خانه احمد محمود تخریب یا تبدیل به احسن؟

خانه احمد محمود تخریب یا تبدیل به احسن؟

به گزارش سفرگو خوزستان معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان اظهار داشت: خانه احمد محمود در محدوده مصوب بافت تاریخی اهواز است و چنانچه مالك جدید قصد تبدیل آن به احسن یا تخریب آنرا دارد باید از میراث فرهنگی مجوز دریافت كند.



احمدرضا حسینی بروجنی با اعلان اینکه خانه احمد محمود ثبت ملی نیست توضیح داد: آنجا خانه پدری احمد محمود است و برای ثبت ملی یک خانه نیاز به ضوابط خاصی مانند ارائه و اثبات ارزش تاریخی یا وقوع یک رویداد خاص در آن بنا است.

وی افزود: پرونده ثبت ملی برای این اثر چند سال پیش تشکیل شد اما به نتیجه نرسید. از ین جهت، قرار شد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان آنرا خریداری و تبدیل به خانه مشاهیر کند تا بواسطه فعالیت فرهنگی، میراث فرهنگی وارد عمل شود و آنرا بعنوان خانه مشاهیر در لیست آثار ملی ثبت کند که دراین زمینه نیز هیچ اتفاقی نیفتاد.

او با اشاره به این که قدمت بنا به پهلوی دوم برمی گردد اما فاکتورهای یک اثر تاریخی را ندارد اظهار داشت: در هر صورت این بنا در محدوده مصوب بافت تاریخی اهواز است و چنانچه مالک جدید قصد تبدیل آن به احسن یا تخریب آنرا دارد باید از میراث فرهنگی مجوز دریافت کند.

معاون میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: اداره ثبت اسناد باید برای خرید و فروش بنایی که تاریخی به شمار می آید، از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استعلام بگیرد؛ در چنین بنایی که ارزش تاریخی ندارد مانعی برای نقل و انتقال بنا وجود ندارد اما خریدار باید ضوابط حافظتی را رعایت کند.

به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا، بر طبق اعلام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، فروش خانه احمد محمود، نویسنده و داستان نویس و خالق «همسایه ها» و «زمین سوخته» روز شنبه از طرف خانواده این نویسنده سبب نگرانی اهالی فرهنگ و قلم شد. تعدادی از اهالی قلم و فرهنگ فروش خانه این داستان نویس ایرانی را چوب حراجی بر سر فرهنگ و هنر خوزستان می دانند و معتقدند ارزش معنوی این اثر با هیچ چیز قابل مقایسه نیست و حیف است فضای فیزیکی یادآور یک نویسنده ملی این گونه از خاطره ها پاک شود.

خانه پدری احمد محمود جایی که او کودکی و جوانی خودرا در آن گذرانده است در منطقه سی متری اهواز قرار دارد. این منطقه به صورتی بافت تاریخی اهواز شمرده می شود و باتوجه به این که کلان شهر اهواز تا حالا از داشتن موزه محروم بوده است خانه این نویسنده ممکن بود این ظرفیت را برای اهواز ایجاد کند.

احمد اعطا معروف به احمد محمود در بررسی تاریخ ۲۰ ساله ادبیات داستانی ایران از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۷ بعنوان برترین داستان نویس و رمان پرداز ۲۰ سال ادبیات داستانی در جامعه ادبی ایران شناخته می شود و هنوز هم با گذشت چندین سال از درگذشت این داستان نویس جنوبی بر تعداد علاقه مندانش افزوده می شود.

احمد محمود فعالیت ادبی خودرا با نگارش چند داستان در سال های ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۶ در مجله های تهران شروع کرد و بعد از آن موفق به انتشار آثاری شامل "دریا هنوز آرام است"، مجموعه داستان "بیهودگی"، "زائری زیر باران"، مجموعه "پسرک بومی و غریبه ها"، "همسایه ها"، رمان "داستان یک شهر"، رمان "زمین سوخته"، مجموعه داستان های "دیدار"، "قصه آشنا"، "از مسافر تا تب خال"، رمان سه جلدی "مدار صفر درجه"، "درخت انجیر معابد" شد.

رمان همسایه های احمد محمود یکی از جنجالی ترین کارهای یک داستان نویس ایرانی است که با سبک ادبی خاص همچنان علاقه مندان خودرا دارد.





منبع:

1399/07/13
20:55:43
5.0 / 5
1675
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد