چرا عوارض خروج از كشور افزایش پیدا كرد؟

چرا عوارض خروج از كشور افزایش پیدا كرد؟

به گزارش سفرگو علیرضا محمدعلیزاده فعال حوزه گردشگری و زیارت در یادداشتی كه آنرا در اختیار خبرگزاری مهر قرار داد به بررسی علل افزایش نرخ عوارض خروج از كشور پرداخت.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، در یادداشت علیرضا محمدعلیزاده فعال حوزه گردشگری و زیارت كه به بهانه بررسی علل افزایش نرخ عوارض خروج از كشور نوشته شده، آمده است: بر مبنای قانون بودجه سال ۹۷، عوارض خروج از كشور از ۷۵ هزار تومان به ۲۲۰هزار تومان افزایش یافت. بر این اساس درسفر دوم به خارج از كشور، ۵۰درصد این مبلغ بیشتر می گردد وبرای بار سوم و سفرهای بیشتر هم این مبلغ به صد درصد افزوده می شود.
خوب است كه جهت بررسی دقیق علت افزایش عوارض خروج از كشور نگاهی به وضعیت گردشگری كشور در سال قبل داشته باشیم.
تعداد توریستهای خارجی ورودی به كشور در سال قبل نفر بود۵ میلیون و ۳۱۱ هزار و ۵۱۰ نفر بود كه نسبت به زمان مشابه در سال ۱۳۹۵ برابر با چهار میلیون و ۹۰۱ هزار و ۴۰۸ نفر و ۴.۳ درصد رشد را نشان داده است.
تعداد گردشگران خروجی از كشور در سال ۱۳۹۶، بیشتر از ده میلیون نفر است نسبت به زمان مشابه در سال ۹۵ رشد ۱۴.۸۵ درصدی رشد را نشان داده است. با عنایت به بیشتر بودن تعداد گردشگران خروجی نسبت به گردشگران ورودی، تراز گردشگری ایران در سال ۱۳۹۶ منفی شد.
این اتفاق خوبی نیست كه تعداد تورهای خروجی دو برابرتورهای ورودی ما باشد و برای همین تاكید سیاست های كلی ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم توسعه بر این است كه توسعه پایدار صنعت ایرانگردی به گونه ای كه ایرانگردهای خارجی تا آخر برنامه ششم به حداقل پنج برابر افزایش یابد تا بتوانیم از ظرفیت گردشگری در اقتصاد بهتر استفاده نماییم كه اگر افزایشی صورت می گیرد، منطقی باشد و اگر مقرر است اعتباری از محل خروج گردشگران به دست آید، صرف توسعه گردشگری شود و به توراپراتورهایی كه در حوزه تورهای گردشگری داخلی فعالیت می نمایند، اختصاص پیدا كند.
اما علت كاهش توریست خارجی به خصوص گردشگران عرب حاشیه خلیج فارس، دشمنی عربستان با ایران است. عربستان با تهدید كشورهای حاشیه خلیج فارس به عدم صدور روادید به آن دسته از اعراب كه به ایران سفر كرده اند موفق به كاهش ورود گردشگران عربی(غیر عراقی) به ایران شد.
به همین علت ۵۰ درصد از ظرفیت گردشگران حوزه خلیج فارس و۹۰ درصد از بازار عربستان را از دست دادیم. ۳۰ درصد گردش نقدینگی در صنعت گردشگر مشهد توسط مسافران عرب تأمین میشد كه با عنایت به طرح عربستان دیگر این نقدینگی وجود خارجی ندارد. مردم مشهد و كسانی كه گذران زندگی روزمره شان به گردشگری وابسته است باید چند سال انتظار بكشد تا موج ورود گردشگران عرب و شیعه حوزه خلیج فارس، به خصوص عربستان به ایران از سر گرفته شود؟
حلقه اول بازار گردشگری ایران، كشورهای همسایه هستند. بیشتر از ۸۴ درصد گردشگران ورودی ایران از این كشورها هستند. بنابراین باید تمهیدی اندیشه شود تا این توطئه عربستان خنثی شود.
افزایش عوارض خروج از كشور نباید مانع از اعزام زائران به عتبات عالیات شود هر چند به باعث قانون بودجه سال۹۷ عوارض سفر هوایی به عتبات ۳۷۵۰۰ تومان و عوارض سفر زمینی و دریایی به عتبات ۱۲۵۰۰ تومان تعیین شد و در صورت سفر مختلف هم مبلغ عوارض خروج از كشور افزایش نخواهد یافت ولیكن ضروری می باشد كه دو كشور ایران و عراق تصمیم به لغو روادید بگیرند چون كه درغیر این صورت از رونق این سفر معنوی كم می شود و با لغو روادید، تعداد زائرین طرفین افزایش می یابد.
در خصوص سفر حج هم نصف مبلغ عوارض خروج از كشور یعنی ۱۱۰ هزار تومان عوارض دریافت خواهد شد كه البته در صورت دوبار سفر به حج ۵۰ درصد این مبلغ بیشتر می گردد و برای بار سوم وسفرهای بیشتر هم این مبلغ به ۱۰۰درصد افزوده می شود. البته با عنایت به شرایط فعلی، سفر زیارتی به بیت الله الحرام فقط شامل حج تمتع است و در صورت توافق بین سازمان حج و زیارت ایران و وزارت حج عربستان در خصوص راه اندازی سفرهای حج عمره این افزایش نرخ عوارض هم احتساب خواهد شد.
همچنین در سازمان حج و زیارت خبرهایی در خصوص از سرگیری سفرهای زیارتی به سوریه هست كه اگر چنین اتفاقی رخ دهد در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۸ كه به مانند قانون بودجه سال ۹۷ نرخ عوارض خروج از كشور را در نظر گرفته است بر سر تعیین نرخ عوارض، مشكلاتی به وجود خواهد آمد.
همچنین هزینه روادید توریستهای خارجی بخصوص گردشگران شیعه كه جهت زیارت به ایران سفر می كنند باید حذف شود یا بسیار اندك باشد تا انگیزه سفر به ایران بیشتر شود. چون كه ورود بیشتر زائر سبب رونق اقتصادی و كاهش بیكاری خواهد شد.

1397/10/15
14:29:29
5.0 / 5
1765
تگهای خبر: توریست , سفر , گردشگری , مسافر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد