چرا بدنه یخچال برق دارد؟

چرا بدنه یخچال برق دارد؟

برق داشتن بدنه یخچال، یکی از مهم ترین مشکلات این دستگاه کاربردی و پر استفاده به شمار می آید. تعمیر یخچال برای رفع این ایراد، نیاز به تشخیص علت اصلی برق داشتن آن دارد.


برق داشتن بدنه یخچال، یکی از مهم ترین مشکلات این دستگاه کاربردی و پر استفاده به شمار می آید. تعمیر یخچال برای رفع این ایراد، نیاز به تشخیص علت اصلی برق داشتن آن دارد. در مجموع می توان گفت که یخچال به عنوان یکی از لوازم برقی خانگی حائز اهمیت، ممکن است در طول استفاده، دچار ایرادات گوناگونی شود. اگر به درستی عیب یابی و تعمیرات خرابی های ایجاد شده صورت نگیرد، ممکن است این دستگاه کارایی خود را از دست داده و سایر بخش های سالم آن نیز معیوب شوند. از این رو مجبور به پرداخت هزینه های بیش تری برای تعمیرات یخچال شوید.

به طور کلی عواملی که موجب بروز ایراد برق داشتن بدنه یخچال می شوند، به واسطه تکنسین های متخصص نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی در تهران، دسته بندی شده اند. با عیب یابی موارد مرتبط با هر دسته بندی، می توانید اقدامات لازم را برای برطرف کردن این خرابی انجام دهید:

  1. بروز مشکلات فنی
  2. مشکلات مرتبط با عوامل محیطی

بررسی مشکلات مربوط به عوامل فنی

از مهم ترین دلایل برق داشتن بدنه یخچال، می توانیم به بروز خرابی و ایراد در قطعات این دستگاه اشاره کنیم. با در نظر گرفتن پیچیدگی ساختار یخچال ها، ممکن است وارد شدن هر گونه آسیب به بخش های متفات آن، موجب بروز مشکل برق گرفتگی یا برق داشتن آن شود:

وجود اتصالی در سیم کشی داخلی یخچال

اولین قدم، بررسی دقیق سیم های داخل یخچال برای یافتن هر گونه پارگی، ساییدگی یا لخت شدن عایق است. به دلیل فرسودگی و مستهلک شدن عایق سیم ها، ممکن است اتصالی در سیم کشی داخلی یخچال به وجود آمده باشد. به همین دلیل این نواحی می توانند نقاطی برای ایجاد اتصالی و برق دار شدن بدنه باشند.

به اتصالات سیم ها، مخصوصاً در محل ترمینال ها و اتصالات موتور، کمپرسور و برد الکتریکی دقت کنید. این نقاط به دلیل لرزش و گرم شدن بیش تر، مستعد اتصالی هستند. برای بررسی سیم ها از یک چراغ قوه و ابزار مناسب مانند سیم چین و انبردست عایق دار استفاده کنید.

بروز مشکل در موتور یخچال

علائمی مانند گرم شدن بیش از حد موتور، صدای غیر عادی و لرزش شدید می تواند نشان دهنده نقص در موتور و احتمال برق دار شدن بدنه باشد.

در صورت مشاهده این علائم، به منظور عیب یابی و تعمیر موتور، از تعمیرکار متخصص یخچال در این زمینه کمک بخواهید.

خراب شدن ترموستات یخچال

عملکرد نامناسب ترموستات می تواند منجر به روشن شدن مکرر موتور و نوسانات دمایی داخل یخچال شود که این امر خطر برق دار شدن بدنه را افزایش می دهد. برای تست ترموستات می توانید از یک دماسنج دقیق استفاده کنید و عملکرد آن را در سطوح مختلف دما مورد بررسی قرار دهید.

ایراد داشتن لامپ یخچال

لامپ های شکسته، اتصالی دار یا لامپ های غیر استاندارد می توانند خطر برق دار شدن بدنه را به وجود آورند. همیشه از لامپ های استاندارد و مناسب با مدل یخچال خود استفاده کنید و در صورت مشاهده هر گونه ایراد، لامپ را تعویض نمایید. در صورتی که از مدل لامپ متناسب با مدل و برند یخچال خود اطلاعی ندارید، راهنمای فارسی یخچال را مطالعه کنید.

معیوب شدن برد الکتریکی یخچال

عیب یابی برد الکتریکی به دلیل وجود قطعات الکترونیکی پیچیده، نیاز به دانش و مهارت تخصصی دارد. صورت بروز مشکل در برد الکتریکی، از دستکاری آن خودداری کرده و حتما برای بررسی آن با تکنسین یخچال تماس بگیرید.

مشکلات مرتبط با عوامل محیطی

پس از بررسی موارد مربوط به بخش فنی و ساختار یخچال، باید مشکلات ناشی از عوامل محیطی را مورد بررسی قرار دهید:

وجود رطوبت بالا در محل قرار گیری یخچال

در محیط های با رطوبت بالا، احتمال رسانا شدن بدنه یخچال و برق دار شدن آن افزایش می یابد. برای کاهش رطوبت محیط اطراف یخچال، از دستگاه های رطوبت گیر و تهویه مناسب استفاده کنید. در صورت مشاهده رطوبت روی بدنه یخچال، آن باید با پارچه خشک و تمیز پاک شود.

نوسان در برق رسانی و تامین برق یخچال

به منظور محافظت از یخچال در برابر نوسانات برق، از یک محافظ برق استاندارد استفاده کنید. در صورت بروز نوسانات مکرر برق، از برقکار ساختمان بخواهید تا سیم کشی منزل را بررسی کند.

متصل نبودن یخچال به زمین

در صورتی که یخچال به درستی به زمین وصل نشده باشد، در صورت بروز اتصالی، برق به بدنه منتقل می ‌شود. از این رو موجب برق داربودن بدنه یخچال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: چرا بدنه یخچال برق دارد؟ در سایت تهران رسانه

با برق داشتن بدنه یخچال چه کاری انجام دهیم؟

چنان چه هر زمان متوجه برق داشتن بدنه یخچال  شدید، بهتر است اقدامات گفته شده را دنبال کنید و یک به یک آن ها را انجام دهید تا بتوانید علت ایجاد برق گرفتگی را تشخیص داده و برطرف نمایید. اما اگر در عملی نمودن هر کدام مهارت بالا و دانش فنی کامل ندارید، بهتر است موارد احتیاطی زیر را رعایت نمایید:

  • خودداری از لمس بدنه یخچال

به خصوص زمانی که خیس یا مرطوب هستید، از لمس بدنه یخچال خودداری کنید.

  • کشیدن فوری یخچال از برق

در صورت مشاهده هر گونه نشانه ای از برق دار شدن بدنه، فوراً سیم برق و دو شاخه یخچال را از پریز بکشید.

  • اجتناب از عیب یابی یخچال بدون دانش فنی

از دستکاری و تعمیر یخچال بدون دانش فنی و مهارت بالا و هم چنین آشنا نبودن با ساختار پیچیده یخچال خودداری شود. این کار خطرناک بوده و ممکن است آسیب های جانی و مالی فراوانی را به همراه داشته باشد.

  • استفاده از خدمات تعمیر یخچال در محل

برای عیب یابی و تعمیر یخچال، حتماً از خدمات تعمیر یخچال در محل که توسط مرکز تعمیرات لوازم خانگی در تهران ارائه می شود، استفاده نمایید.

  • سرویس دوره ای یخچال

برای جلوگیری از بروز مشکلات و برق دار شدن بدنه یخچال، به طور مرتب یعنی حداقل سالی یک بار، از تعمیرکار متخصص یخچال بخواهید تا آن را سرویس کند.

1403/03/31
23:21:32
5.0 / 5
229
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد