گزارش مهر از موزه هنرهای ملی

موزه ای كه برای دیدنش باید به یك وزارتخانه رفت

موزه ای كه برای دیدنش باید به یك وزارتخانه رفت

سفرگو: موزه هنرهای ملی مخصوص هنرهایی است كه در سطح كشور ساخته می شده اند نه فقط در یك استان و یا منطقه خاص. این موزه داخل وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و دور از دسترس است.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، موزه هنرهای ملی از دید خیلی ها پنهان مانده است چون در داخل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در میدان بهارستان قرار دارد. باید برای رفتن به این موزه وارد ساختمان وزارت ارشاد شد و از گیت ورودی پرسید كه موزه كجاست. موزه ای كه قبلاً حوضخانه باغ نگارستان بوده است.
باغ نگارستان در زمان قاجار آنقدر بزرگ بوده كه تا خیابان هدایت فعلی هم می آمده است. اما از آن زمان به بعد هر روز از دامنه وسیع این باغ كم شد و حوضخانه باغ كه در بهارستان بود حالا تك و تنها در میان ساختمان های میدان بهارستان افتاده است. مرحوم حسین طاهرزاده بهزاد كه از هنرمندان نقاش و طراح نقشه قالی و مینیاتور بود حوضخانه باغ را در سال ۱۳۰۹ به موزه تبدیل كرد. تا نیم قرن پیش حوض دایره شكل بزرگی از سنگ مرمر میان ستون ها قرار داشت ولی وقتی قرار شد كه این ساختمان موزه شود، آن حوض را هم پر كردند و دورش را آثاری از هنرهای ملی ایران قرار دادند.
در زمان كمال الملك این مكان هم كارگاه های هنری بود، هم گالری و هم فروشگاه آثار هنری. این موزه یكی از موزه هایی است كه هنرمندان آثارشان را هنوز كه هنوز است می توانند به آن اهدا كنند تا شاهد نمایشش باشند.
موزه هنرهای ملی گچ بری های نفیسی دارد كه به شكوه موزه افزوده است گچ بری هایی كه حداقل ۱۲ سالی است تمیز نشده اند و از سفیدی رو به سیاهی می روند. در این موزه نه تنها سقف بلكه درهای به كار رفته برای آن باز همه از هنر ایرانی الهام گرفته شده است درهای چوبی نقش گرفته و سقف گچ بری شده همه و همه نشان داده است كه اینجا خانه هنرمندان است.

در این ساختمان تاریخی اما كوچك همه هنرهای ملی ایران جا گرفته اند مانند منبت كاری، مجسمه سازی، معرق روی چوب، كاشی كاری و كلی هنر دیگر كه دیدن هر كدام از آنها یاد آور این جمله است كه هنر نزد ایرانی ها است و بس.
در هر كجای موزه می توان تابلوی نقاشی بهترین اساتید نقاش را یافت و یا دید كه میز و صندلی های خاتم كاری شده كار اصفهانی ها خودنمایی می كنند. در گوشه و كنار می توان تصاویری از نقش فرش را مشاهده كرد كه حالا هر كدام از آنها اثری میراثی شده اند كه به خاطر هنر به كار رفته در آن فاخر هستند.
گردش در موزه هنر اساتیدی مانند كمال الملك، بهزاد، هادی تجویدی و خیلی دیگر از هنرمندانی را معرفی می كند كه حالا در قید حیات نیستند اما هنرشان ادامه دارد.
در این موزه می شود دو ساعتی زمان گذاشت و از مجسمه نی زن دوره گرد بنام حاج مقبل كه استاد ابوالحسن خان صدیقی از شاگردان كمال الملك آنرا ساخته است دیدن كرد. این مجسمه زیبا در سال ۱۳۱۵ از گچ ساخته شد.

تابلوهای استاد هادی تجویدی هم در این موزه خیره كننده است. در این موزه تابلویی هست كه اگر نگاهش كنید فكر می كنید خیلی سال قبل كشیده شده در صورتیكه هادی خان تجویدی مینیاتوریست روی آن هنری به نام كهنه كاری انجام داده بدین سبب هر كسی كه آنرا نگاه می كند تصور می كند كه تابلو عمری ۲۰۰ ساله دارد در صورتیكه حتی ترك های روی كاغذ آن هم نقاشی شده است.
میزهای معرق كاری شده با چندین كاربری، میزهای خاتم كاری شده با قفل های عجیب و غریب، تابلوهای نقاشی كه شبیه به عكس هستند از استادان برجسته نقاشی و كلی آثار مینیاتوری كه تنها دراین موزه می توان آنها را پیدا كرد، رو به روی بازدیدكنندگان قرار گرفته است.
دستاورهای هنری اساتید در همه رشته های هنری مثل احمد امامی در هنر منبت و مشبك، استاد حسین كاشی تراش و معمارزاده در سفالگری، در این موزه نگهداری می شود.

1397/12/26
14:47:19
5.0 / 5
1505
تگهای خبر: تاریخی , توریست , ساختمان , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد