یك عضو جامعه هتلداران تشریح كرد

خطری كه صنعت توریسم با آن مواجه می باشد

خطری كه صنعت توریسم با آن مواجه می باشد

به گزارش سفرگو یك عضو جامعه هتلداران ایران در نوشتاری، با برشمردن مسائل و دغدغه های صنف خود، راه هایی برای برون رفت از وضعیت كرونایی را با خسارت كمتر بیان نمود. او اعتقاد دارد كه اگر برای مشكلات این حوزه در دوران كرونایی فكری نشود، صنعت توریسم با مخاطره جدی مواجه خواهد شد.


سیدعلی معین زاده ـ عضو جامعه هتلداران ایران ـ در یادداشت خود نگاهی داشته به بسته حمایتی جبران خسارت های مالی ناشی از ویروس كرونا و در عین حالی كه محتویات آن بسته را درمانگر زخم های صنعت هتل و گردشگری ندانسته، پیشنهادهای دیگری را در جهت حمایت كارآمد و بهینه از فعالان گردشگری مطرح كرده و خواهان غربالگری تاسیسات گردشگری برای دریافت تسهیلات شده است.
مشاور جامعه هتلداران ایران در یادداشتی كه برای ایسنا فرستاده، نوشته است: «اگر نمایندگان ما و بزرگان و كسانی را كه انتخاب كردیم تا مدافع منافع صنفی ما باشند و ایشان در مقابله با نتایج این میهمان ناخوانده، كروناویروس با زبان دیپلماسی و نرم و بدون هیچگونه تنش آفرینی گاهی نظراتی را كه بر گرفته از مشكلات و معضلات ما فعالان عرصه صنعت توریسم كشور است منعكس می كنند و به یقین باید سپاسگزار و قدرشناس ایشان باشیم، اما دلیل ندارد كه هر یك از فعالان و دوستداران این صنعت بدون هرگونه رودربایستی حق خواهی نكنند.
جناب آقای علی اصغر مونسان ـ وزیر محترم و متولی صنعت توریسم كشور، جناب آقای همتی ـ ریاست محترم بانك مركزی ـ و كسی كه همه تصور می كنند صندوقی مملو از پول و اعتبار دارید و در اعطای آن با احتیاط عمل می فرمایید! و جناب آقای نهاوندیان ـ معاون اقتصادی ریاست جمهوری ـ و كسی كه با اعداد و ارقام به جست وجوی راهی است برای رهایی فعالان اقتصادی از این بحران ناگهانی و در آخر جناب آقای شافعی، مدافع صنفی كلیه فعالان در امور صنعت و معدن و كشاورزی، هر روز كه سپری می شود، دنیای صنعت توریسم نگران كننده تر می شود و یقین داشته باشید كه با وعده و وعید نمی گردد آنرا نجات داد.
هر ماهه با تمام مشكلاتی كه وجود داشت و اینك كه به نهایت آن رسیده، لیست بیمه های خدمات اجتماعی و خدمات درمانی كارگران و كاركنان شریف این تاسیسات را تنظیم و ضمن پرداخت سهم كارفرمایی و كارگری، سه درصد بیمه بیكاری پرسنل را هم پرداخت می نماییم و حال كه وعده پرداخت آن داده شده، برخی از كاركنان در هر یك از تاسیسات قدیمی این صنعت به افتخار بازنشستگی نایل شده اند، آیا از آن سه درصد پرداختی ایشان كه به شكلی ذخیره روز مبادا بود، هیچ مبلغی به كارفرمای آنها عودت دادید؟! این چه انتظاری است كه از كارفرمای آن كارگاه و آن تاسیسات گردشگری كوچك وجود دارد كه خود تعطیل می باشد و هیچ فعالیتی ندارد اما كاركنان خویش را اخراج نكند؟!
مسؤولان عزیز كشور، هرچند خود به خوبی آگاه هستید اما با انواع و اقسام زبان رسانه ای و با آمار و اعداد و ارقام برای شما ثابت كردیم كه نیازمند نقدینگی فوری هستیم و شما در مقابل، وعده وام دوساله آن هم با بهره می دهید؟! وام را زمانی باید دریافت كرد كه قصد توسعه و پیشرفت كار را داشته باشیم نه به منظور بقاء كار و فعالیت. اگر صحبت نقدینگی بلاعوض را كردیم فقط به منظور پرداخت هزینه های سربار بوده و امیدی داشته باشیم كه تا با این وجوه اعطایی، اماكن و تاسیسات خویش را حفظ نماییم و جوابگوی بدهی های گسترده خود باشیم و حق ندارید آنرا از ما دریغ كنید. آیا تصور می شود با امهال بدهی های مالیاتی و به تعویق انداختن پرداخت مالیات عملكرد و مالیات ارزش افزوده و یا امهال اشتراك حامل های انرژی به شكلی به ما كمك می شود؟! خیر این نه تنها كمك نیست، بلكه انباشته شدن بدهی ها برای ماه های آینده است كه خود خطری بزرگتر است كه دامنگیر تاسیسات گردشگری خواهد شد.
اگر باور دارید كه یكی از مسیرهای نجات اقتصادی كشور از صنعت توریسم می گذرد بنابراین بگذارید كمك تان نماییم و در غیر این صورت راه شما با ما جدا خواهد شد. به یقین سرمایه گذار، رفتار با تاسیسات گردشگری را در زمان مواجه شدن با چنین بحران هایی شاهد است و زمانی ترغیب به ادامه خواهد شد كه حمایت های بدون چشمداشت دولت را ببیند، اما دریغ كه هم اكنون هیچگونه علاقه ای به سرمایه گذاری ندارند.
در ذیل برخی از پیشنهادات و راهكارهای اجرایی مطرح می شود:
۱- سهم گردشگری از هرگونه كمك و یا تسهیلات باید مشخص شود، تاكید می نماییم كه خویش را تافته جدا بافته نمی دانیم اما چون هم اكنون و بر مبنای قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی و فرهنگی از مشاغل حوزه وزارت صمت جدا شده و مستقل و صنعتی محسوب شده ایم و زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستیم، بنابراین سهم این صنعت مهم هم باید جداگانه مشخص و اعتبار آن به وزارتخانه مربوطه ابلاغ شود.
۲- همانطور كه برای پرداخت یارانه های مردمی مدت ها غربالگری خویش را انجام داده و دهك های نیازمند به كمك دولت را در میان حدود ۸۰ میلیون جمعیت كشور را شناسایی و تسهیلاتی به صورت كالا و یا نقدی و هرچند كم و ناچیز اما در حد توان تحت عنوان یارانه و بسته های حمایتی اعطا می كنید به همین طریق لازم است ابتدا تاسیسات گردشگری را هم با مستندات در دست به تحلیل نشسته و گروها و دسته ها و واحد های نیازمند را شناسایی كنید و از نگاه ما تاسیسات و افرادی در صنعت توریسم كشور نیازمند هستند كه در شرایط حال حاضر نه به منظور كسب درآمد، بلكه فقط برای بقاء، در حال مبارزه هستند.
۳- از دولت و نهادهای كمك رسان انتظار نداریم جبران خسارت تاسیسات و افراد را محاسبه و سپس برای پرداخت بخشی از آن برآیند چون به یقین اگر تفكر بر این مبنا باشد دولت حتی نمی تواند بخشی از خسارت های هتل های پنج ستاره و یا شركت های بزرگ رزرواسیون را بدهد و بنابراین باید نگاه از پایین به بالا باشد و كمك را فقط برای بقاء تاسیسات و افراد در نظر بگیرد. این كه مبنای اعطای تسهیلات را بر مبنای تعداد كاركنان در نظر گرفته این هم روش مناسبی نیست، چونكه تاسیسات گردشگری بزرگ و كوچك برای كاركنان و نیروی شاغل خود هزینه بسیار كرده و آنها را آموزش داده اند و بنابراین به این سهولت آنها را از دست نخواهند داد.
۴- آغاز غربالگری با خود اظهاری شروع شود. با در دست داشتن انواع نرم افزارهای موجود ابتدا تاسیسات و افراد خود، باید یك اظهارنامه كه از جانب وزارت خانه تدوین شده است، كامل كرده و اعلام كنند نیازمند كمك هستند، چون خیلی از واحدها نه تنها نیاز ندارند بلكه آماده كمك هم هستند.
۵- بدون هیچ رودربایستی، باید غربالگری را از خودمان آغاز نماییم و ابتدا به سراغ تاسیسات زنجیره ای و وابسته به شركت ها و نهادهای دولتی و خصولتی برویم و آنها را حذف نماییم همانند تاسیسات وابسته به بنیاد مستضعفان فقط به سبب آنكه ایشان مدافعانی سرسخت داشته و به یقین از دولت انتظاری ندارند، همینطور انتظار داشته باشیم از گروه هتل های بزرگی همانند گروه هتل های «پارس» و نهاد نیروی انتظامی كه تقاضا نماییم با عنایت به اندوخته و سپرده ای كه دارند و در همه حال به اقشار مختلف این مرز و بوم كمك كرده اند بنابراین در این سامانه هم ثبت نام نكنند، از سایر گروه ها و شركت ها نام نمی بریم، چون امكان دارد سوء تعبیر شود. همینطور از سایر هتل های چهار و پنج ستاره و حتی سه ستاره و یا دو و یك ستاره و تمام تاسیسات كه توان ادامه فعالیت را تا مدتی محدود دارند و امكانات مالیشان اجازه می دهد، خالصانه می خواهیم كه با از خودگذشتگی در این سامانه وارد نشوند و آخرین گروه با پوزش و احترام به تمام تاسیسات و افراد در صنعت توریسم كشور، روی سخنم با فعالان حوزه این صنعت در استان های زرخیزی همانند استان خراسان رضوی و استان قم است كه موهبت بزرگی دارند و خود سپاسگزار و شكرگزار خداوند متعال هستند و اینكه مستقیماً زیر سایه حضرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (ع) سالیان سال به كسب و كار پرداخته اند و هرچند كل مملكت ایران برای وجود این بزرگواران هنوز نفس می كشد اما امیدواریم كه شما همكاران هم در این سامانه ثبت اطلاعات نكنید و اگر واقعاً احساس می كنید نیازمندانی وجود دارند بنابراین از تولیت آستان این حرمین شریفین تقاضای كمك كنید و از دولت انتظار كمك نداشته باشید.
اعطای تسهیلات بر مبنای تعداد كاركنان روش مناسبی نیست. از دولت و نهادهای كمك رسان انتظار نداریم جبران خسارت تاسیسات و افراد را محاسبه و سپس برای پرداخت بخشی از آن برآیند. به یقین اگر تفكر بر این مبنا باشد دولت حتی نمی تواند بخشی از خسارت های هتل های پنج ستاره و یا شركت های بزرگ رزرواسیون را بدهد. باید نگاه از پایین به بالا باشد و كمك را فقط برای بقاء تاسیسات و افراد در نظر بگیرد
۶- از دولت و كلیه دستگاه های اجرایی و نهادهای دولتی تقاضا می نماییم اگر اماكنی كه تغییر كاربری داده شده و هم اكنون در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت اجاره قرار داده اید و با هر عنوانی از تاسیسات صنعت توریسم محسوب می شوند، برای حداقل سه ماه كرایه ای دریافت نكنید كه این خود كمك بزرگی است و به یقین این دسته از تاسیسات هم در سامانه ثبت نام نخواهند كرد.
۷- تاسیساتی مانند خانه مسافر كه تحت پوشش شركت مادر تخصصی گردشگری هستند و این شركت با كمك دولت به وجود آمده بنابراین باید وسیله همین شركت ها حمایت و اعتبار نقدینگی برای آنها در نظر گرفته شود و همینطور واحدهای بوم گردی كه تاسیس آنها بعنوان یك شغل نبوده و اغلب در روستاها بوجود آمدند تا تولید اشتغال خانوادگی كرده و درآمد آنها كمك هزینه ای باشد برای خانواده و اكثراً از صندوق هایی مانند «صندوق امید» وام گرفته اند باید طریقی اتخاذ شود كه بازپرداخت وام ها برای یك سال متوقف شود.
۸- در مورد مالیات شامل مالیات شغلی و عملكرد و مالیات ارزش افزوده، چون معافیت ها به صورت قانون است و حتی درمورد بخشش جراسم هم قانونگذاران عزیز مصوباتی دارند بنابراین دولت نمی تواند قولی دهد و اگر مجلس شورای اسلامی و نمایندگان عزیز صلاح دانستند به یقین باید به صورت مواد قانونی برای معافیت و بخشودگی ها تصمیم گیری كرده و به دولت ابلاغ كنند.
۹- مردم جهان و دنیا باید بدانند كه با تحریم هایی كه استكبار جهانی به سركردگی امریكای جهانخوار ضد ایران عزیز ما وضع كرده، ضربه سنگینی در این برهه بر پیكر صنعت توریسم كشور وارد می نماید و بنابراین راهكاری تعیین كنند و اجازه دهند كه بدون ورود به مسائل سیاسی با كمك وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه، بخش خصوصی صنعت توریسم كشور با صندوق بین المللی پول و سازمان جهانی گردشگری وارد مذاكره شده و بر مبنای مستندات عرضه شده از این صندوق سهم گردشگری كشور را مطالبه كند. گردشگران و جهانیان نیازمند بازدید از جای جای كشور پهناور ایران هستند و بازدید از میراث فرهنگی این كشور كهنسال آرزوی خیلی از گردشگران دنیا است و همانطور كه همیشه و در همه حال پذیرای این دسته از گردشگران فرهنگی بوده ایم در پسا كرونا هم باید این آمادگی را داشته باشیم بنابراین این وظیفه اخلاقی بر گردن همان گردشگران است كه برای بقاء تاسیسات گردشگری كشورها از سازمان های بین المللی تقاضای كمك و یاری كنند.
۱۰- بعد از این غربالگردی و شناخت و شناسایی تاسیسات و افراد نیازمند به كمك به یقین با الگویی بسیار ساده همانند تعداد شاغلان و یا درمورد واحدهای اقامتی بر مبنای تخت و ستاره و قدمت فعالیت، دفاتر خدمات مسافرتی بند ب بر مبنای تعداد كاركنان و تعداد برگزاری تعدادتورها، واحدهای پذیرایی بر مبنای شاغلین و تعداد صندلی و..... ضرایب و معیارهای نزدیك به واقعیت و سهم هریك مشخص می شود كه پسندیده است در اسرع وقت پرداخت گردد.
۱۱-پیشنهاد می شود از كل مبلغی كه برای صنعت توریسم در نظر گرفته شده است، حدود ۷۰ درصد آن با روش بالا به صورت بلاعوض در اختیار تاسیسات گذاشته شده و ۳۰ درصد باقیمانده را به صورت وام با هر میزان كارمزدی كه مشخص می كنند در اختیار سایر متقاضیان گذاشته شود.
در نهایت از دولت و ریاست جمهوری تقاضا می نماییم با رهنمودها و دستورات خود برای نجات صنعت توریسم كشور آنچه در توان دارند و مقدورات اجازه می دهد تلاش كنند و یقین داریم با یاری خداوند متعال بزودی بر این كرونا ویروس غلبه خواهیم كرد اما صنعت توریست كشور برای رسیدن به نقطه مطلوب و حداقل رسیدن به همان شرایط پیش از شیوع این ویروس خطرناك، مبارزه ای سخت را به دنبال دارد و تلاشی مضاعف را می طلبد.»



1399/02/02
13:16:26
5.0 / 5
2560
تگهای خبر: آموزش , توریست , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد