شالبافیان مطرح كرد؛

اثر ابر رویداد پیاده روی اربعین در ۸ استان ایران

اثر ابر رویداد پیاده روی اربعین در ۸ استان ایران

به گزارش سفرگو، معاون گردشگری اظهار داشت: اثرات ابر رویداد پیاده روی اربعین محدود به عراق نیست. ۶ استان از آذربایجان غربی تا ایلام و استان های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی هم درگیر برگزاری این رویداد هستند.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، نشست پیرامون اهمیت رویداد بزرگ پیاده روی اربعین با حضور علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در سالن خلیج فارس معاونت گردشگری برگزار گردید.
علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی در این جلسه اظهار داشت: جاذبه های گردشگری از دو بعد مکان محور و زمان محور مورد بررسی قرار می گیرند. امروزه جاذبه های مکان محور جای خویش را به جاذبه های زمان محور داده اند؛ هم اکنون اهمیت جاذبه های زمان محور بگونه ای است که در زمره مهم ترین سیاست گذاری گردشگری قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: طیف برگزاری جاذبه های زمان محور (رویدادها) بسیار متنوع است؛ رویدادها متأثر از مبحث های مختلف میراث فرهنگی، کشاورزی، آئینی، دینی و مذهبی و.... هستند. رویدادها ظرفیتهای بالقوه ای دارند که می توانیم متناسب با سلیقه و ذائقه مسافران و گردشگران از آن استفاده نماییم.
وی تصریح کرد: اثرات ابر رویداد پیاده روی اربعین تنها محدود به عراق نیست. ۶ استان غربی ایران از آذربایجان غربی تا ایلام و همینطور دو استان سیستان و بلوچستان و خرسان رضوی هم درگیر برگزاری این رویداد هستند. مسیر زائرین هم از ۱۲ استان کشورمان با محوریت ۵ استان مانند همدان و کهگیلویه و بویراحمد می گذرد.
توجهی به رویکرد معنوی سفر نکرده ایم
محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی هم در این جلسه اظهار داشت: بحث جاذبه گردشگری خیلی مهم است. مرکز ثقل گردشگری جاذبه است. موتور گردشگری بدون داشتن جاذبه حرکت نمی نماید. مزیت در گردشگری هم اهمیت دارد. مزیت عامل اصلی برنده بودن در رقابت گردشگری می باشد. هرچند مزیت حمل و نقل و مدیریت و... مهم می باشد اما مزیت جاذبه جایگاه بالاتری دارد. امروزه کشورها بخصوص کشورهای درحال توسعه، علاوه بر فراهم ساختن زیرساخت ها به دنبال ایجاد جاذبه های گردشگری هم هستند.
وی اضافه کرد: در بین جاذبه های مزیت آور، رویدادها از اهمیت زیادی برخوردار می باشند. اهمیت این مسئله سبب شده این جوامع با عنایت به منابع شأن به لحاظ زمانی و مکانی رویدادی را خلق کنند ازاین رو خلق یک رویداد و توجه به جاذبه ها مزیت به حساب می آید.
وی اظهار داشت: رویدادهای بزرگی مانند پیاده روی اربعین از دو منظر اجتماعی و فرهنگی قابل مطالعه است. از دیدگاه اجتماعی، مدیریت این ابر رویداد خیلی سخت است چونکه انبوه زیادی از مردم در یک زمان و مکان مشخص از یک نقطه ای به نقطه دیگر سفر می کنند. از دیدگاه فرهنگی هم مسئله گردشگری از اهمیت زیادی برخوردار می باشد چونکه گردشگری یکی از مؤلفه های فرهنگی قلمداد می شود؛ توریست یک رسانه ای است که پیامی را از یک نقطه به نقطه انتقال می دهد. این مؤلفه هم باید مورد مطالعه قرار بگیرد.
برگزاری کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت
وی اضافه کرد: در کتاب های علمی گردشگری تنها از مکه و زیارت خانه خدا بعنوان بزرگترین رویداد مذهبی نام می برند در حالیکه رویداد پیاده روی اربعین هم بسیار اهمیت دارد چونکه خیل عظیمی از زائرین امام حسین (ع) که حدود ۱۵ الی ۱۶ میلیون نفر می شوند، از یک مسیری پیاده روی را آغاز و به سمت کربلا راهی می شوند.
وی خاطرنشان کرد: ضمن مزیت گردشگری، رویکرد معنوی سفر هم از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. متأسفانه ما به رویکرد معنوی سفر توجهی نکرده ایم. این مسئله باید تقویت شود. انگیزه اصلی مردم از سفر، بازگرداندن آرامش روح شأن است. روح پدیده غیر مادی و معنوی است که تنها چند صباح در کالبد بدن گرفتار است. روح برای رهایی از این کالبد و زندان احتیاج به استراحت و سفر دارد. ما به علت اهمیت این مسئله چندین دوره کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت با رویکرد سلامت معنوی برگزار کرده ایم. پنجمین دوره آن هم سال جاری ۱۸ مهر ماه برگزار می گردد. خوشبختانه برگزاری چنین کنفرانسی مورد توجه خیلی از محققان خارجی هم قرار گرفته است.
ایمانی تصریح کرد: رویکرد معنوی در تمامی گونه های گردشگری بخصوص ابر رویداد پیاده روی اربعین قابل مطالعه است. این رویداد مذهبی وابستگی زمانی و مکانی دارد اما بعضی از رویدادها فقط وابستگی زمانی یا مکانی دارند. اساسا مدیریت این رویداد خیلی سخت است. فلسفه اصلی راهپیمایی اربعین اینست که مردم با ورود به کانال و اتصال به آن چیزی که دوست دارند، به آرامش برسند. این پدیده بزرگ طی ۲۰۰ الی ۳۰۰ سال گذشته در ایران شکل گرفته و مردم به دلیل ارتباط معنوی خاص با سیدالشهدا (ع) خودجوش هر سال به راهپیمایی اربعین می روند.
رئیس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی اظهار داشت: سه مقوله هدف، مبحث و انگیزه در رویداد بزرگ پیاده روی اربعین قابل مطالعه است. زائرین در این رویداد اتصال به خالق را بیشتر احساس می کنند. رشد معنوی انسانی، بازیابی انرژی جسم و روح، شور و شعف، فلسفه اصلی راهپیمایی اربعین است.
به گفته وی، مدیریت این راهپیمایی اربعین هم طی سالهای آینده بسیار اهمیت دارد. برای کنترل و مدیریت این راهپیمایی باید نقطه آغاز را مد نظر قرار دهیم. مسافت بصره تا کربلا ۵۰۰ کیلومتر است. چنین مسافتی طی سالهای آینده جوابگوی نیازهای زائرین نیست. ما می توانیم وسعت مکانی اربعین را افزایش دهیم. اعلام نماییم پیاده روی اربعین از تمام شهرها به سمت کربلا است و اگر یک نفر از شهر خودش به سمت کربلا حتی یک تا ۲ کیلومتر را هم طی کند، ثوابش به او می رسد. همینطور می توانیم به فکر مقصد مکمل در ایران باشیم.
وی در انتها تصریح کرد: همینطور این رویداد بزرگ باید از ابعاد مختلف مدیریتی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، معنوی و مردم شناسی مورد مطالعه قرار بگیرد.


منبع:

1402/06/10
16:13:24
5.0 / 5
450
تگهای خبر: توریست , سفر , صنایع دستی , فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

راهنمای جامع سفر، اطلاعات کامل درباره تورهای داخلی و خارجی، بلیط های چارتر و هتل ها

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد