بازگشت اثر تاریخی به لیبی با كمك موزه بریتانیا

بازگشت اثر تاریخی به لیبی با كمك موزه بریتانیا

یک مجسمه تاریخی غارت شده با همکاری کارشناسان موزه بریتانیا به لیبی بازگردانده شد.


به گزارش سفرگو به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، یک مجسمه تاریخی مرمرین غارت شده که به شکل یکی از الهه های یونان باستان تولید شده است با همکاری کارشناسان موزه بریتانیا طی یک پروژه استرداد طولانی مدت به لیبی بازگردانده شد.
این مجسمه مرمرین که چندان گرفتار لطمه نشده است به قرن دوم قبل از میلاد متعلق می باشد و احیانا در مقبره ای در شهر «شحات» قرار داشته است.
این مجسمه درحالی که یک عروسک کوچک در دست دارد تولید شده است، همین طور بر روی دست های این مجسمه دستبندهایی به شکل مار حکاکی شده است.
موزه بریتانیا اولین بار در سال ۲۰۱۳ و زمانی درگیر پرونده استرداد این اثر تاریخی شد که گمرک بریتانیا از این موزه برای شناسایی هویت مجسمه ای که توسط ماموران در فرودگاه کشف و ضبط شده بود دعوت کرد.
یکی از کارشناسان موزه بریتانیا معتقد می باشد ظرافت بسیاری برای ساخت این مجسمه به کار گرفته شده است و از آن جایی که فقط چند انگشت آن از بین رفته این مجسمه را یک اثر تاریخی سالم می توان محسوب کرد.
هدف از ساخت این مجسمه که گمان می رود «پرسفونه» یکی از الهه های یونان باستان را به تصویر می کشد قرار دادن آن در یک مقبره بوده است. بنظر می رسد این مجسمه به شکلی در حفره ای در نزدیکی قبر قرار داده شده است که به نظر برسد «پرسفونه» درحال بالا آمدن از جهان زیرین است. کارشناسان معتقدند این مقبره به فرد عالی رتبه ای تعلق داشته است.
همین طور گمان می رود عروسکی که در دستان این مجسمه تولید شده نمادی از یادگاری است که توسط این الهه به جهان بعد از مرگ منتقل می شود و دستبندهایی که به شکل مار تولید شده اند نیز می توانند نمادی از مرگ و تولد باردیگر باشند.
باتوجه به وضعیت این مجسمه می توان نتیجه گرفت این اثر مدت زیادی نیست که بطور غیرقانونی کشف شده است و احیانا در ناآرامی های سال ۲۰۱۱ لیبی از کشور خارج شده است.
بعد از پیگیری ها و ارائه شواهدی توسط موزه بریتانیا، دادگاهی در بریتانیا این مجسمه را بعنوان یکی از آثار تاریخی لیبی به رسمیت شناخت و تا استرداد این اثر تاریخی به لیبی، موزه بریتانیا مسئولیت نگهداری از آنرا برعهده گرفت.




1400/02/22
22:49:27
5.0 / 5
1076
تگهای خبر: آثار تاریخی , تاریخی , تولید , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سفرگو SafarGoo

سفر سفرگو

گردشگری و توریسم

safargoo.ir - تمامی حقوق سایت سفرگو متعلق به آن و محفوظ می باشد