کشف آثاری از دوره سلوکی تا اواخر دوره اشکانی در بیستون

کشف آثاری از دوره سلوکی تا اواخر دوره اشکانی در بیستون

سفرگو: سرپرست هیأت دیرینه شناسی در تپه گوهره بیستون، حاصل کاوش در این محوطه را کشف شواهد معماری نظیر دیوارهای سنگی، خشتی و سنگفرشی از 3 فاز مختلف زمانی سلوکی و اشکانی اعلام نمود.



به گزارش سفرگو به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، رامین چهری سرپرست هیأت دیرینه شناسی کاوش در تپه گوهره بیستون اظهار داشت: تپه گوهره در روستایی به همین نام واقع شده که با فاصله ۴ کیلومتری از آثار شاخص بیستون و راه شاهی بر این منطقه مهم اشراف دارد.
سرپرست هیأت دیرینه شناسی با بیان این نکته که اولین بار این محوطه در سال ۱۳۹۳ توسط نگارنده شناسایی و بررسی گردید، اضافه کرد: تپه گوهره که بر روی یک محوطه از دوران آهن شکل گرفته، بغیر از شرایط سیاسی جغرافیایی خاصی که دارد، دارای سفال های شاخص از دوره های سلوکی و اشکانی بوده و همین طور شواهدی از معماری در آن دیده می شد.
این دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: آثار و شواهد موجود نشان از یک محوطه مهم در منطقه بگستانه دوران تاریخی داشت بدین جهت و در نهایت کاوش در این محوطه در دستور کار قرار گرفت و یک ترانشه اصلی در ابعاد ۵ در ۱۰ و یک گمانه ۳در۲ بر روی سطح تپه بوجود آمد.
او حاصل کاوش در این محوطه را کشف آثار و شواهد معماری مانند دیوارهای سنگی و خشتی و سنگفرشی از سه فاز مختلف زمانی احتمالاً سلوکی، اوایل اشکانی و اواسط تا اواخر اشکانی اعلام نمود و اضافه کرد: البته در حدود دوران میانه اسلامی یک قبرستان بر روی محوطه شکل می گیرد که به لایه های معماری فاز متاخر اشکانی لطمه وارد کرده است.
سرپرست هیأت دیرینه شناسی از میان دیگر یافته های کاوش، به وجود آثاری از کوره ذوب احتمالاً شیشه، چند ظرف سفالی سالم، قطعاتی از آثار مفرغی و آهن، سفال های شاخص کلینکی منقوش و لعابدار به همراه سردوک ها، شیشه و مهره ها اشاره نمود و اظهار داشت: «وجود استقرار عصر آهن سبب کشف سفال های شاخص و ابزارهای سنگی از این دوره شد.
چهری در ادامه ضمن اشاره به برخی مشکلات موجود در فصل نخست کاوش در این محوطه اظهار نمود: معتقدیم فصل بعدی کاوش در تپه گوهره می تواند اطلاعات ارزشمندی از دوران سلوکی و اشکانی بیستون و زاگرس مرکزی در اختیار ما قرار دهد.


منبع:

1400/10/21
16:05:37
5.0 / 5
467
تگهای خبر: تاریخی , روستا , فرهنگی , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد