در گزارش سفرگو عنوان شد؛

ثبت گلاب گیری گیلده شفت در لیست میراث ناملموس کشور

ثبت گلاب گیری گیلده شفت در لیست میراث ناملموس کشور

به گزارش سفرگو، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شفت از ثبت گلاب گیری گیلده شفت در لیست میراث ناملموس کشور اطلاع داد و اظهار داشت: سالانه ۴ هزار لیتر گلاب در این شهرستان تولید می شود.



رسول فروغی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: با عنایت به شرایط اقلیمی شفت و رویش گل های محمدی در منطقه جیرده به ویژه گیلده، هر ساله این شهرستان میزبان بیشتر از ۵ هزار نفر توریست در چارچوب تورهای گلاب گیری در بازه زمانی اوایل اردیبهشت تا اوایل خرداد ماه است.
وی ضمن اشاره به این که شفت بعنوان یکی از شهرستان های برتر صنعت گلاب گیری مطرح است، اضافه کرد: بعد از ثبت ملی گلاب گیری روستای گیلده در لیست میراث ناملموس کشور سعی شده تا با برگزاری جشنواره این صنعت بیشتر از گذشته توسعه یابد.
فروغی با تکیه بر این که طی سالهای اخیر رشد زیر کشت گل محمدی در روستاهای شفت علاوه بر کار آفرینی رونق اقتصادی هم داشته است، اظهار داشت: سالانه ۴ هزار لیتر گلاب در این شهرستان تولید می شود.
وی افزود: جشنواره گل محمدی و گلاب گیلده امروز چهارشنبه از ساعت ۱۰ بامداد تا ساعت ۱۸ عصر برابر با سال روز حماسه فتح خرمشهر در این شهرستان برگزار می گردد.
فروغی خاطرنشان کرد: شیوه سنتی تهیه گلاب در روستای گیلده از قدمتی طولانی برخوردار بوده و از اواخر قاجار رواج داشته است و هم اکنون بیشتر از ۱۲ هکتار از زمینهای این روستا به کشت این محصول اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ غرفه عرضه محصولات صنایع دستی و محصولات بومی و محلی و شیرینی در کنار جشنواره تدارک دیده شده است، افزود: اجرای مراسم لافند بازی توسط پهلوان «جمشید حسین زاده و خانواده اش» از خطه شفت یکی از برنامه های تدارک شده در این جشنواره است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شفت افزود: اجرای ترانه های گیلکی، نمایش طنز، کشتی گیله مردی و…از دیگر برنامه های این جشنواره عنوان نمود.
وی با تکیه بر این که معرفی آئین ها و فرهنگ ها همچون عناصر تقویت گردشگری در شفت است، اضافه کرد: جذب توریست در این شهرستان نباید تنها متکی بر جاذبه های طبیعی و میراثی باشد و می طلبد تا با تلاش و پرداختن به آئین ها و سنن اصیل هر روستا نسبت به توسعه پایدار گردشگری اقدام نمود.


منبع:

1402/03/06
15:07:01
5.0 / 5
346
تگهای خبر: توریست , تولید , روستا , صنایع دستی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد