مونسان عنوان كرد؛

سفرهای انبوه مورد تائید نیست

سفرهای انبوه مورد تائید نیست

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلان اینكه سفرهای انبوه مورد تائید نیست، اظهار داشت: در دولت دوازدهم 408 واحد هتلی در كشور به بهره برداری رسیده است.



به گزارش سفرگو به نقل از مهر، علی اصغر مونسان، در برنامه تلویزیونی با اشاره به اهمیت رعایت پروتکل های بهداشتی از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا، اضافه کرد: هر آنچه که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام نماید، مطیع آن هستیم، با این وجود بعنوان پیشنهاد عرض می کنم مدلی را با عنوان بسته سفر هوشمند طراحی کردیم که با اجرای آن می توان سفرهای ایمنی داشت. به طور قطع سفرهای انبوه و بدون برنامه ریزی مورد تائید ما هم نیست چونکه نفعی هم برای صنعت گردشگری ندارد و صحبت های دوستان ما در وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در این خصوص درست است، اما سفر در قالب تور و تحت نظارت کامل این وزارت خانه و با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی پیشنهادی است که می تواند صورت گیرد.
وی اظهار داشت: بعضی از کشورها همچون برخی از کشورهای همسایه بخش گردشگری خودرا فعال کرده اند، در بعضی از کشورها برچسبی روی هتل نصب شده که نشان میدهد این هتل امن است و تمام پروتکل های بهداشتی با دقت تمام در آن اجرا می شود. اخیراً نیز وزیر بهداشت در مسافرت به چند استان از وضعیت بهداشتی برخی هتل ها اظهار رضایت داشته و رعایت پروتکل های بهداشتی در آنها را تأیید کرده است.»
مونسان افزود: در تورهای گردشگری که می تواند تحت نظارت وزارت بهداشت نیز برگزار شود، این افراد تست سلامت می دهند و پس از آن نیز در طول سفر تمام پروتکل های بهداشتی و نیز فاصله گذاری اجتماعی رعایت می شود. هتلی که اقامت می کنند تحت نظارت این وزارتخانه است. در تورهای ورودی نیز این موارد به خوبی می تواند رعایت شود. تورهای ورودی ما تورهای محدود و کوچکی هستند. پیش از ورود به کشور افراد باید تست سلامت دهند، با پروازهای مشخص وارد کشور می شوند و در هتل کاملاً امن و بهداشتی اقامت خواهند کرد و مسیری را که طی می کنند مسیری مشخص است که قابلیت کنترل و نظارت دارد.
بهره برداری از ۴۰۸ هتل در دولت دوازدهم
وی به مهم ترین اقدامات در حوزه تامین زیرساخت های گردشگری در دولت یازدهم و دوازدهم اشاره نمود و اظهار داشت: ۲۲۰ هزار میلیارد ریال پروژه گردشگری و صنایع دستی در دولت دوازدهم به انتها رسیده است. در همین مدت ۴۰۸ واحد هتلی در کشور به بهره برداری رسیده و ۲۲۰۰ واحد بوم گردی در کشور افتتاح شده است.
مونسان در ادامه به وضعیت آثار فرهنگی تاریخی کشور اشاره نمود و با انتقاد از بودجه اندک برای نگهداری و صیانت از این آثار، اضافه کرد: بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۱، ۴۰۰ میلیارد تومان است که ۲۰۰ میلیارد تومان آن کسر شده و ۱، ۲۰۰ میلیارد تومان برای این وزارت خانه در نظر گرفته شده است. برای صیانت از آثار فرهنگی تاریخی کشور ۱، ۸۶۰ میلیارد ریال تخصیص داده شده که باتوجه به حجم بالای آثار فرهنگی تاریخی کشور این عدد جوابگو نیست و سهم هر اثر تاریخی از این بودجه بسیار ناچیز است. بعنوان مثال سهم تخت جمشید از این بودجه پنج میلیون تومان است. برآورد ما این بود که دو هزار میلیارد ریال نیز از محل فروش بلیت به دست بیاوریم که باتوجه به شیوع ویروس کرونا ۳۰ میلیارد ریال از محل فروش بلیت حاصل شده است.
جلوی توسعه کارخانه در حریم چغازنبیل ایستاده ایم
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس به خبرهای انتشار یافته درباب راه اندازی کارخانه در نزدیکی چغازنبیل اشاره نمود و اظهار داشت: این خبرها درباب طرح توسعه یکی از کارخانه ها در نزدیکی چغازنبیل است. این اثر ثبت جهانی شده ما در آنجا پایگاه میراث جهانی داریم همکاران ما به دقت و با جدیت در حال پیگیری و رصد موضوع هستند تا صدمه ای به این بنای تاریخی وارد نشود. درخواست و پیشنهاد ما این است که توسعه این کارخانه در فضای دیگری صورت گیرد تا به حریم این اثر جهانی صدمه ای وارد نکند. خوشبختانه همکاران ما با دقت موضوع را پیگیری می کنند و از سویی قوانین بسیار خوبی برای صیانت از آثار فرهنگی تاریخی داریم و جا دارد که در اینجا من از مجلس و قوه قضائیه برای تدوین و اجرای این قوانین حمایتی تشکر کنم.
صادرات ۱، ۵ میلیارد دلاری صنایع دستی در دولت یازدهم و دوازدهم
وی سپس به سال جهش تولید و موضوع صنایع دستی اشاره نمود و اضافه کرد: صنایع دستی مصداق مهم اقتصاد مقاومتی است. طرح تجاری سازی صنایع دستی شروع شده است. در این طرح علاوه بر احیای رشته های فراموش شده، موضوع برندسازی به شدت مورد توجه قرار گرفته است. ضمن اینکه بسته بندی در صنایع دستی به خوبی جای خودرا باز کرده و از سویی نیز ایجاد بازارهای جدید و همین طور کاربردی کردن صنایع دستی از موضوعاتی است که در طرح تجاری سازی دنبال می شود. خوشبختانه شاهد رشد در بعضی از رشته های صنایع دستی هستیم به شکلی که حالا صادرات مفروشات (گلیم، گبه، جاجیم و …) از صادرات فرش جلو زده است. ضمن اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم ۱، ۵ میلیارد دلار حجم صادرات صنایع دستی است که انجام شده است.
مونسان در ادامه این برنامه و در پاسخ به سوال مجری درباب نتایج تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارت خانه نیز، اظهار داشت: کار بسیار خوبی بود و سبب شد در هر سه سطح مأموریتی این وزارت خانه شاهد رشد و ارتقا باشیم. تبدیل شدن به وزارت خانه قابیلت چانه زنی ما را افزایش داده است. اما امید داریم در کنار این ارتقای سازمانی، از نظر بودجه نیز تقویت شویم.
وی همین طور در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه درباب مهم ترین نقد در دوران مسئولیت در این وزارت خانه عنوان کرد: شاید انتقادی که در این خصوص مطرح باشد موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی است. در این زمینه بسیار سعی کردیم. درخواست من از دوستان مان در سازمان برنامه و بودجه این است که همراهی بیشتری با این مساله داشته باشند تا بتوانیم تعداد بیشتری از هنرمندان صنایع دستی را بیمه نماییم.

1399/08/21
13:50:20
5.0 / 5
1474
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد