مرمت آثار باستانی تخریب شده توسط داعش
سفرگو: متخصصان آمریكایی و افغان پروژه مرمت آثار باستانی افغانستان را كه هشت سال پیش توسط نیروهای داعش تخریب شده بودند شروع كردند.
به گزارش سفرگو به نقل از رویترز، نظامیان داعش در سال ۲۰۰۱ آثار باستانی متعلق به قرن سوم میلادی همچون دو مجسمه بزرگ بودا و چندین اثر باستانی كوچكتر را كه در موزه ملی افغانستان نگهداری می شدند، تخریب كردند.
حالا موزه ملی افغانستان با كمك یك پروژه تحت حمایت ایالات متحده می خواهد تمامی این آثار باستانی تكه تكه شده را تا سه سال آینده به یكدیگر متصل كند.
محمدفهیم رحیمی - مدیر موزه ملی افغانستان - در این زمینه بیان كرد: «این پروژه برای ما بسیار اهمیت دارد چونكه مرمت میراث ما، هویت ما و گذشته ما شمرده می شود. آیین بودایی بیشتر از ۱۰۰ سال در افغانستان قدمت داشته است. این مدت زمان بخش اعظمی از تاریخ ما را تشكیل می دهد.»
سال اشغال این كشور توسط شوروی در دهه ۸۰، جنگ های داخلی و نزاع مقابل طالبان، بخش زیادی از هنر، آثار باستانی و معماری افغانستان را به نابودی كشانده است. همین طور خیلی از آثار باستانی افغانستان در این بین دزدیده و به خارج از این كشور فروخته شده اند.
اما چندی قبل كارشناسان افغان در كنار متخصصان موسسه شرق شناسی دانشگاه شیكاگو با استفاده از تصاویر آرشیوی آثار باستانی این موزه و با كمك تجهیزات و مواد شیمیایی كه توسط تیم موسسه شرق شناسی تهیه شده است روند بازسازی و مرمت آثار باستانی موزه ملی افغانستان را آغاز كردند.
منبع: سفرگو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب