وزیر میراث فرهنگی خبر داد؛

سن دندان كشف شده در قزوین 100 هزار سال پیش بینی شد

سن دندان كشف شده در قزوین 100 هزار سال پیش بینی شد

به گزارش سفرگو وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار داشت: تخمین سن دندان انسان نئاندرتال در آوج قزوین با کربن 14 امکان پذیر نبود بدین سبب از کشورهای دیگر کمک گرفتیم که سن آنرا تا صد هزار سال پیش بینی می کنند.


به گزارش سفرگو به نقل از مهر، علی اصغر مونسان، در مراسم اعطای لوح ثبت شهرها و روستاهای ملی، سال ۹۹ که امروز در کاخ نیاوران تهران برگزار شد، اضافه کرد: همیشه در بخش جستجوهای دیرینه شناسی و میراث فرهنگی برای تخمین سن اشیای تاریخی که به دست می آمد از تست کربن ۱۴ استفاده می شد که تا ۴۵ هزار سال قبل را تخمین می زد. افتخار دیگری در بخش کاوش ها به دست آمده است. در منطقه آوج قزوین طی یک کاوش دیرینه شناسی قطعاتی از دندان انسان.. به دست آمد که انجام تست کربن ۱۴ در مقابل آن کم آورد. وی اظهار داشت: این دندان قدمت بیشتر از ۴۵ هزار سال داشت و مجبور شدیم برای تخمین سن آن از کشورهای خارجی کمک بگیریم بدین سبب قدمت این دندان تا عدد ۱۰۰ هزار سال قدمت پیش بینی شد. این تاریخ بسیار حائز اهمیت می باشد. قبل از این یافته های علمی زیادی به دست آورده بودیم در این عرصه نیز باید کاوش ها ادامه پیدا کند. این کشف تقدیم به ملت ایران می شود و نشان میدهد که ایران پیش از تاریخ هم یکی از نقاط زندگی بشر بوده است. قبل از این حامد وحدتی نسب، سرپرست تیم ایرانی جستجوهای دیرینه شناسی غار قلعه کرد و مدیر گروه دیرینه شناسی دانشگاه تربیت مدرس تهران اظهار داشته بود: پروژه مطالعاتی "بررسی شواهد حضور انسان در لبه شمالی فلات مرکزی" یک پروژه بین المللی ایرانی– فرانسوی است که از حدود ۱۰ سال قبل با بررسی بقایای انسانی در مناطقی از سمنان و دامغان شروع شد که در ادامه باتوجه به موقعیت قرارگیری غار قلعه کرد در لبه غربی فلات مرکزی که بسیار حائز اهمیت بوده و امکان مقایسه اطلاعات نواحی شرق و غرب برای تکمیل پازل مطالعات و همین طور بررسی تفاوت سنت های ابزارسازی در فلات و زاگرس را فراهم می کرد، بازدیدهای اولیه از غار انجام شد و در نهایت با مشاهده مواد فرهنگی شامل دست افزار سنگی و استخوان های جانوری تا اعماق گودال و حفظ شدگی مناسب این مواد، غار قلعه کرد برای ادامه مطالعات انتخاب و فصل اول جستجوهای دیرینه شناسی این محوطه در شهریور ۱۳۹۷ شروع شد.
در این پروژه تیم فرانسوی غار قلعه کرد به سرپرستی دکتر ژیل بریون از موزه انسان شناسی با تیم ایرانی همکاری داشتند که باتوجه به انجام آزمایش های ویژه در زمینه رسوب شناسی، سن سنجی یافته ها و انواع دیگر آزمایش ها شامل جانور دیرینه شناسی و گیاه دیرینه شناسی و عدم وجود امکانات و تخصص در سطح استاندارد بالای این آزمایش ها در ایران، از ظرفیت گروه فرانسوی جهت بررسی یافته ها در آزمایشگاه های این کشور استفاده شد.

از منظر بقایای انسانی، معدود محوطه هایی در ایران وجود دارند که در آن نمونه هایی با قدمت فراتر از ۴۵ هزار سال (اندازه گیری بر طبق کربن ۱۴) مشاهده شده است و قلعه کرد یکی از آنهاست. هم اکنون نتایج سن سنجی با روش (ESR Electron Spine Resonance) مشخص نشده ولی نتایج مقدماتی سن سنجی با روش ESR نشان میدهد که سن غار قلعه کرد می تواند بسیار فراتر از ۴۵ هزار سال و حتی تا ۱۰۰ هزار سال پیش باشد.
کشف دندان کودک انسان نئاندرتال در غار قلعه کرد
در فصل دوم جستجوهای دیرینه شناسی این محوطه در شهریور ماه ۱۳۹۸ دندان بسیار کوچکی کشف شد که در بدو امر باتوجه به شواهد موجود بطور قطع دندان یک انسان بود ولی باتوجه به قدمت لایه هایی که این دندان در آن کشف شد و وجود دست افزارهای سنگی مربوط به انسان نئاندرتال در مجاورت آن نمی توانست مربوط به انسان هوشمند باشد. برای تشخیص تفاوت های بسیار جزئی که بین دندان این دو گونه انسانی وجود دارد مطالعات تکمیلی با بهره گیری از اسکنرهای فوق العاده پیشرفته شروع شد.

مرکز ماکروسیتی اسکن دانشگاه تهران و مرکز تشخیص بالینی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران تنها مرکزی در ایران است که این نوع اسکنر در آن وجود دارد و دستگاه های این مرکز برمبنای پروتکل هایی که در مقالات معتبر دنیا انتشار یافته برای تشخیص این نوع دندان مجدد تنظیم شد، فرآیند بسیار پیچیده و زمان بری بود ولی در نهایت نتایج به دست آمده درباب شکل و سن این دندان، تاییدکننده این مساله بود که که این دندان، دندان یک کودک نئاندرتال است.


منبع:

1399/10/19
12:38:05
0.0 / 5
1000
تگهای خبر: آزمایش , پزشك , تاریخی , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد