گزارش سفرگو؛

بررسی آمار سفر در نوروز رمضانی

بررسی آمار سفر در نوروز رمضانی

سفرگو: به گزارش سفرگو، استقبال از سفرهای شخصی، افزایش اقامت در چادر و کاهش اقامت در هتل ها طی ایام نوروز ۱۴۰۲ در بین آمارهای عرضه شده توسط ارگان های مختلف عضو ستاد خدمات سفر بیشتر به چشم می آید و قابل تامل است.



خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ نوروز ۱۴۰۲ با انجام سفرهای نوروزی دو هفته ای و انبوه طی شد این دفعه هم تحلیل سفرها توسط ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر انجام نگرفت تا صدمه ها و نقاط قوت آن مشخص شود. منتها در یک جلسه بدون حضور خبرنگاران باز هم تنها به عرضه آمار پرداختند و نه صدمه شناسی سفرها!
این اتفاقی است که هر سال می افتد و باآنکه چندین دستگاه عضو ستاد سفر هستند اما اگر هر کدام که کار خویش را جداگانه انجام دهند و در چارچوب ستاد هماهنگی کار نکنند هم باز هم مردم در تعطیلات نوروزی به سفر می روند. چه آنها که با وسایل حمل و نقل عمومی سفر می کنند و چه افرادی که خودروی شخصی را ترجیح می دهند.
از سویی هر ساله شاهد می باشیم که دستگاه ها در جلسات ستاد سفر تنها به بیان گزارش می پردازند و برنامه ریزی ها و هماهنگی ها در داخل دستگاه ها به انجام می رسد و نه ستاد سفر. چون خیلی از آنها مانند وزارت راه و شهرسازی در داخل دستگاه خود جلسات ستاد سفر را برگزار می کنند بدون آنکه نیازی به حضور وزارت میراث فرهنگی داشته باشند.
امسال هم برنامه ریزی هایی صورت گرفت تا مردم بهتر بتوانند از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند، هتل ها هم تا جایی که امکان داشتند قیمتها را به نرخ مصوب رساندند تا جبران تخفیف هایی که می دادند شود. از آن طرف بوم گردی ها هم که هنوز ضابطه درستی ندارند، به حدی قیمتها را بالا بردند که نرخ آنها با نرخ اقامت در هتل تفاوت محسوسی نداشت.
غیر از آن نظارت بر خانه مسافرها انجام نمی شد و همانند ویلاها و خانه های اجاره ای غیر رسمی فعالیت می کردند. چون در سال ۱۴۰۱ مجریان خانه مسافرها خلع ید شدند.
اما سال جاری سفرهای نوروزی یک تفاوت ویژه داشت و آن هم همزمانی عید نوروز با ماه رمضان بود. این همزمانی باعث شد خیلی ها در هفته دوم عید به سفر نروند یا سفرها با مدت ماندگاری کمی رو به رو شود.
تورم بی سابقه و تاثیر آن روی سفر
به هر حال بررسی بعضی از آمارهای عرضه شده توسط دستگاههای متولی سفر در ایران نشان میدهد که وضعیت سفرهای نوروزی ۱۴۰۲ به چه صورت بوده است. این آمارها نشان میدهد مردم بعد از سال ها تردید در مسافرت به سبب شیوع کرونا، این دفعه با با تورم بی سابقه ای رو به رو شده اند که آنها را از انجام سفرهای مطلوب برحذر می کرد. چون که هزینه سفر یک خانواده چهار نفره در سه روز و اقامت در هتل یا مراکز رسمی مجوزدار بسیار گران شده است.
در عین حال که هتلداران از کاهش اقامت در هتل خبر دادند اسکان فرهنگیان در مدارس و خانه های معلم تقریبا با همان میزان افزایش رو به رو بوده است
بنابراین خیلی از شهرها شاهد افزایش اقامت چادرخواب ها بوده اند و میزان سفرهای شخصی و سفر با وسایل حمل و نقل عمومی هم افزوده شد. همینطور در عین حال که هتلداران از کاهش اقامت در هتل خبر دادند اسکان فرهنگیان در مدارس و خانه های معلم تقریبا با همان میزان افزایش رو به رو بوده است.
توزیع سفرها هم آن طور که انتظار میرفت به سبک سال های پیش انجام شد. به قول مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور در جلسه ای که روز یازدهم فروردین برگزار شد؛ بیشترین میزان سفرها به مقصد استانهای مازندران، گیلان، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس، خوزستان، بوشهر، اصفهان، آذربایجان شرقی انجام شده است. همینطور بیشترین اقامت رسمی به ترتیب در استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، گیلان، مازندران، فارس، اصفهان و آذربایجان شرقی بوده است.
این آمار هم نشان میدهد که همچنان استانهای شمالی و شهرهایی که در طول سال همواره مقصد سفر بوده اند، مورد توجه قرار دارند و شهر جدیدی در این سال ها بعنوان مقصد گردشگری به این لیست ها اضافه نشده است.
آمار تردد جاده بین استانی و شهری در کشور
طبق اعلام سردار سید تیمور حسینی جانشین رئیس پلیس راهور فراجا ۵۱۳ میلیون تردد از زمان آغاز طرح نوروزی یعنی ۲۴ اسفند تا پایان روز ۱۵ فروردین ماه سال ۱۴۰۲ انجام شده است. در این جابه جایی ها ۸۷۱ تن در صحنه تصادفات رانندگی جان باختند. در سال قبل سرهنگ عین الله جهانی، معاون اجتماعی پلیس راهور تعداد کشته شدگان را حدود ۷۴۶ نفر دانست.
۱۶ میلیون نفر از حمل و نقل عمومی استفاده کردند
در مقابل، شهریار افندی زاده سرپرست معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی اعلام نموده که تعداد مسافران جابجا شده در سطح کشور توسط حمل و نقل عمومی از آغاز طرح نوروزی یعنی ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ در بازه ۲۰ روز بیشتر از ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر بوده است.
وی اظهار داشت: تا کنون ۶ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۷۹۸ مسافر توسط حمل و نقل عمومی جاده ای به مسافرت رفته اند و ۴۵ میلیون خودرو در جاده های کشور تردد داشته اند.

۳۵ درصد کاهش اقامت در هتل
اگرچه جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران کشور به خبرنگار مهر اظهار داشت: هتل های کشور در هفته اول با ۲۵ درصد و در هفته دوم عید با ۳۵ درصد کاهش اقامت در هتل های کشور رو به رو بوده اند؛ اما در مقابل آن مدیرکل رفاه و پشتیبانی وزارت آموزش وپرورش گفته است که با رشد ۳۰ درصدی پذیرش میهمانان نوروزی (فرهنگیان و خانواده آنها) در اقامتگاه های خانه معلم و مدارس رو به رو شده اند.
درآمدی میلیاردی از اسکان فرهنگیان
همچنین بیشتر از یک میلیون و ۶۶۷ هزار نفر تا روز ۱۳ فروردین از این اقامتگاه ها بهره برده اند که بیشترین پذیرش هم در استانهای فارس، اصفهان و خراسان رضوی بوده است.

طبق اعلام وزارت آموزش وپرورش تا روز نهم فروردین ماه نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از اسکان فرهنگیان در اقامتگاه های این وزارت خانه بوده است.
۶ میلیون نفر بلیت الکترونیکی موزه خریدند
در نشست جمع بندی آمار ستاد تسهیلات سفر که امروز در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، بخش های مختلف وزارت خانه آماری را عرضه دادند. همچون مرتضی ادیب زاده مدیرکل امور موزه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که اظهار داشت: در نوروز ۱۴۰۲ حدود شش میلیون نفر بازدید از موزه ها و اماکن تاریخی که امکان صدور بلیت الکترونیکی داشته اند، ثبت شده است.
ادیب زاده بیان نمود: در نوروز سال جاری، از مجموع ۲۶۸ موزه، ۱۵۳ پایگاه ملی و جهانی و ۳۵ محوطه تاریخی که امکان برگزاری مراسم و رویدادهای فرهنگی را داشتند، حدود شش میلیون بازدید ثبت شده که حکایت از بازدید ۴.۵ میلیون نفر از این اماکن را دارد. البته این تعداد در ارتباط با اماکن و موزه هایی است که امکان فروش بلیت الکترونیکی را داشته اند.

مریم جلالی معاون صنایع دستی کشور هم اظهار داشت: در نوروز سال جاری ۹۲۰ بازارچه صنایع دستی بوجود آمده که ۱۱۵۰۰ غرفه دارد. این در حالیست که علاوه بر این تعداد بازارچه که به همت همکاران ستادی و استانی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برپا شد، با همکاری سایر دستگاه ها مانند شهرداری ها و … شاهد برگزاری تعداد دیگری بازارچه صنایع دستی بودیم.
برقراری ۲۱ هزار پرواز نوروزی
محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از برقراری ۲۱ هزار پرواز نوروزی در امنیت کامل و جابجایی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارنفر مسافر در یازه زمانی ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ اطلاع داد و اظهار داشت: ۸۳ درصد پروازها بموقع انجام شد.
اتفاقات خوشایند سفرهای ۱۴۰۲
با این وجود برخی اتفاقات در طول نوروز سال جاری هم سبب شده بود تا طعم خوشی زیر زبان گردشگران نوروزی بیاید همچون این که برای نخستین بار در بندر چابهار شناور گردشگری دریایی افتتاح شد.
قاسم عسکری نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بعد از دریافت مجوزهای قانونی دریایی و ارگان های نظارتی توسط متولیان امر و متقاضیان برگزاری تورهای گردشگری دریایی و با بهره گیری از توان بومی محلی و افزایش ضریب ایمنی دریانوردی همچون تأمین جلیقه نجات به تعداد گردشگران دریایی، تأمین حلقه های نجات، تأمین مسیر ایمن تردد به شناور، نرده کشی و ایمن سازی دیوارهای اطراف و تهیه بروشورهای نکات حفاظت ایمنی سفر و حفظ محیط زیست و گماردن راهنمایان و تورگردانان، سعی کردیم تا برای اولین بار در تاریخ بندر چابهار گردشگری دریایی توسط شناورهای سنتی آغاز به کار کند.

او افزود: این حرکت تفریحی و فرهنگی دریایی با هدف اشاعه فرهنگ ایمنی و زیست محیطی دریایی و معرفی ظرفیت های موجود چابهار که مدت ها مورد غفلت قرار گرفته بود نوروز سال جاری با راه اندازی گردشگری دریایی با شناورهای سنتی انجام شد که مورد استقبال خیلی خوب گردشگران و شهروندان چابهاری قرار گرفت.
پیش از این مرکز آمار ایران در آخرین گزارش های عرضه کرده در طرح آمارگیری از گردشگران ملی، وضعیت سفرهای داخلی ایرانیان را این طور ارزیابی کرد که بیشتر سفرها در طول سال با هدف دیدار دوستان و بستگان به انجام می رسد و ازاین رو بیشترین اقامت هم در خانه آشنایان بوده است.
این آمار را میتوان به آمار نوروز ۱۴۰۲ هم بسط داد چون همچنان ایرانیان در روزهای عید بیشتر به منازل اقوام می روند و در تلاش هستند برای کاهش هزینه ها، سفرهای شخصی انجام دهند تا استفاده از تورهای گردشگری.

1402/01/17
17:01:15
5.0 / 5
385
تگهای خبر: آموزش , تاریخی , تعطیلات , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد