دالاهو ایستگاه قطار گردشگری كرمانشاه؛

سرزمین سراب ها و بناهای تاریخی میزبان گردشگران نوروزی ۱۴۰۱

سرزمین سراب ها و بناهای تاریخی میزبان گردشگران نوروزی ۱۴۰۱

سفرگو: قطار گردشگری کرمانشاه به ایستگاه سرزمین سراب ها و بناهای تاریخی رسید تا دالاهو میزبان توریستهایی از داخل و خارج کشور باشد.


دریافت 29 MB خبرگزاری مهر - گروه استان ها- سمیه نوری: استان کرمانشاه از اولین زیستگاه های بشری و مهد تمدنی بوده که با برخورداری از فرهنگ غنی، طبیعت بکر، جاذبه های تاریخی فراوان بسیار و بعنوان یکی از غنی ترین مناطق از نظر آثار تاریخی، جاذبه های طبیعی مورد توجه گردشگران و مسافران قرار گرفته است و همین طور کرمانشاه بعنوان استانی کوهستانی در بین کوه های سر به فلک کشیده ای قرار گرفته که دارای مقاصد طبیعت گردی بسیار زیادی نظیر آبشارهای خروشان، چشمه سارها، غارها و سراب ها است که سالانه گردشگران بسیار زیادی از داخل و خارج ایران از این جاذبه های طبیعی بازدید به عمل می آورند. دالاهو یکی از شهرستان های استان کرمانشاه است که در ۹۰ کیلومتری غرب شهر کرمانشاه واقع شده و با مرکزیت شهر کرند غرب حدود ۵۴ هزار نفر جمعیت دارد و به لحاظ آب و هوایی این شهرستان آب و هوایی سرد و کوهستانی دارد. طبق گفته اهالی بومی این شهرستان نام این شهرستان از ۲ واژه «دال» و «آهو» گرفته شده است که دال در گویش کردی به مدلول عقاب است و آنگونه که پیداست در کوه های این شهرستان عقاب ها و آهوهای بسیاری وجود داشته و بنابراین نام آنرا دالاهو گذاشته اند. وجود آثار تاریخی و باستانی منحصر به فرد از دوران مختلف همچون صدر اسلام شهرستان دالاهو را ممتاز کرده و از منظر اکوسیستم یکی از شهرستان های زیبا و بکر ایران است که می توان با طبیعت زیبای شمال ایران را با آن مقایسه کرد. طبیعت دست نخورده و بکر شهرستان دالاهو بین سه شهر گهواره، ریجاب و کرند غرب تقسیم شده است که حقیقت هم تا حالا خیلی از جاهای دیدنی در این شهرستان ناشناخته باقی مانده است اما با این وجود صنایع دستی همچون چاقو و گلیم های بافته شده حاصل دست مردمان این شهرستان بوده که از شهرت و کیفیت بالایی برخوردار می باشد. ازجمله جاذبه های گردشگری و تفریحی شهرستان دالاهو می توان به سراب های کرند غرب، روستای شالان، چشمه نره کانی، توتشامی، آبشار زیبای ژالگه، حریر، ریجاب، قورچی واشی، قلعه زنجیر، گوراجوب و سراب سفرشاه، رود زریسک و آبشار پیران اشاره نمود اما مناطق طبیعی دیگر دالاهو مانند جنگل های زیبا و بکر بلوط به ویژه در منطقه گهواره طبیعت روح بخشی را به وجود آورده است که هنگام مسافرت به این منطقه نمی توان به آسانی از کنار جاذبه های گردشگری آن عبور کرد. سراب کرندغرب یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان دالاهو «سراب کرند غرب» است که با پوشش گیاهی طبیعی، جاذبه های کوهستانی و ارتفاعات زیبایی که دارد اکوسیستم منحصر به فردی را در این منطقه به ارمغان آورده است و این سراب یکی از پرآب ترین چشمه های شهرستان دالاهو و حتی استان کرمانشاه در این منطقه است که در بلندترین نقطه شهر کرند قرار گرفته که موجب ایجاد پارک زیبای امیر در پایین دست خود شده است.
آب شرب شهر کرند غرب از این سراب تامین می شود که گفته می شود علت اصلی به وجود آمدن شهر کرند وجود این چشمه بوده است و مابقی آن به سمت باغات و مزارع این شهرستان هدایت می شود. سرسبزی و لطافت هوا در سراب کرند خصوصاً در فصل بهار و تابستان برای اهالی شهر کرند موقعیت ویژه ای را فراهم نموده تا گردشگران بتوانند به دور از کار روزانه مدت زمانی را در کنار خانواده خود در این مکان سپری کنند. مسجد عبداله بن عمر یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی به جا مانده از صدر اسلام در ایران مسجد عبداله بن عمر در شهر ریجاب است که طبق اسناد مکتوب شده ساخت این مسجد به دست عبدالله بن عمر پسر خلیفه دوم صورت گرفته که حتی قدمت این مسجد به تاریخ پیش از ساخت مسجد تاریخ خانه شهر دامغان باز می گردد.
طرح و بنای این مسجد مستطیلی بوده که از قلوه سنگ و ملاط و با منبری پست به محراب تولید شده که در زاویه جنوب غربی شهرستان قرار دارد همین طور این مسجد به مرور زمان به دلیل تخریب تاحدودی غیر قابل استفاده شده بود که با کمک سازمان میراث فرهنگی مجدد باز سازی و بعنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است. ریژاو یا ریجاب منطقه ای خوش آب و هوا به نام ریجاب با نام محلی «ریژاو» وجود دارد که با درختان وحشی و آبشار بی نظیر و باطراوتش دیدگان را مسخ خود می کند و آبشار پیران در شهر ریجاب یکی از بلندترین آبشارهای ایران بوده که این آبشار با هندسه سه طبقه مانند خود حدود ۱۵۰ متر ارتفاع داشته که به علت ارتفاع بلند و صخره های دیوار آن صعود از آبشار را غیرممکن کرده است.
آبشار پیران آبشار پیران در چهارمین همایش شورای سیاستگذاری ثبت آثار ملی کشور در فهرست میراث طبیعی کشور قرار گرفته که به علت وقوع زلزله سال ۹۶ در کرمانشاه قسمت ورودی این آبشار از محل پارکینگ خودرو ها تا محل فرود آبشار و حوضچه آن تخریب شده که همین مورد سبب مسدود شدن محل ورودی به فاصله ۵۰ متر تا پیش از حوضچه آبشار با وجود سنگ های عظیم شده است. نام صحیح این آبشار ریژاو بوده که در زبان کردی به مفهوم سرازیر شدن آب است اما همچون پوشش گیاهی آبشار ریژآو می توان به گونه هایی همچون درختان بلوط، تمشک وحشی، پسته کوهی، بید، چنار زالزالک، سماق، آلبالوی وحشی، ریواس، اسپند، انجیر کوهی، زیتون، قارچ، تولکه، ترشه، گردو، انار، انگور، هلو و … اشاره نمود. طبیعت بی نظیر روستای شالان یکی از قدیمی ترین و دیدنی ترین روستاها برای علاقه مندان به توریست «روستای شالان» واقع در ۲۳ کیلومتری سرپل ذهاب، ۳۳ کیلومتری کرند غرب و ۱۴۰ کیلومتری کرمانشاه است. روستای شالان هوایی خنک و فوق العاده دلنشین دارد که در فصل بهار و تابستان هوایی نسبتاً خنک داشته و در فصل پاییز و یا زمستان، سرد و برفگیر است و یکی از جاذبه های مهم و تعجب آور آن وجود رودخانه پر آب الوند در قسمت جنوبی آنست که هرساله تعداد زیادی از گردشگران برای بازدید و لذت بردن از آن راهی این روستا می شوند. روستای شالان حدود یک هزار و ۷۰ متر از دریا ارتفاع داشته و مورخان مختلف با بررسی این آثار بسیار قدیمی در این روستا پیش بینی کرده اند که احتمالاً، قدمت این روستا به دوره ساسانیان باز میگرد و همین طور طبق بررسی های انجام شده خیلی از بناهای آرامگاهی روستای شالان در دوره صفویه و به دستور شاه عباس راه اندازی شده و در دوره قاجاریه مرمت و بازسازی شده اند. روستای شالان تاریخی عظیم را در دل خود جا داده است که ازجمله بناهای تاریخی و آرامگاه های موجود در آن شامل مسجد عبدالله بن عمر، بابا یادگار، مقبر شیخ بایزی، مقبر ابودجانه، مقبر باباشیخ، مقبره بابا فقی، قصر یزدگردو طاق گرا است. روستای سرخه دیزه بقایای بنای سرخه دیزه مربوط به دوره ساسانیان بوده که در شهرستان دالاهو و در روستای سرخه دیزه واقع شده و این اثر در سال ۱۳۸۴ بعنوان یکی از آثار ملی ایران با عنوان بقایای بنای سرخه دیزه ثبت ملی شده است.
منطقه سرخه دیزه یکی از زیباترین دره های استان کرمانشاه است که پوشیده از درختان بلوط، ارجن و ون است که در فصول مختلف سال خصوصاً بهار و تابستان از زیبایی فوق العاده ای برخوردار می باشد و این روستا از شمال به کوه بانه ریزه، از غرب به کوه نوار و از جنوب غرب به کوه گورجو ختم می‏ شود که ارتفاع این روستا از سطح دریا یک هزار و ۱۹۰ متربود و آب و هوایی معتدل و خشک دارد. دیوارهای بلند صخره ای و عبور جریان آب از بین این روستا پوشش سرسبز و خرمی را به وجود آورده است همین طور وجود منطقه جنگلی اروند چوب و انارک با دارا بودن گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان، گل سفید، تلخ بیان، گون و ریواس و وجود دشت های پر از شقایق اهالی روستا و توریستهایی که از آنجا عبور می کنند را سر ذوق آورده است.


منبع:

1401/01/08
17:08:11
5.0 / 5
465
تگهای خبر: آثار تاریخی , باستانی , پاركینگ , تاریخی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد