درصورت تكمیل پرونده ژئوپارك در ارمنستان و آذربایجان

ژئوپارك ارس می تواند چند ملیتی ثبت گردد

ژئوپارك ارس می تواند چند ملیتی ثبت گردد

به گزارش سفرگو پرونده ژئوپارك ارس می تواند با نخجوان آذربایجان و ارمنستان به صورت چند ملیتی ثبت گردد منتها درصورتی كه این كشورها پرونده خویش را تكمیل كنند.



علیرضا امری كاظمی، عضو كمیته علوم زمین و ژئوپارك های كمیسیون ملی یونسكو به خبرنگار مهر اظهار داشت: ژئوپارك ارس در دو سه سال قبل فعالیتهای چشم گیری در جهت ساماندهی و درگیر كردن جامعه محلی و آموزش های وابسته به ژئوپارك انجام داده و فعالیتهای در زمینه آشكار بودن ژئوپارك در منطقه و بحث همیاران را پیش برده است و اغلب كارهای كه لازم بوده را انجام داده است. حالا منتظر هستیم تا ارزیابان برای بازدید از آن به ایران بیایند.
ارزیاب بین المللی یونسكو در امور ژئوپارك ها اظهار داشت: این پرونده اوایل اذرماه از راه كانال رسمی ما كه كمیسیون ملی یونسكو در ایران است برای كمیته جهانی ارسال شد. دو ماه طول می كشد تا مورد ارزیابی قرار گیرد پس از آن اعلام می كنند كه اگر این پرونده مورد تایید باشد، برای اعزام ارزیابان و بازدید میدانی و چك كردن صحت مطالبی كه در پرونده آمده، افرادی را به ایران می فرستند. این بازدید از خرداد ماه سال دیگر تا مرداد صورت خواهد گرفت در این مدت سه روز را كه انتخاب و هماهنگ شده در ژئوپارك می مانند تا از آن بازدید نمایند.
وی درباره محدودیت ها و مزیت های مرزی بودن ژئوپارك ارس هم اظهار داشت: محدودیت آن در این است كه هر فعالیت عمرانی را به علت قوانین مرزبانی نمی توان انجام داد. اما مزیتش هم این است كه كسی نمی تواند تخریبی در آنجا انجام دهد و یا به سایت ها صدمه ای بزند و یا ساخت وساز غیرمجازی انجام دهد. تنها تهدید ژئوپارك ارس عوامل داخلی است نه عوامل بیرونی. سازمان منطقه آزاد ارس باید بتواند از نظر بودجه و اعتبار و ساختار مدیریتی این ژئوپارك را حمایت كند. همینطور در چارت سازمانی خود باید بخشی را بعنوان ژئوپارك داشته باشد. خواسته یونسكو این است كه سیستم مدیریتی رسمی و مشخص و با ثباتی برای ژئوپارك وجود داشته باشد این مدیریت می تواند در چارچوب یك معاونت و یا مدیریت مستقل باشد. مراحل اداری آن هم زمان بر است امیدوارم مراحل اداری آنرا دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد انجام دهد و این چارت را تایید كند.
وی بیان كرد: برخی از ژئوپارك های دنیا بین چند كشور همسایه مشترك هستند. این پرونده ها به علت همكاری بین المللی و افزایش صلح و دوستی بین دو كشور و نزدیك شدن ملت ها مورد توجه یونسكوست و از ژئوپارك های مشترك به خوبی استقبال می كند در ارس هم این پتانسیل وجود دارد و با آذربایجان جمهوری نخجوان و ارمنستان هم مرز است ازاین رو می تواند از این مزیت استفاده نماید متنها كشورهای همسایه كاری روی ژئوپارك شان انجام نداده اند پیشنهاد ما این است كه ارس پرونده خویش را پیش ببرد و پس از اینكه پرونده آنها عملی شد و در حد جهانی قابل طرح بود و با ارس برابری می كرد آن موقع اگر مساحت بخشی كه در آن كشور هست، تا ده درصد مساحت ارس باشد، ارس می تواند تقاضای گسترش بدهد. یعنی اگر مساحت ژئوپاركی كه در آن كشور مدنظر هست، 10 درصد باشد، این دو كشور می توانند پرونده جدیدی تدوین و ارسال نمایند. شبیه به این هست كه انگار ژئوپاركی تا كنون نبوده و از اول می خواهند ژئوپارك ارس را تعریف كنند.
امری كاظمی اظهار داشت: موضوعات زمین شناسی و جغرافیا از مرزهای سیاسی و اداری پیروی نمی كند و خواستگاه زمین شناسی همه آنها یكسان است.

1398/09/23
17:30:27
5.0 / 5
1956
تگهای خبر: آموزش , سایت , یونسكو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد