نظر باغداران باغستان قزوین درمورد شورای فنی میراث فرهنگی چیست؟

نظر باغداران باغستان قزوین درمورد شورای فنی میراث فرهنگی چیست؟

به گزارش سفرگو قزوین شورای فنی میراث فرهنگی شورایی است كه برای باغستان تصمیم گیری می كند و تلاش دارد كه باغستان را حفظ كند اما در قانون حضور باغدار در شورای فنی در نظر گرفته نشده و باغستان را فارغ از باغدار دیده است. در این گزارش نظرات چند باغدار باسابقه و جوان باغستان سنتی قزوین را در مورد این شورا جویا شدیم.


باغستان سنتی قزوین میراثی ۲۰۰۰ ساله ای است که با تلاش فراوان باغدارانی که نسل در نسل عمر خویش را صرف باغستان کرده اند باقی مانده، باغدارانی که معتقدند جایشان در شورای فنی میراث فرهنگی خالی است، شورای فنی میراث فرهنگی شورایی است که برای باغستان تصمیم گیری می کند و تلاش دارد که باغستان را حفظ کند اما در قانون حضور باغدار در شورای فنی در نظر گرفته نشده است.
باغستان بدون باغدار معنایی ندارد
مرتضی تدین که از باغداران قدیمی قزوین است در این خصوص می گوید: شورای فنی میراث فرهنگی هنوز مصوبه ای نداشته است اما معتقد هستم که این شورا به جز دردسر چیزی برای باغداران ندارد؛ مشکل این است که همیشه می گوییم باغستان اما در نظر نمی گیریم که تا باغدار نباشد باغستانی وجود ندارد، درواقع اگر بودجه کل استان قزوین را برای باغستان در نظر بگیریم مسؤلان نمی توانند یک روز باغستان را بدون باغدار اداره کنند.
وی ادامه می دهد: تا حمایتی از باغداران نباشد و باغدار دیده نشود، باغستان معنایی ندارد؛ طرح هایی که شورای میراث فرهنگی دارد درواقع به نفع باغدار نیست و دست وپای باغدار را بسته است چونکه در این شورا فردی که تخصص باغداری داشته باشد و درد باغداران را بشناسند، حضور ندارد.
تدین خاطرنشان می کند: شورای فنی میراث فرهنگی دو تن از باغداران را به جلسات دعوت کرده است و به آنها گفته می خواهیم صحبت شما را گوش نماییم اما تصمیم گیری نهایی بدون حضور آنها انجام می شود، این در شرایطی است که در شورای تصمیم گیری باید باغداری باشد که ایرادات را بگیرد و اعتراض کند؛ در مورد مزیت باغستان می شود سال ها حرف زد اما در شورای فنی باغستان باید تصمیم گیری های درستی صورت گیرد این امر احتیاج به شناخت میدانی از باغستان دارد.
نگاه ما به شورای فنی میراث فرهنگی منفی نیست
محمدرضا بابوک بابیان اینکه هیچ باغداری عضو شورای فنی میراث فرهنگی نیست می گوید: باغداران بعنوان افرادی که در میدان عمل هستند بهتر می توانند نظر بدهند، ما می خواهیم یک نماینده از ما، عضو شورای فنی باشد چونکه در این شورا قوانینی برای باغستان تصویب می شود.
وی ادامه می دهد: از آغاز فعالیت شورای فنی میراث فرهنگی در دو جلسه از بنده بعنوان باغدار و میهمان دعوت شد که در این شورا حضورداشته باشم و از ما مشورت گرفتند اما این کافی نیست، نگاه ما به شورای فنی میراث فرهنگی منفی نیست و منتظریم که قانونی تدوین و مطرح شود اگر خلاف منافع باغستان باشد با آن مخالفت می نماییم.
این باغدار تاکید می کند: مدیر میراث فرهنگی گفته است هر قانون، تدوین و پیش نویس قانون را پیش از اینکه به شورایعالی معماری شهرسازی تهران بفرستیم با باغداران مطرح می نماییم درحالی که اگر نماینده باغداران در شورای فنی حضورداشته باشند طبیعتاً مخالفت کمتری می شود چونکه باغداران در پیش نویس ها نظر می دهند، اما میراث فرهنگی تاکید دارد که ازلحاظ قانونی نمی گردد باغدار عضو شورای فنی باشد.
حضور باغداران در شورای فنی میراث فرهنگی ضروری است
مصطفی حاجی کریمی یکی دیگر از باغداران قدیمی قزوین بابیان اینکه دو جلسه در شورای فنی میراث فرهنگی حضور پیدا کردم، در این خصوص می گوید: در این نشست سؤالاتی از ما پرسیدند و ما هم نظراتمان را بیان کردیم، به قول اعضای شورا چندین جلسه را پشت سر گذاشته و در جلسات گذشته باغداران حضور نداشتند، اما جلساتی که ما حضور داشتیم مفید بود و امیدوارم صحبت های مطرح شده در جلسات عملی شود.
وی تاکید می کند: ما تقاضا داریم که چند باغدار به صورت مستمر در تمامی جلسات مربوط به باغستان حضور داشته باشند اما می گویند ازنظر قانونی محدودیت وجود دارد؛ جلساتی که تشکیل می شود دارای اهمیت است، تابحال درب اتاق مدیرکل میراث فرهنگی به روی ما باز بوده و صحبت های ما را شنیده است اما دوست داریم در شورای فنی هم نمایندگان باغداران حضورداشته باشند.
حاجی کریمی خاطرنشان می کند: درست است که افراد حاضر در شورای فنی متخصص هستند اما باید توجه کرد که افرادی که از کودکی در باغستان بزرگ شده اند نظری دارند که افراد فنی آنرا نمی دانند از طرفی جلسات با حضور باغداران پربارتر می شود، باغستان مشکلات زیادی دارد بسیاری از کارها انجام شده است اما برای بسیاری از آنها هنوز فکری نشده است و باغداران می توانند کمک خوبی در تصمیم گیری ها داشته باشند.
تصمیم گیری کلی در مورد باغستان درست نیست
پوریا کاکوند یکی از باغداران جوان باغستان هم معتقد است: شورای فنی میراث فرهنگی آن طور که باید از نظرات باغداران استفاده نمی کند، در این شورا به باغداران حاضر گفته اند صحبت های شما را شنیدیم حالا بروید ما تصمیم گیری می نماییم.
وی عنوان می کند: یکی از مشکلاتی که در قسمت مدیریتی داریم این است که مدیریت ما شاید دلسوز باشند و بخواهند کاری کنند اما اطلاع دقیقی در مورد باغستان ندارند، در حالی تصمیم گیری می کنند که نمی دانند مشکلات چیست؛ میراث فرهنگی باید توجه کند که باغدار باغستان را ساخته و تلاش باغداران سبب شده این باغ حفظ شود.
این باغدار تاکید می کند: اگر بخشی از باغی را نگهداشتیم به حرمت پدرانمان است، اگر درختی ۶۰۰ ساله است نشان داده است که این درخت توسط نسل های مختلفی موردتوجه قرارگرفته و باغداران آنرا حفظ کردند این در شرایطی است که برای باغدار که درخت را نگه داشته احترام قائل نمی شوند، درنهایت حضور باغداران در این شورا اهمیت بسیاری دارد و باید به صورت جدی موردتوجه قرار بگیرد.
کاکوند خاطرنشان می کند: باغستان دارای محله های مختلفی است و از میراث فرهنگی توقع داریم که برای هر محله باغستان تصمیمی که می گیرد بزرگان همان محله را دعوت کند و از نظرات آنها استفاده نماید چونکه تصمیم گیری کلی در مورد باغستان درست نیست.



1399/06/16
22:34:58
5.0 / 5
1443
تگهای خبر: فرهنگی , متخصص , میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد