محلی به شورای تأمین برده بودند. اگر این مساله به لحاظ دیرینه شناسی مشكلی نداشت، ما هم با این پروژه مخالفت نمی كردیم.
مونسان گفت: درست نیست كه تعداد آثار تاریخی و اشیاء موزه ای را بیان نماییم اما ما سامانه ای را به نام «جام» طراحی نموده ایم كه همه موزه ها موظف می باشند اشیاء خودرا در داخل آن ثبت كنند؛ بااینكه این ثبت مدتی طول كشیده بود، اما در دو، سه ماه آینده این اقدام تمام خواهد شد. من به بخش میراث فرهنگی این سازمان فشار آورده ام كه باید این مساله جدی گرفته شود ولی در بعضی از موارد باید اصالت اشیاء به تائید برسد. من همین طور به همه دستگاه های اجرایی نامه زدم كه اشیاء تاریخی و موزه ای كه دارند، به ما اعلام كنند. اصلاً قرار نیست مالكیت آن اشیاء از این دستگاه ها گرفته شود. ما فقط می خواهیم لیست خودرا كامل نماییم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همین طور درباره خبر خوبی كه در حوزه صنایع دستی داشته است باز اظهار داشت: ما می خواستیم اعتباری را از سازمان برنامه و بودجه برای بیمه هنرمندان بگیریم ولی از آنجائیكه بودجه اعلامی تا زمان تخصیص اعتبار، تغییر می كند، به معاون صنایع دستی اعلام كردم فعلاً آنرا خبری نكند. ما ۱۱ میلیارد تومان درخواست داشتیم تا مشكل بیمه ۴۰۰ هزار نفر حل شود. این بودجه به خزانه رفت و در لحظه آخر قرار شد ۳ میلیارد تومان بدهند كه با تخصیص آن، بخشی از این مشكل حل خواهد شد.
وی درباره تخریب بخشی از بافت تاریخی شیراز باز بیان كرد: ما با اقدامات شجاعانه ای پیش رفته ایم و جلوی بعضی از این تخریب ها را گرفته ایم ولی ضابطین باید كمك كنند كه مانع تخریب بیشتر بناها شوند. حالا اعلام نموده ایم كه به جای تخریب دو بنا، باید عین به عین، آنها را دوباره بسازند.
مونسان درباب افزایش هزینه بلیت هواپیما اشاره كرد: شخص ریاست جمهوری به این مساله ورود كرد و از افزایش بیش از اندازه قیمت بلیت هواپیما جلوگیری شد البته این را هم باید واقع بینانه ببینیم كه شركت های هواپیمایی باز در شرایط سختی قرار دارند؛ آنها هم باید سرپا باشند. ایرادی ندارد كه اگر قیمت به اندازه نرخ تمام شده، از مسافر گرفته شود، اما اگر بیشتر باشد، خوب نیست. الان بلیت هواپیما واقعاً گران است در نتیجه سفر هم گران می شود ولی سفرهای ارزانتری باز وجود دارد مانند قطار و اتوبوس. حتی می توان بومگردی ها را هم در بسته سفرهای ارزان قرار داد. من می خواهم بگویم كه تنها بخش اقتصادی كه هیچ گونه افزایش نرخی نداشته است، گردشگری بوده است. با وجود اینكه هتلداران با افزایش نرخ در بخش خدمات و تجهیزات مواجه بوده اند ولی هیچ افزایش نرخی برای مسافر اعمال نكرده اند. این مساله را مردم باید در نظر داشته باشند كه نمی توان از مؤلفه های گران مانند سفر با هواپیما و یا در های سیزن بهره برد ولی توقع داشته باشیم سفرمان ارزان باشد.

1397/11/10
00:01:56
5.0 / 5
1536
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , توریست , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد