مدیركل جهاد كشاورزی استان مركزی:

رتبه سوم تولید انار دنیا در اختیار ایران است

رتبه سوم تولید انار دنیا در اختیار ایران است

به گزارش سفرگو، مرکزی مدیرکل جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: ایران با یک میلیون و 200 هزار الی یک میلیون و 300 هزار تن، بعد از هند با 2 هزار و 400 میلیون تن و چین با هزار و 600 میلیون تن، در رتبه سوم تولید انار دنیا قرار دارد.


علی صفری در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره انار خورهه، تامین امنیت غذایی کشور را وظیفه اصلی جهاد کشاورزی دانست و اظهار داشت: امنیت غذایی یکی از مولفه های اصلی قدرت هر کشور است که اتفاقات امسال، مثالی برای آن بود چونکه جهان در تامین گندم با چالش مواجه گردید و کشورهای دارای گندم نیز به کشورهای دیگر گندم نمی دادند.
وی با اعلان اینکه یکی از سیاست های جهاد کشاورزی به بحث الگوی کشت معطوف شده که گندم محور آنست، اضافه کرد: تنها راه رسیدن به امنیت غذایی افزایش راندمان است.
وی افزود: اگر بخواهیم خودمان را نقد نماییم، یکی از ضعف های ما راندمان است که به اندازه کافی وجود ندارد، برای اینکه این تصور را نداشتیم که به این نقطه از بحران آب خواهیم رسید. با وجود چالش آبی، ۳۰ میلیون تن تولید محصول در استان داشتیم که به سختی حاصل شده است.
وی با اعلان اینکه در اقلیم خشک قرار گرفته ایم اظهار داشت: بحث خشکسالی مربوط به امسال و سالهای قبل نیست و همیشه به این شکل بوده است. باید به فکر اصلاح الگوی کشت باشیم که امسال شروع شده است و حتما باید به سمت مکانیزه کردن باغ ها و افزایش راندمان با بهره گیری از روش های نوین حرکت نماییم.
صفری اضافه کرد: ایران با یک میلیون و ۲۰۰ هزار الی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن، بعد از هند با ۲ هزار و ۴۰۰ میلیون تن و چین با هزار و ۶۰۰ میلیون تن، در رتبه سوم تولید انار دنیا قرار دارد. متوسط عملکرد انار در کشور ۱۵ الی ۱۷ تن در هکتار است که کشاورزان نمونه ما ۱۲۰ الی ۱۳۰ تن برداشت در هکتار را در کارنامه دارند و اگر به نصف همین عملکرد هم برسیم، می توانیم در تولید کل محصولات خودکفا شویم.
وی افزود: متوسط تولید گندم ۴ تن در هکتار بوده است اما در محلات ۱۲ تن در هکتار نیز برداشت داشته ایم.
وی در مورد آفات انار اظهار داشت: ۳۰ درصد تولید انار بواسطه آفتاب سوختگی از بین می رود، راه حل این مسئله ایجاد سایبان است که با پرداخت تسهیلات دراین زمینه، حمایت های صورت می گیرد که پرداخت تسهیلات در ساوه شروع شده است.
صفری ضمن تشکر از کشاورزان محلاتی اظهار داشت: بااینکه مساحت زیر کشت محصولات کشاورزی محلات کم است اما از نظر عملکرد، یکی از شهرهای نمونه استان است. بااینکه محلات شهر گل و گیاه است و در حوزه ماهیان زینتی رتبه دار است اما در راه افزایش راندمان، کار بسیار است.
امام جمعه شهرستان محلات نیز اظهار داشت: خداوند در آیه ۹۹ سوره انعام، عظمت و هنرنمایی خودرا در پرورش گیاهان بیان کرده و از ما خواسته در این زمینه شکرگزار بوده و تامل و اندیشه نماییم.
حجت الاسلام دکتر مهدی ربانی با اشاره به انتخاب نام جشنواره با عنوان شکرگزاری، اظهار داشت: ما همه باید شکرگزار خداوند به خاطر نعمت های مختلف باشیم.
آقاگلی، بخشدار شهرستان محلات نیز، هدف از برگزاری جشنواره را معرفی روستای تاریخی و باستانی خورهه و انار این دهستان به عنوان یکی از با کیفیت ترین انارهای کشور و همین طور ایجاد اشتغال و نشاط اجتماعی برای مردم این روستا دانست.
در پایان، از برخی از خیرین شجره طیبه روستای خورهه با اهدای لوح، تقدیر گردید.














منبع:

1401/08/19
11:04:23
5.0 / 5
277
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد