در هم اندیشی حفاظت از اموال فرهنگی مطرح شد؛
مخالفت ایكوموس آمریكا با نظر ترامپ
به گزارش سفرگو رئیس ایكوموس ایران از پاسخ ایكوموس آمریكا به نامه اعتراضی او درباره تهدید 52 مكان فرهنگی و غیرفرهنگی ایران توسط ترامپ آگاهی داد و اظهار داشت: ایكوموس آمریكا مخالف این تهدید است.
به گزارش سفرگو به نقل از مهر، نشست هم اندیشی حفاظت از اموال فرهنگی ملت ها و میراث فرهنگی قبل از ظهر روز دوشنبه ۷ بهمن در سالن همایش های كتابخانه ملی با حضور سفرای كشورهای خارجی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و سخنگوی وزیر امور خارجه، بدون حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اجرا شد.
مهدی حجت رئیس ایكوموس ایران و یكی از بنیانگذاران سازمان میراث فرهنگی در ذیل پنل تخصصی حفاظت از میراث فرهنگی كه در این جلسه برگزار شد، اظهار داشت: كنوانسیون ها و اسنادی كه از نظر حقوقی تهیه می شوند، نیز جزو میراث معنوی بشر هستند. ما بعد از اعلام تهدید ۵۲ مركز همچون مراكز فرهنگی در ایران توسط ترامپ، نامه ای برای ایكوموس بین الملل نوشتیم و حتی نسخه ای از آنرا نیز برای همه كمیته های ملی جهان ارسال كردیم.
وی اضافه كرد: این كمیته ها مانند «ایكوم» و «ایكوموس» اعلام نمودند كه باید از میراث فرهنگی ایران حفاظت شود ولی جواب كشور ایرلند برای ما بسیار جالب بود كه نوشت: «هر كمكی بخواهید ما به شما خواهیم كرد». حتی اسپانیا نیز پاسخ داد كه «اگر كارشناس لازم داشته باشید، ما همه نوع همكاری انجام خواهیم داد». جالب تر از همه پاسخ ایكوموس آمریكا بود كه نوشت «مطلقاً حرف رئیس جمهور آمریكا را قبول نداریم. ما با شما هم رأی هستیم و اگر هر اقدامی در جهت صیانت از میراث فرهنگی ایران لازم باشد، انجام خواهیم داد». من نگران تعرض نظامی به میراث فرهنگی ایران یا حتی جهان نیستم چون آن قدر این حرف رئیس جمهور آمریكا را عجیب و احمقانه می دانم كه تصور نمی كنم كسی بتواند به غیر از حالت مستی، چنین حرفی بزند.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در این پنل تخصصی اظهار داشت: دولت ها بعنوان مهمترین بازیگران عرصه بین الملل، گاهی رفتارهایی نشان می دهند كه برگرفته از هویت آنهاست. اگر ایران منادی گفت وگوی تمدن هاست و پیشنهاددهنده جهان عاری از افراط گرایی است، این از پیشینه قوی آن ریشه می گیرد. دیپلماسی ایران نیز مبتنی بر همین هویت تاریخی و فرهنگی است. من از اینكه ترامپ چنین تهدیدی كرده، تعجب نكرده ام چون از طرف كشوری اعلام شده كه یك بیستم تاریخ ۷۰۰۰ ساله ما را هم ندارد و این فرد جز در كاباره و با پول، تعاملی با دنیا نداشته است. او را چه به هویت تاریخی و درك اماكن فرهنگی! من حق می دهم كه چنین حرف هایی را نفهمد و این صحبت ها را به زبان خودش بگوید.
همچنین در این برنامه اسدی متخصص امور بین الملل و استاد دانشگاه اظهار داشت: می توانیم به آن چه در جنگ ها اتفاق افتاده، نگاهی بیندازیم. علاوه بر این كه به مردم و اموال غیرنظامی حمله می كردند، اهدافی هم در نظر داشتند كه نتیجه آنها، حمله به هویت و ارزش های یك ملت بوده است. آن چه امروز بعنوان اموال فرهنگی می شناسیم، تصویر بزرگی دارد و شامل اماكن مذهبی، موزه ها و كتابخانه ها نیز می شود. تجربه زیستن، ما را به این رسانده كه هرآنچه ارزش تاریخی و فرهنگی دارد، همه را بعنوان اموال فرهنگی مورد شناسایی قرار داده و به آنها احترام بگذاریم. هرگونه تعرض به حق فرهنگ یا هویت، می تواند در مفهوم مشخص، ایجاد مسئولیت بین المللی كند؛ آن هم برای دولتی كه چنین اقداماتی را انجام داده است.
وی در ادامه اظهار داشت: ما تعرض به فرهنگ و اموال فرهنگی را مصداق تهدید مقابل صلح و امنیت بین المللی تلقی می نماییم. اگر قصدی در نابودی یك فرهنگ وجود داشته باشد، می توان از آن بعنوان نسل زدایی فرهنگی یاد كرد. نسل زدایی تنها كشتار آدم ها نیست بلكه نابودی فرهنگ ها نیز می تواند باشد. حمله به مراكز فرهنگی، مصداق جنایات جنگی است. حقوق بین الملل پاسخ كافی برای مقابله با چنین تهدیدهایی را دارد اما آنچه ما درباره آن حرف می زنیم، خود تاریخ و فرهنگ است. سوئیسی ها می گویند «اگر كسی به اموال فرهنگی حمله كند، گویی دشمن بشریت است».
منبع: سفرگو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب